Follow me on


Lifestyle


TOMS vegan schoenen

Met elke aankoop help je een mens in nood

TOMS schoenen

Veel mensen denken dat ze niet zoveel kunnen doen om de wereld te helpen. Maar als consument heb je de keuze om te bepalen waar jouw geld naartoe gaat. Ik vind het erg belangrijk dat de producten die ik koop niet ten koste gaan van dieren, mensen of het milieu. Daarom word ik blij van merken die duurzame / vegan producten ontwikkelen en zich inzetten voor mensen in nood. TOMS ontwikkelt o.a. duurzame schoenen en brillen die niet alleen gekocht kunnen worden door de consument, maar ook worden gegeven aan mensen die het echt nodig hebben. Met elke aankoop die je doet, help je een mens in nood. Zo kan iemands gezichtsvermogen worden verbeterd door bijvoorbeeld een zichtreddende operatie, bril of medische behandeling. Ook zet TOMS zich in voor schoon water en veilige geboortes.

Lees meer

Tips om vegan te eten in het buitenland

En wat ik heb gegeten op Sicilië

Vegan eten in het buitenland

I'm back! Na een heerlijke vakantie op Sicilië is het nu weer tijd om aan de bak te gaan. In deze post vertel ik je hoe ik het eten heb ervaren op Sicilië en wil ik je een aantal tips geven om veganistisch te kunnen eten in het buitenland. Dat is namelijk lang niet altijd zo makkelijk! Soms heb je enorm veel keus en andere keren zal je moeten roeien met de riemen die je hebt.

Lees meer

Hoe is het om PDS te hebben?

Mijn ervaringen met Prikkelbare Darm Syndroom

Mijn ervaringen met PDS

Prikkelbare Darm Syndroom is eigenlijk best een gekke en onduidelijke ziekte. Je kan het opeens krijgen en zit er dan derest van je leven aan vast. Althans, dat is zoals het er nu voor staat. Er is namelijk nog helemaal niet zoveel bekend over PDS. Er bestaat zelfs geen specifieke test waarmee je kunt onderzoeken of je PDS hebt. Het wordt pas vastgesteld als je eerst alle andere darmziektes hebt uitgesloten die wel te testen zijn. Als je dan nog steeds buikklachten hebt die in het rijtje symptomen van PDS voorkomen, heb je PDS. Persoonlijk zou ik ontzettend blij zijn als er ooit een behandeling voor PDS komt, maar zover zijn we nog niet. Hier is eerst meer onderzoek voor nodig. In deze post lees je hoe we hier samen voor kunnen zorgen en geef ik je een kijkje in mijn leven met PDS.

Lees meer

1 Jaar vegan: ben ik veranderd als persoon?

Mentale effecten van een plantaardig voedingspatroon

1 Jaar vegan

Het is nu iets meer dan een jaar geleden dat ik vegan ben geworden. Lichamelijk ben ik hier enorm door veranderd, zoals jullie hebben kunnen lezen in "De effecten van een plantbased lifestyle op mijn lichaam". Maar wat heeft het eigenlijk met mij als persoon gedaan? Voordat ik vegan werd, had ik er nooit bij stil gestaan dat een ander voedingspatroon ook mentale effecten zou hebben. Nu merk ik dat er toch een aantal dingen aan mij zijn veranderd, zowel positief als negatief.

Lees meer

De oorzaak van mijn buikpijn is bekend: PDS

Prikkelbare Darm Syndroom, wat is het en hoe verminder je de klachten?

Ik heb PDS

Zoals jullie weten ben ik met Knap gezond begonnen omdat ik vanaf 2014 last kreeg van regelmatige buik- en huidklachten. Wanneer ik bepaalde dingen eet, krijg ik na enkele uren vreselijke buikpijn en zit ik een dag later onder de ontstekingen. Daarom ben ik me gaan verdiepen in de effecten van voeding op het lichaam en ben ik afgelopen jaar vegan geworden. Hier reageerde mijn lichaam erg goed op: minder klachten, fitter en een betere huid. Toch waren de buikklachten nog niet helemaal weg. Daarom heb ik nu alle onderzoeken gedaan en weet ik de oorzaak: ik heb Prikkelbare Darm Syndroom.

