KHS Keratin Straightening

Mooi, steil, glad en pluisvrij haar voor 4 maanden?

Geplaatst op 4-7-2016

Heb jij krullend-, pluizig- of kroeshaar? Ben je het zat om elke dag je haar te steilen en om daarna weer naar de kapper te moeten omdat je haar zo dood is? Dan is keratine wellicht een uitkomst voor jou! Deze keratinekit voor thuisgebruik belooft steil pluisvrij haar voor 4 maanden, maar werkt het ook? Ik heb krullend haar dat snel pluist, dus ik was zeer benieuwd naar dit product! Benieuwd naar de werking van het product en het resultaat?

Wat is keratine en hoe werkt het?

Keratine is een eiwit dat al van nature voorkomt in het menselijk lichaam, bijvoorbeeld in de huid, nagels en haren. Keratine is dus niet chemisch, maar er zijn wel veel keratineproducten te koop waarin allerlei chemicaliën zijn verwerkt. Verwar een keratinebehandeling dus niet met bijvoorbeeld Japanese Straightening, waarbij je haar ook permanent wordt gesteild. Dat wordt namelijk wel met behulp van chemische stoffen gedaan. Bij een keratinebehandeling wordt een hoge concentratie keratine in je haar geperst. De keratine dringt door tot in de kern van de haar waardoor het effect maximaal is.

Keratinebehandelingen kan je in bepaalde salons laten doen of thuis. In salons kunnen de kosten vaak oplopen tot enkele honderden euro's. Vaak kost het veel omdat het een behoorlijke tijdrovende behandeling is en keratine heel duur is. Reken er maar op dat je minimaal 3 uur bezig bent met de behandeling. Het voordeel aan een keratinebehandeling in een salon is vaak wel dat het beter wordt uitgevoerd en het resultaat dus ook beter zal zijn. Je kunt ook zelf een keratinebehandeling doen thuis! Er zijn diverse keratineproducten te koop via internet, zoals dit KHS Keratine Straightening kitje die ik getest heb, van Bol.com. Deze kost maar €35,90, dus dat is prima te doen! Valt het resultaat tegen, dan heb je in ieder geval geen honderden euro's uitgegeven! Wanneer een keratinebehandeling op de juiste manier wordt uitgevoerd, blijft het resultaat ongeveer 4 maanden zitten. 4 Maanden steil en pluisvrij haar? Oke is goed!


KHS Keratin Straightening System

Het kitje belooft direct steil haar voor 4 maanden lang. Sommige keratineproducten bevatten de chemische stof Formaldehyde, maar dit kitje is 100% Formaldehydevrij! Volgens de verpakking belooft het daarnaast 80% van de pluis te elimineren en is het product geschikt voor alle haartypen en gekleurd haar. Je kunt je haar gewoon stijlen en wassen meteen na de behandeling! Het kitje bevat:

  • 1x 75 ml KHS Straightening System (Step 1), dit is de zoutvrije shampoo
  • 1x 75 ml KHS Straightening System (Step 2), dit is de keratinetreatment
  • 1x 75 ml KHS Straightening System (Step 3), dit is de conditioner

Gebruiksaanwijzing

Voordat je deze kit koopt is het belangrijk om te weten dat je dit product niet mag gebruiken als je een gevoelige, geirriteerde of beschadigde hoofdhuid hebt, je ooit een allergische reactie hebt gehad op een kleur- of permanente steilingbehandeling of als je ooit een allergische reactie gehad hebt op een tijdelijke hennatattoo. In de kit zit een bijsluiter met daarin de uitleg voor een huidallergietest, zodat je zeker weet dat je niet verkeerd reageert op het product. Ook moet je je haar eerst 2 weken rust geven nadat je het gekleurd of permanent gesteild hebt, voordat je deze behandeling doet.

Stap 1: Reinig

Maak je haar nat en breng de shampoo (stap 1) aan. Masseer het in je haar vanaf de haarwortel tot aan de puntjes. Spoel je haar uit en breng opnieuw shampoo aan zoals je net gedaan hebt. Je wast je haar dus 2 keer met de shampoo. Spoel het uit en droog je haar tot het 100% droog is. Als je extreem gekruld haar hebt, hoeft je haar maar voor 80% droog te zijn.

