DIY oogmake-up remover pads

Verwijdert waterproof make-up & verzorgt de wimpers

Geplaatst op 7-8-2016

Bijna iedereen gebruikt olijfolie in de keuken, maar wist je dat het ook een fijne make-up remover is? Olijfolie bevat natuurlijke vetzuren, vitamine E en K en anti-oxidanten die allemaal voordelen hebben voor de huid. Het bestrijdt huidveroudering, houdt de huid elastisch en biedt hydratatie. Ook is olijfolie heel goed voor je wimpers! Dat willen we toch allemaal mensen! Ik gebruik al jaren kokosolie als make-up remover, maar dat wordt vaak toch een kliederboel omdat je het moet smelten in je handen. Olijfolie is al vloeibaar, dus ideaal om oogmake-up remover pads mee te maken! Deze pads werken zooo goed! Zelfs waterproof make-up verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Benodigdheden


  • Extra virgine olijfolie.
  • Micellair water (die geschikt is voor de ogen). Ik heb er een gebruikt van Lancôme, maar je kunt er ook gewoon een nemen van een paar euro, zoals deze van Garnier. Die is hier ook geschikt voor! Het voordeel van micellair water is dat het make-up deeltjes opneemt als een soort magneet. Ook maakt micellair water deze reiniger wat minder vettig.
  • Wattenschijfjes.
  • Potje die je waterdicht kunt afsluiten. Ik heb een weckpotje gebruikt. Ik weet niet meer waar die van mij exact van was!

Hoe je het maakt

1. Pak je potje erbij en maak deze van binnen schoon. We willen natuurlijk dat onze ogen gereinigd worden in plaats van nog viezer!

2. Vul het potje met wattenschijfjes. Ik leg er steeds vier naast elkaar per laag, maar als je potje wat smaller is, kan je ook gewoon één stapel watjes maken.

3. Wanneer je je potje geheel gevuld hebt, kan je beginnen met het maken van de remover. Vul een glas voor 50% met micellair water en 50% olijfolie. Zoals je ziet mengen de twee ingrediënten niet met elkaar. Olie en water stoten elkaar af. Schudt of roer dus altijd het goedje door elkaar voordat je het gebruikt.

4. Roer dit goedje door elkaar en schenk het in het potje waar de wattenschijfjes in zitten. De watjes houden de olie- en waterdeeltjes bij elkaar, dus je hoeft de pot met pads niet te schudden voor gebruik. Als er nog droge watjes bij zitten, kan je meer van hetzelfde goedje maken en dit er opnieuw bij schenken tot alle watjes doordrenkt zijn.

En voila! Je zelfgemaakte oogmake-up remover pads zijn klaar! Pak een pad en leg hem 10 seconden op je ogen, zodat je make-up al lekker los komt. Daarna wrijf je zachtjes de make-up weg en is de huid rondom je ogen heerlijk zacht! Je hoeft met deze reiniger niet agressief te boenen om je make-up weg te krijgen, wat de tere huid rondom je ogen enorm spaart. Deze huid is al gevoelig genoeg voor rimpeltjes, dus we willen de huid niet verder aantasten! Olijfolie is ook supergoed voor je wimpers. Het is eigenlijk een soort wimperconditioner. Je wimpers worden gehydrateerd, vallen daardoor minder snel uit en breken minder snel af. Daardoor kunnen ze langer doorgroeien tot hun maximale lengte!

Dit is natuurlijk een supergrote pot, dus niet echt handig om mee te nemen als je ergens gaat slapen of op vakantie gaat! Daarom is het handig om ook een klein reisflesje te vullen met het goedje van olijfolie en micellair water zoals ik hierboven beschreven heb. Dan kan je gewoon je watjes en je mini make-up remover flesje meenemen. Je kan ook een aantal van je zelfgemaakte pads in een kleiner plastic potje doen en deze meenemen! Ik heb het lege potje van de oogmake-up remover pads van Kruidvat hiervoor gebruikt!

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

DIY tonic met Tea Tree & lavendel

DIY lipscrub & lippenbalsem

20 Manieren om kokosolie te gebruiken