DIY lipscrub & lippenbalsem

Voor extreem zachte lippen

Geplaatst op 29-8-2016

Aangezien ik vaak kokosolie gebruik als bodylotion en haarserum, kwam ik opeens op het idee om ook lipproducten te maken met kokosolie! Ik heb wat geëxperimenteerd met voedende en verzachtende ingrediënten en ik ben gekomen tot deze geheel natuurlijke lipscrub en lippenbalsem! Zo simpel om te maken en zo fijn! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

Benodigdheden lipscrub


  • Klein cremepotje van ongeveer 15 ml. Ik heb voor deze DIY een reissetje gekocht waar drie van deze kleine potjes in zaten!
  • Klein kommetje die in de magnetron kan of boven het vuur (geen plastic).
  • 1 Theelepel kokosolie.
  • 1 Theelepel olijfolie.
  • 1 Theelepel honing.
  • 3 Theelepels suiker. Ik heb rietsuiker gebruikt, maar je kan ook andere gebruiken!

Bereiding lipscrub

1. Doe 1 theelepel kokosolie en 1 theelepel olijfolie in het kommetje en verhit dit kort. Ik heb het kommetje even in de magnetron gezet tot de olie goed gesmolten was, maar je kunt het ook verwarmen boven vuur.

2. Als de olie goed gesmolten is, roer je het even door elkaar. Voeg hier vervolgens 1 theelepel honing aan toe.

3. Tot slot doe je hier 2 theelepels suiker bij en roer je alles door elkaar.

4. Giet het goedje in een van de potjes, doe er nog 1 extra theelepel suiker bij en draai vervolgens de deksel erop. Klaar is je lipscrub!

Je kunt deze lipscrub gebruiken door een beetje scrub op je tandenborstel te doen en deze over je lippen te wrijven, maar je kunt het ook gewoon met je vingers doen. Hallo zachte lippen!

Benodigdheden lippenbalsem


Ook voor de lippenbalsem gebruik je weer een klein potje en een kommetje die tegen hitte kan. Verder heb je nodig:

  • 2 Theelepels kokosolie. Kokosolie hydrateert en kalmeert de gevoelige huid en houdt bovendien de huid soepel. Perfect voor je lippen dus!
  • 3 Theelepels shea boter. Shea boter voedt en hydrateert de huid en is rijk aan vitamine A, D, E en F. Daarnaast stimuleert shea boter de celdeling en helpt het je huid te herstellen.
  • 7 Druppels lavendelolie. Lavendel verzacht de huid en geeft de lippenbalsem een heerlijke geur.

Bereiding lippenbalsem

1. Doe de kokosolie en sheaboter in het kommetje en verhit de olie kort in de magnetron (of boven het vuur).

2. Wanneer de olie gesmolten is, haal je het kommetje uit de magnetron en voeg je hier 7 druppels lavendelolie aan toe.

3. Roer het door elkaar en giet dit in het andere potje.

4. Je kunt gewoon de dop erop draaien en wachten tot de kokosolie weer afkoelt en vast wordt. Je kunt het potje ook even in de koelkast zetten, zodat je lippenbalsem sneller vast wordt.

Neem een beetje lippenbalsem uit het potje en smeer dit op je lippen. Ik ben helemaal weg van de geur van deze balsem. De lavendel maakt hem echt lekker fris! Je bent natuurijk vrij om te experimenteren met de essentiële olie die je toevoegt. Ik heb lavendelolie gebruikt, maar als je bijvoorbeeld van pepermunt houdt, kan je gewoon pepermuntolie toevoegen!

Probeer ze eens uit en laat me weten wat je ervan vind! Op hete dagen kan je de lippenbalsem trouwens beter in de koelkast bewaren, omdat deze anders continu vloeibaar blijft.

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

DIY tonic met Tea Tree & lavendel

DIY oogmake-up removerpads

20 Manieren om kokosolie te gebruiken