Manieren om te detoxen

Voor een fit lichaam en een mooie huid

Geplaatst op 12-4-2016

Detoxen is het verwijderen van gifstoffen uit je lichaam. Je lichaam kan zichzelf reinigen, maar helaas is de hoeveelheid gifstoffen om ons heen tegenwoordig te groot. Ons lichaam is niet meer in staat zelf alle gifstoffen te verwijderen, waardoor er meer ziektes en kwaaltjes voorkomen. Daarom help ik mijn lichaam graag een handje met detoxen!

Gezonde voeding als basis

Ten eerste is het belangrijk dat je een gezonde basis hebt. Eet dagelijks gezonder om ervoor te zorgen dat je lichaam rust heeft van gifstoffen. Zo kan je lichaam zich even focussen op het verwijderen van de gifstoffen die al in je lichaam zaten! Dus: meer biologische groente en fruit en minder bewerkte voedingswaren.

Sporten

Als je sport, komen de gifstoffen uit je lichaam vrij en worden deze afgevoerd door te zweten. Hoe meer je sport, hoe meer gifstoffen er verwijderd worden uit je lichaam. Dit verklaart ook waarom je zweet erger stinkt als je lang niet bent wezen sporten. De gifstoffen hebben zich dan namelijk opgebouwd en komen bij het sporten dan ineens allemaal vrij. Iel!

Sauna / stoombad

Je kunt ook detoxen door een sauna of stoombad te pakken! Daarbij komen ook gifstoffen vrij die je vervolgens uit zweet. Ik ga ongeveer 1x per week naar de sauna na het sporten. Dit is ook een heerlijke manier om te ontspannen na een zware workout!

Bietensap

Ik begin bijna elke dag met een glaasje bietensap! Bietensap heeft een sterk ontgiftigende werking en is goed voor je darmen, lever en maag. Extra voordeel: bietensap verbetert de sportprestaties met maar liefst 16%! Dit komt doordat bietensap zorgt voor een verbeterde zuurstofopname in de cellen van het lichaam. Bietensap kan je o.a. kopen in de supermarkt en bij de Tuinen!

Citroenwater

Citroen werkt ook ontgiftigend. Wanneer je citroen met water drinkt moet je vaker naar de wc, waardoor je lichaam zich ook ontdoet van gifstoffen. Daarnaast geeft citroen je lichaam meer energie, bevordert het de spijsvertering, boost het je immuunsysteem, verbetert het je huid, bevordert het gewichtsverlies en nog veel meer! Drink citroenwater wel altijd met een rietje, want het zuur is slecht voor je tandglazuur!

Gebruik natuurlijke cosmetica

Ook de chemische stoffen in je verzorgingsproducten blijven in je lichaam hangen. Om je lichaam te helpen ontgiftigen is het aan te raden over te stappen op natuurlijke verzorgingsproducten. Ik ben nog niet geheel overgestapt, maar ik ben al wel fan van de natuurlijke deo's van Schmidt's! Ik heb de Lavender + Sage geur. Ik was eerst een beetje sceptisch over natuurlijke deo's, omdat ik dacht dat ze minder effectief waren. Maar ik gebruik hem nu al 2 maanden en hij werkt super! Hij heeft een heerlijke lavendelgeur, is makkelijk aan te brengen en je kunt op geen enkele manier een zweetgeur ruiken met deze deo. Hij doodt namelijk de bacteriën die de zweetgeur veroorzaken.

Ventileer je huis

In je huis hangen vaak ook veel gifstoffen, zeker als er iemand ziek is geweest of wanneer je hebt schoongemaakt met chemische producten. Doe die ramen open zodat er frisse lucht naar binnen komt. Ook planten dragen bij aan een betere luchtkwaliteit. Planten verversen de lucht. Haal die kamerplanten dus lekker in huis!

Drink groene-, witte- of detoxthee

Deze theesoorten helpen je lichaam ook te ontgiftigen! Mijn favoriete detoxtheetjes zijn die van Jacob Hooy en Zonnatura. Ik wissel detoxthee af met groene- en witte thee omdat een teveel aan werkzame stoffen in kruidenthee schadelijk kan zijn.

Drink water met appelazijn

Appelazijn is een krachtig ontgiftigend goedje. Sterren zoals Miranda Kerr en Megan Fox drinken elke dag een laagje appelazijn met water. Het verhoogt namelijk de zuurgraad van je lichaam waardoor je immuunsysteem sterker wordt, je huid beter wordt en je sneller afvalt. Omdat dit spul natuurlijk superzuur is, moet je het altijd met een rietje drinken! Ik drink dit soms als kuur. Dan drink ik een week lang elke dag een glaasje appelazijn. Ook drink ik appelazijn als shotje als ik een griepje aan voel komen of als ik een kater heb. Werkt geweldig! Appelazijn is voor ongeveer €1,- te koop in supermarkten en natuurwinkels.

Neem Chlorella of Spirulina

Dit zijn algensoorten die verkrijgbaar zijn in poedervorm en capsules. Persoonlijk gebruik ik alleen Spirulinapoeder, maar de werking van beide algensoorten is vrijwel hetzelfde. Het verwijdert de zware metalen uit je lichaam. Ook bevat het veel eiwitten, vitamines en mineralen en bevordert het gewichtsverlies. Ik voeg vaak Spirulina toe aan smoothies en soms zelfs aan mijn pannenkoekenbeslag!

Drink veel water

Je kan detoxen wat je wilt, maar als je weinig water drinkt, kunnen die gifstoffen alsnog nergens heen! Spoel je lichaam dus schoon met water. Drink 2 tot 3 liter per dag.

Drink groene smoothies

Maak vaker groene smoothies met daarin alleen maar verse groente en fruit! Ik maak geregeld een groene smoothie en ik merk dat ik me altijd veel fitter voel na deze smoothie. Vaak heb je een opgeblazen gevoel of voel je je moe na het eten. Zeker na iets met veel vet of suiker. Na een groene smoothie voel ik mij juist energieker! Dit komt doordat groente en fruit puur natuur is. Het zijn geen bewerkte voedingswaren. Daardoor bevatten ze geen gifstoffen en zijn ze veel makkelijker te verteren door je lichaam! Natuurlijk kies ik wel voor de biologische varianten, want anders bevatten ze alsnog gifstoffen door het besproeien!

Hoe detoxen jullie?

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

Oilpulling

Prismwater

Natural Flavouring