Stap 2: Treatment

SCHUD STAP 2 GOED VOOR GEBRUIK! Verdeel je haar in 4 delen (2 delen bovenop en 2 onder). Neem 1 van de delen en breng hier KHS Smoothing System (stap 2) op aan, van 2 cm vanaf de haarwortel tot in de haarpunten. Doe dit voor elk deel en kam het product door je haar, zodat het gelijk verdeeld is over alle haren. Als je dit gedaan hebt voor alle delen haar, laat je het product inwerken voor een bepaalde tijd. Zie de tijdtabel hieronder:

  • Pluizig haar: 15 minuten
  • Golvend / krullend haar: 25 minuten
  • Zeer krullend haar: 40 minuten

Ik heb het product 40 minuten in mijn haar laten zitten, omdat ik het maximale effect wilde behalen. Als de behandelingstijd om is, moet je je haar droog föhnen met een borstel tot het 100% droog is. Gebruik hierna een stijlltang en ga 5 tot 7 keer met de stijltang over elk plukje haar, van de haarwortel tot de haarpunten. Doe dit tot je hele haar gesteild is. Het kan zijn dat je nu denkt dat je roos hebt, maar dat witte stof komt van het product dat in je haar zit dat nu opdroogt door de stijltang! Dit spoel je er straks uit.

Stap 3: Uitspoelen en nabehandelen

Spoel je haar uit voor 5 minuten en breng daarna Straightening System (stap 3) aan. Kam het door je haar en laat het intrekken. Zie de tijdtabel hieronder:

  • Dun haar: 10 minuten
  • Normaal haar: 15 minuten
  • Dik haar: 20 minuten

Ook hier heb ik het product weer de langste tijd in mijn haar laten zitten (20 minuten) om het maximale resultaat te behalen. Na deze 20 minuten spoel je je haar uit voor 8 minuten lang om alle producten uit je haar te verwijderen. Je kunt je haar hierna gewoon drogen en stijlen zoals je altijd doet!

Advies voor na de behandeling

Om de beste resultaten te behouden en de keratine zo lang mogelijk in je haar te laten zitten, is het van belang dat je de bijbehorende KHS Salt Free Shampoo & Conditioner gebruikt. Zout stript namelijk de keratine uit je haar. Als deze shampoo en conditioner op zijn, kan je ze hier in fullsize bestellen. Zo behoud je optimale resultaten en zorg je ervoor dat de keratine langer in je haar blijft zitten. Mijn haar wordt overigens enorm zacht van deze shampoo en conditioner! Er wordt aangeraden om 10 tot 14 dagen te wachten tot je de behandeling opnieuw doet. Doe de keratinebehandeling niet 10 dagen voor of na een haarkleuring. Om je haar perfect steil te krijgen wordt er aangeraden om een stijltang te gebruiken.

Resultaat

En dit is het resultaat! Ik heb mijn haar alleen geföhnd omdat ik het resultaat wilde zien zonder gebruik te maken van een stijltang. Zoals je kunt zien is mijn haar veel gladder, steiler, langer en dikker! Je kunt misschien niet direct zien dat het dikker is, maar het voelt zeker dikker aan! Je kunt echt voelen dat de structuur van mijn haar veranderd is. Ik had voorheen heel stroef haar wat snel in de klit ging en pluizig werd. Nu heb ik heerlijk glad haar wat meteen goed zit na het douchen! Nu nog afwachten of het zo blijft voor 4 maanden lang.. Ik hou jullie op de hoogte! Ik had nu trouwens net genoeg keratine voor heel mijn haar, maar 75 ml is eigenlijk net te weinig voor mijn lange haar.. Volgende keer bestel ik dus 2 kitjes zodat ik genoeg heb, dan kan ik ook meer keratine in mijn haar doen en is het resultaat ook beter.

Hebben jij al eens een keratinebehandeling gedaan? Wat vond je ervan en hoelang bleef het bij jou zitten? Of heb jij je haar op een andere manier permanent laten steilen? Let me know! Ben heel benieuwd naar jullie ervaringen! Als je zelf het product wilt uitproberen, kan je deze bestellen op Bol.com. Bestel hier de bijbehorende zoutvrije shampoo en conditioner in fullsize.

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

Keratine update

Tips voor prachtig haar

DIY oogmake-up removerpads