Cheesecakecupcakes

Vegan, raw en zonder toegevoegde suikers

Geplaatst op 20-4-2017

Tijdens de paasdagen maakte ik deze hemelse cheesecake cupcakes met blauwe bessen. Hoe schattig zijn deze?! Ze zijn raw, vegan en bevatten geen toegevoegde suikers. Ook zitten ze vol goede vitamines, vezels en energie. Al het goede zonder troep dus! Deze cheesecakes zijn niet alleen geschikt voor pasen, maar ook gewoon perfect voor als je visite krijgt en je wat lekkers op tafel wilt zetten. Wil je weten hoe ik ze gemaakt heb? Lees dan snel verder!

Ingrediënten

Bodem

  • 20 geweekte dadels (week deze 15 min in gekookt water)
  • 160 gram amandelen
  • 90 gram zonnebloemzaadjes
  • water (indien nodig)

Vulling

  • 3 eetlepels amandelboter (of andere notenboter)
  • 1 tot 2 theelepels maple syrup
  • 1 kopje kokosmelk

Topping

  • 100 gram bevroren blauwe bessen
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 1 theelepel maple syrup
  • water (indien nodig)

Bereiding

  • Week de dadels 15 min in kokend water om ze zacht te maken. Mix alle ingrediënten voor de bodem in een blender.
  • Pak je cupcakemal erbij en vul een paar (afhankelijk van hoeveel cupcakes je wilt maken) vormpjes met een laag van dit mengsel. Deze laag moet ongeveer 2 centimeter dik zijn. Dit is dus de bodem van de cupcake. Druk de bodem goed aan in de vorm zodat je een stevige bodem krijgt en er geen gaten in ontstaan.
  • Mix alle ingrediënten voor de vulling en verdeel dit mengsel over de bodempjes heen in de vormpjes.
  • Zet de gevulde cupcakemal 2 uur in de vriezer om alle lagen hard te laten worden.
  • Na 2 uur haal je de cheesecakes uit de vriezer en kan je beginnen aan de topping. Mix alle ingrediënten voor de topping en verdeel dit mengsel met een lepel over de cheesecakes in de mal. Je kan ze nu weer opnieuw in de vriezer doen om ook de topping hard te laten worden, maar je kan ze ook zo laten. Ik heb ze nog even in de vriezer gedaan.

Je kan de cheesecake cupcakes heel koud eten of ze even ontdooien in de magnetron als je ze niet zo koud wilt hebben. Hou ze wel in de gaten want ze kunnen vrij snel smelten! Ik vind ze koud wel lekker omdat je dan een soort ijsjes hebt. Heerlijk voor als het straks wat warmer weer is!

De bodem vind ik vooral ontzettend lekker, omdat deze chewy is door de dadels en amandelboter en er tegelijkertijd een heerlijke crunch in zit door de amandelen en zonnebloemzaadjes. Je kunt deze bodem dus ook prima gebruiken als bodem voor ander soort taartjes! Ik vind het een heerlijke basis voor een zoet taartje.

Laat me weten als je ze gemaakt hebt! Deel je foto op Instagram en tag mij @selinakorthof zodat ik hem kan zien! Wat hebben jullie voor lekkers gemaakt met pasen?

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

Healthy bonbons

Vegan Oreo cheesecake

Vegan truffels