Ik ga Voeding en Diëtetiek studeren!

Waarom ik nog een HBO ga doen en wat er gaat gebeuren met mijn blog

Geplaatst op 21-8-2017

Jawel, deze meid gaat nog een HBO doen! In Juni ben ik afgestudeerd van mijn vorige HBO opleiding Communicatie en Multimedia Design, maar de afgelopen jaren is het voor mij steeds duidelijker geworden wat mijn echte passie is, namelijk voeding en gezondheid. Op de dag van mijn scriptie verdediging wist ik het opeens zeker, ik ga de HBO Voeding en Diëtetiek doen aan de Haagse Hogeschool!

Waarom ga ik nog een HBO doen?

In 2014 heb ik Knap gezond opgericht omdat ik kampte met gezondheidsproblemen waardoor ik me ging verdiepen in voeding als medicijn. Om te ontdekken wat wel en niet goed werkte voor mij, ging ik experimenteren met verschillende voedingspatronen. Dit vond ik zo interessant en leuk om te doen dat voeding mijn grootste passie is geworden. Ik ben zo'n gek die ter ontspanning urenlange webinars over voeding kijkt. Er is ook geen enkele health-documentaire op Netflix die ik nog niet gezien heb haha. Ik vind het gewoon prachtig hoe voeding in veel gevallen ingezet kan worden als effectief medicijn. Dat betekent namelijk dat je opeens zelf je lichaam kan fixen in plaats van dat je dat over laat aan de huisarts. Natuurlijk werkt dit niet zo voor elke ziekte, maar er is wel veel meer op te lossen met voeding dan de meeste mensen denken. Zo bleek voor mij een plant-based voedingspatroon het juiste medicijn te zijn voor mijn gezondheidsproblemen.

Mijn volgende stap is om anderen te helpen met behulp van voeding. Daarom ga ik 28 Augustus starten met de deeltijd HBO Voeding en Diëtetiek! Dat betekent dat ik 4 jaar lang één dag per week weer in de schoolbanken te vinden ben! Mijn uiteindelijke doel is om een eigen praktijk op te starten waar ik mensen persoonlijke begeleiding kan geven.

Wat gaat er gebeuren met Knap gezond?

Maak je geen zorgen, ik ga gewoon verder met Knap gezond! Ik zal waarschijnlijk niet meer elke week een artikel kunnen plaatsen, omdat ik naast mijn opleiding nog 4 dagen als Designer werk bij het digitale reclamebureau Isobar. Bij mij gaat kwaliteit altijd boven kwantiteit, dus ik doe liever iets langer over een goed artikel waar mijn lezers echt iets aan hebben, dan dat ik elke keer een klein onzin artikel plaats omdat het moet. Ik ga me best doen om zoveel mogelijk artikelen te plaatsen, maar ik moet eerst even aanvoelen wat mogelijk is qua tijd. Natuurlijk is het wel superleuk dat ik straks over meerdere onderwerpen kan bloggen in plaats van alleen mijn eigen ervaringen. De komende jaren ga ik veel nieuwe dingen leren over voeding en gezondheid dus daar kijk ik erg naar uit!

Wat zijn jullie plannen voor het komende jaar? Ga je nog een opleiding doen of ben je nog bezig met een opleiding?

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

De effecten van een plantbased lifestyle op mijn lichaam

Mijn tips tegen acné

Candida bestrijden met voeding