KHS Keratin Straightening update

Is mijn haar nog steeds steil en pluisvrij na 3 maanden?

Geplaatst op 25-9-2016

3 Maanden geleden had ik mijn haar behandeld met keratine om mijn pluizige krullende lokken in te ruilen voor pluisvrij steil haar. Hier heb ik toen een artikel over geschreven. Als je niet weet wat keratine is, wat het met je haar doet en wat het resultaat was na de behandeling, check dan even dat artikel! Het kitje beloofde steil en pluisvrij haar voor 4 maanden. Nu zijn we 3 maanden verder en wil ik jullie een update geven over mijn haar. Is de keratine echt blijven zitten na 3 maanden?

Hoe is mijn haar nu?

We zijn nu 3 maanden verder en ik heb mijn haar al deze maanden verzorgd zoals het moest met de bijbehorende zoutvrije shampoo en conditioner. Mijn haar is niet zo steil meer als op de foto hierboven aan de rechterkant, maar is wel nog steeds gladder en minder pluizig dan voorheen! Ook is mijn haar nu niet meer zo gekruld als op de linker foto. Ik zit nu een beetje tussen de 2 foto's in.

Ik merk dat er nog steeds keratine zit in de bovenste plukken van mijn haar, omdat die plukken nog redelijk steil zijn. Achter heb ik al wel weer wat slag in mijn haar, maar ik denk dat dat komt doordat ik te weinig keratine had voor mijn hele haar. Er zit niet enorm veel keratine in 1 kitje, dus als je lang haar hebt, kom je net te kort. Mijn haar is de eerste maand echt steil gebleven zonder een stijltang te gebruiken. Daarna begon de steilheid wat af te nemen.

Waar ik heel blij mee ben, is dat mijn haar er nog steeds gezond uit ziet, zacht aanvoelt en mooi glanst. Toen ik net mijn haar had behandeld met keratine voelde ik meteen dat de structuur van mijn haar veranderd was en mijn haar een stuk makkelijker in model te brengen was. Dat is nu na 3 maanden nog steeds zo, dus dat is echt top! Als ik het helemaal steil wil hebben, hoef ik maar een paar minuten de steiltang er doorheen te halen en is mijn haar alweer helemaal kaarsrecht! Ik zet hem ook maar op 180 graden, zodat ik zo min mogelijk schade aanricht aan mijn haar.

Werkt het?

Al met al ben ik dus heel tevreden met dit product. Mijn haarstructuur is zichtbaar verbeterd, het maakt je haar niet kapot, het vermindert pluis en het product is relatief goedkoop als je het vergelijkt met keratinebehandelingen in salons. Het kitje kost namelijk maar €35,90. Maar blijft je haar echt 4 maanden steil? Nee, bij mij niet in ieder geval, maar dat kan liggen aan het feit dat ik eigenlijk te weinig keratine had voor al mijn haar. Dus heb je lang / dik haar? Bestel dan 2 kitjes. Ik weet zeker dat het resultaat dan ook nog beter wordt en het er langer in blijft zitten. Ik raad dit product aan aan mensen met stug, krullend of kroezend haar die wat gladder, glanzender en pluisvrij haar willen hebben.

Ga ik het nog een keer doen?

Zeker! Ik ben nu namelijk heel benieuwd naar het resultaat als ik 2 kitjes gebruik en dus wel genoeg keratine heb. Ik vind het resultaat in ieder geval erg mooi en het ziet er heel natuurlijk uit. Je haar is ook veel makkelijker steil te maken met een stijltang. De keratine maakt je haar veel makkelijker in model te brengen.

Heb jij wel eens een keratinebehandeling gedaan? Heb je het laten doen in een salon of met een kitje zoals ik? Laat me weten wat jullie ervaringen zijn! De kit die ik gebruikt heb, kan je bestellen bij Bol.com . De bijbehorende zoutvrije shampoo en conditioner in fullsize formaat kan je hier bestellen. Deze shampoo en conditioner zitten standaard in het kitje, maar dan in een kleiner formaat.

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

Keratinebehandeling

Tips voor prachtig haar

20 Manieren om kokosolie te gebruiken