Lees meer

2x Natuurlijke schoonmaak sprays

Voor glas, spiegels en verschillende oppervlakken

Natuurlijke schoonmaaksprays

Schoonmaakmiddelen bevatten vaak veel chemische stoffen die blijven hangen in je huis als je niet goed ventileert. Deze schadelijke stoffen krijgen wij vervolgens binnen via onze luchtwegen of huid. Ik woon in een studio dus ik kook en slaap in dezelfde ruimte. Daarom heb ik mijn raam altijd open als ik thuis ben, maar in de winter is dat te koud. Nu koop ik geen schoonmaakmiddelen meer, maar maak ik deze natuurlijke schoonmaaksprays! Deze werken niet alleen top, maar ruiken ook heerlijk en ze zijn goed voor het milieu omdat je minder plastic verbruikt en geen schadelijke stoffen uitstoot.

Lees meer

Mijn doelen voor deze herfst

Op het gebied van voeding en fitness

Doelen herfst

De herfst is weer begonnen! Ik denk dat er veel mensen zijn die liever nog wat langer zomer hebben, maar ik hou wel van herfst! Wandelen door het bos en eten bij het pannenkoekenhuis, met een warme trui en een appel kaneel theetje op de bank terwijl de open haard aan staat, zo gezellig! Vaak stel ik een aantal doelen op voor mezelf als er een nieuw seizoen aanbreekt, dus laat ik die eens met jullie delen. Dit zijn de doelen waar ik deze herfst aan ga werken op het gebied van voeding en fitness.

Lees meer

Ik ga Voeding en Diëtetiek studeren!

Waarom ik nog een HBO ga doen en wat er gaat gebeuren met mijn blog

Voeding en Diëtetiek

Jawel, deze meid gaat nog een HBO doen! In Juni ben ik afgestudeerd van mijn vorige HBO opleiding Communicatie en Multimedia Design, maar de afgelopen jaren is het voor mij steeds duidelijker geworden wat mijn echte passie is, namelijk voeding en gezondheid. Op de dag van mijn scriptie verdediging wist ik het zeker, ik ga de HBO Voeding en Diëtetiek doen aan de Haagse Hogeschool!

Lees meer

De effecten van een plant-based lifestyle op mijn lichaam

Hoe gaat het nu met mijn gezondheid?

Plant-based lifestyle update

In mijn familie komen ontstekingsgerelateerde ziektes zoals reuma en acné veel voor. Ook ik kreeg er op mijn 17e mee te maken: van ernstige acné en darmontstekingen tot vermoeidheid en pijnlijke gewrichten. Zeker als het vochtig weer was, kreeg ik last van mijn gewrichten, wat me erg deed denken aan mijn oma die altijd last krijgt van haar reuma wanneer het regent. Ik ben mij voornamelijk vanwege mijn huidproblemen en voedselovergevoeligheden gaan verdiepen in gezonde voeding, omdat ik merkte dat ik ziek begon te worden van mijn ongezonde voedingspatroon. Nu eet ik alweer een half jaar plant-based en wil ik jullie graag laten weten hoe het nu met me gaat!

Lees meer

Na 2 jaar opnieuw getest op voedselallergieën

Heb ik nog steeds 48 voedselallergieën?

Voedselallergie test Asyra

Twee jaar geleden heb ik een voedselallergietest gedaan, omdat ik last had van ernstige acné en buikpijn nadat ik bepaalde dingen at. Ik bleek toen maar liefst 48 voedselallergieën te hebben die mijn klachten veroorzaakten. Nadat ik gestopt was met het eten van die specifieke voedingsmiddelen knapte mijn huid enorm op. Sinds die test heb ik ook mijn eetpatroon compleet omgegooid naar gezonde, onbewerkte, plant-based voeding. Nu heb ik mijn huid weer helemaal onder controle en voel ik me veel fitter. Daarom was ik zeer benieuwd of ik nu nog steeds 48 voedselallergieën heb of dat er allergieën zijn afgevallen. Je lichaam verandert immers continu, zeker als je anders bent gaan eten of minder stress hebt als voorheen.

Lees meer

Bionase lichttherapie

Dé oplossing tegen hooikoorts?

Bionase

De Bionase is een anti-allergie apparaat wat gebruik maakt van lichttherapie. Met de Bionase kan je jezelf behandelen tegen allergieën zoals hooikoorts, huisstof- en dierenharenallergie. Een behandeling is heel eenvoudig en kan praktisch overal worden uitgevoerd. Aangezien ik al jaren last heb van hooikoorts besloot ik dit apparaat eens uit te testen!

Lees meer