Blueberry cheesecake cupcakes

Vegan, raw en zonder toegevoegde suikers

Geplaatst op 20-4-2017

Tijdens de paasdagen maakte ik deze hemelse blueberry cheesecake cupcakes. Hoe cute en overheerlijk zien ze eruit?! Ze zijn vegan en bevatten dus geen dierlijke producten. Daarnaast bevatten ze ook geen toegevoegde suikers. Doei melk, eieren en suiker! We don't need you anymore. Deze mini cheesecakes zitten daarentegen wel vol met vitamines, vezels en goede energie. Al het goede zonder troep dus! Ze waren net zo lekker als dat ze eruit zien, dus hierbij het recept!

Ingrediënten

Bodem

  • 20 geweekte dadels (week deze 15 min in kokend water)
  • 160 gram amandelen
  • 90 gram zonnebloemzaadjes
  • water (indien nodig)

Vulling

  • 3 eetlepels amandelboter (of andere notenboter)
  • 1 tot 2 theelepels maple syrup
  • 1 kopje kokosmelk

Topping

  • 100 gram bevroren blauwe bessen
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 1 theelepel maple syrup
  • water (indien nodig)

Bereiding

  • Week de dadels 15 min in kokend water om ze zacht te maken. Mix alle ingrediënten voor de bodem in een blender.
  • Pak je cupcakevorm (zo'n blik met meerdere cupcakevormpjes die je altijd gebruikt voor het maken van cupcakes) en vul de vormpjes met een laag van het het mengsel voor de bodem. Deze laag moet ongeveer 2 centimeter dik zijn. Druk de bodem goed aan in de vorm zodat je een stevige bodem krijgt en er geen gaten ontstaan.
  • Mix alle ingrediënten voor de vulling en verdeel dit mengsel over de bodemlaag in de vormpjes.
  • Zet de gevulde cupcakevorm 2 uur in de vriezer om alle lagen hard te laten worden.
  • Na 2 uur haal je de cupcakevorm uit de vriezer en kan je beginnen aan de topping. Mix alle ingrediënten voor de topping en verdeel dit mengsel met een lepel over de cheesecakes terwijl ze nog in de cupcakevorm zitten. Je kan ze nu weer opnieuw in de vriezer doen om ook de topping hard te laten worden, maar je kan ze ook zo laten. Ik heb ze nog even in de vriezer gedaan.
  • Haal de cupcakes voorzichtig uit de vormpjes en ze zijn klaar!

Je kan de cheesecake cupcakes heel koud eten of ze even ontdooien in de magnetron als je ze niet zo koud wilt hebben. Hou ze wel in de gaten want ze kunnen vrij snel smelten! Ik vind ze koud wel lekker omdat het dan een soort ijsjes zijn. Heerlijk voor het warme weer wat er hopelijk snel weer aan komt!

De bodem vind ik vooral ontzettend lekker, omdat deze door de dadels en amandelboter lekker chewy is en er tegelijkertijd een heerlijke crunch in zit door de amandelen en zonnebloemzaadjes. Je kunt deze bodem dus ook prima gebruiken voor andere taartjes!

Laat me weten als je ze ook gemaakt hebt! Deel je foto op Instagram en tag mij @selinakorthof zodat ik hem kan zien! Wat hebben jullie voor lekkers gemaakt met pasen?

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

Healthy bonbons

Vegan Oreo cheesecake

Vegan truffels