Buddha bowl met mango

Summer in a bowl

Geplaatst op 3-6-2018

Mijn lunch vandaag is deze zomerse buddha bowl met mango! Buddha bowls zijn ideaal als je veel verschillende voedingsstoffen binnen wilt krijgen, omdat je eigenlijk van allerlei groente- en fruitsoorten wat neemt. Door fruit toe te voegen aan groenten en rijst maak je het geheel wat frisser en zoeter. Onderin de buddha bowl ligt zilvervliesrijst wat ook prima te vervangen is door quinoa of andere rijstsoorten. Top het af met wat sriracha of hummus en je hebt een heerlijke en snelle maaltijd!

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan

Ingrediënten

Aantal porties: 1

  • 200 g gekookte zilvervliesrijst
  • 15 g geraspte wortel
  • 65 g edamame boontjes
  • 1/2 avocado
  • 70 g mango (ik gebruik blokjes diepvriesmango die ik van te voren laat ontdooien)
  • 60 g geroosterde kikkererwten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 30 g granaatappelpitjes
  • 1 el hummus

Bereiding

Bereidingstijd: 25 min

  • Kook de rijst volgens de kookvoorschriften op de verpakking.
  • Rooster de kikkererwten in een pan (ik doe dat zonder olie) en voeg de paprikapoeder toe. Schep dit een paar keer om met een spatel tot de kikkererwten er goudbruin uit zien. Zet daarna het vuur uit.
  • Snij de avocado in de lengte in plakjes.
  • Giet de rijst af en schep wat rijst in een kommetje. Bedek dit met de geraspte wortel, edamame boontjes, plakjes avocado, mango, geroosterde kikkererwten en granaatappelpitjes. Top af met wat hummus of sriracha en geniet van je buddha bowl!

Voedingswaarde (per portie)

  • Energie: 656 kcal
  • Eiwit: 20 g
  • Koolhydraten: 94 g
  • Vet: 20 g

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

Vegan pasta pesto met "kip"

Vegan Tzatziki

Pasta met broccoli en peultjes