Creamy Orange Soup

Met pompoen, wortel, sinaasappel en kokosmelk

Geplaatst op 21-1-2018

Vandaag lunchte ik met deze heerlijke Creamy Orange soup! Deze soep maak ik vaak wanneer ik niet zo lekker ben, omdat hij vol vitamientjes zit en ik me altijd meteen beter voel na een vers soepje met veel groenten. Ik ben op het moment niet ziek, maar ik denk dat er nog genoeg mensen zijn die dit soepje goed kunnen gebruiken tijdens deze neverending griepepidemie! Deze vegan soep bevat onder andere pompoen, wortel, sinaasappel en kokosmelk!

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Waterkoker (optioneel)
  • Staafmixer

Ingrediënten (5 porties)

Ik woon alleen, dus wat ik vaak doe is een grote pan soep maken om daar een paar dagen van te kunnen eten. Met deze hoeveelheden heb je genoeg voor ongeveer 5 porties:

  • Scheutje olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 versnipperde sjalotjes
  • 1 flespompoen
  • 1 zoete aardappel
  • 3 winterpenen
  • 20 g gember
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 3 perssinaasappels
  • 100 ml kokosmelk
  • Blaadje basilicum als garnering

Bereiding

Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten

  • Was de pompoen, winterpenen en zoete aardappel. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en snij de pompoen in stukken. Ook de winterpenen en zoete aardappel snij je in stukken. De stukken hoeven niet heel klein, want je pureert de soep na het koken nog met een staafmixer. Schil de gember en snij deze in een paar stukjes.
  • Verhit wat olijfolie in de soeppan, pers hier de knoflook in uit en voeg de versnipperde sjalotjes toe. Fruit de knoflook en sjalotjes 3 minuten lang.
  • Breng 1,5 liter water aan de kook. Ik doe dit altijd met een waterkoker.
  • Voeg de pompoen, winterpenen, zoete aardappel en gember toe aan de gefruite knoflook en ui. Giet het kokende water hier overheen en voeg de bouillon toe. Roer dit goed door elkaar en leg de deksel op de pan. Laat dit 20 minuten koken en roer af en toe even door.
  • Pers in de tussentijd de sinaasappels vast uit in een kommetje en voeg hier 100 ml kokosmelk aan toe.
  • Na 20 minuten zijn alle groenten goed zacht gekookt en kan je het mengsel van sinaasappelsap en kokosmelk aan de soep toevoegen. Pureer de soep met een staafmixer.
  • Tijd om te serveren! Leg een blaadje basilicum op de soep, pak wat brood erbij en geniet van je heerlijke soepje!

Voedingswaarde (per portie)

  • Energie: 261 kcal
  • Eiwit: 6,6 g
  • Koolhydraten: 50,6 g
  • Vet: 4,6 g

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

Matcha Vanilla Latte

Vegan Tiramisu

De effecten van een plantbased lifestyle op mijn lichaam