Chocolate Christmascake

Vegan, kerstig en geweldig

Geplaatst op 19-12-2016

Het is weer bijna kerst en dat betekent tijd voor goddelijke kerstdesserts! En hoe heerlijk ziet deze chocoladecake eruit?! Je hebt hem binnen no-time gemaakt en hij zal ongetwijfeld bij iedereen in de smaak vallen. Dit dessert is veganistisch, maar niet supergezond, want er zit wel wat suiker in vanwege de chocolade. Maar zolang je het bij pure chocolade houdt, valt dat allemaal nog wel mee. Het is tot slot kerst, dus je mag wel wat ongezonder eten dan normaal toch!

Voordat we beginnen geef ik je eerst een momentje om van deze beelden te genieten.

Dit is toch niet normaal jongens? Oke laten we beginnen met wat je nodig hebt!

Ingrediënten voor de cake

  • 200 gr amandelmeel
  • 75 gr kokosolie
  • 2 geprakte bananen
  • 450 gr pompoenpuree: ik leg straks uit hoe je dit zelf makkelijk kunt maken. Je hebt hier 1 flespompoen voor nodig. Je kunt ook kant-en-klare pompoenpurree kopen in de supermarkt.
  • 50 gr biologische cacaopoeder
  • 5 el maple siroop
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout

Ingrediënten voor de topping

  • 100 gr pure chocolade
  • handje gojibessen

Bereiding van de pompoenpuree

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden en halveer de pompoen.
  2. Leg de pompoen met het vruchtvlees naar boven op een bakplaat en zet dit voor drie kwartier tot een uur in de oven. Om te checken of de pompoen zacht is prik je er in met een vork.
  3. Laat de pompoen even afkoelen en verwijder de zaadjes en draadjes. De zaadjes kun je schoon spoelen en roosteren in een koekenpan zodat ze lekker knapperig worden. Deze kan je vervolgens op het eind over de topping heen gooien.
  4. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Doe alles in een kom en mix het met een (staaf)mixer tot het een glad geheel wordt.

Bereiding van de cake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Mix alle ingrediënten voor de cake door elkaar. Proef het beslag en voeg naar smaak nog wat maple siroop of kaneel toe.
  3. Schenk het beslag in de bakvorm en zet deze 45 minuten in het midden van de oven.
  4. Laat de cake hierna afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade voor de topping en haal de cake uit de vorm. Smeer de gesmolten chocolade over de cake en strooi hier een handje goji bessen overheen. Als laatste stap kan je de pompoenzaadjes die je geroosterd hebt over de cake heen gooien.

En dit is dan het heerlijke eindresultaat! Dit is zonder twijfel mijn lekkerste vegan cake van 2016!

Wat gaan jullie doen met kerst dit weekend? Gaan jullie wat lekkers maken?

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

Vegan Oreo cheesecake

Vegan ontbijtwafels

Healthy bonbons