Na 2 jaar opnieuw getest op voedselallergieën

Heb ik nog steeds 48 voedselallergieën?

Geplaatst op 31-5-2017

Twee jaar geleden heb ik een voedselallergietest gedaan, omdat ik last had van ernstige acné en buikpijn nadat ik bepaalde dingen at. Ik bleek toen maar liefst 48 voedselallergieën te hebben die mijn klachten veroorzaakten. Nadat ik gestopt was met het eten van die specifieke voedingsmiddelen knapte mijn huid enorm op. Sinds die test heb ik ook mijn eetpatroon compleet omgegooid naar gezonde, onbewerkte, plant-based voeding. Nu heb ik mijn huid weer helemaal onder controle en voel ik me veel fitter. Daarom was ik zeer benieuwd of ik nu nog steeds 48 voedselallergieën heb of dat er allergieën zijn afgevallen. Je lichaam verandert immers continu, zeker als je anders bent gaan eten of minder stress hebt als voorheen.

Huidproblemen door voedselallergieën

Als je mijn artikel Huidproblemen door voedselallergieën hebt gelezen, weet je hoe je huid je gezondheid weerspiegelt. Als je acné of een ander huidprobleem hebt, betekent dit dat er iets mis is in je lichaam. Acné is een waarschuwingssignaal van je lichaam om aan te geven dat er iets aan de hand is. Vaak worden huidproblemen veroorzaakt door een disbalans in je hormoonhuishouding of voedsel(allergieën). Wanneer ik bepaalde dingen at, kreeg ik vaak ernstige buikpijn na enkele uren en zat ik daarna een week lang onder de acné. Als ik deze voedingsmiddelen een paar dagen liet staan, trok de acné weer weg. Daarom wist ik dat het met mijn voeding te maken had en ben ik op zoek gegaan naar een huidkliniek die mij kon testen op voedselallergieën. Mijn huisarts zei toendertijd namelijk dat de acné gewoon werd veroorzaakt door een puberale fase haha.

Ik kwam door het lezen van goede recensies bij Huidkliniek Lavendi terecht, waar ik een VEGA-test heb gedaan. Hier kwamen maar liefst 48 voedselallergieën uit, waaronder veel dingen die ik dagelijks at, zoals haver, ei, zeezout en bepaalde kruiden. Ook waren mijn dunne darm en lever overbelast. Hier schrok ik enorm van dus heb ik me keurig aan mijn allergielijst gehouden. Na een maand merkte ik al een enorm verschil in mijn huid en kwamen er geen ontstekingen meer bij. Ook voelde ik me veel energieker en fitter, omdat mijn lichaam niet langer continu aangevallen werd door die stoffen.

Asyra Pro

Nu, 2 jaar later, heb ik me laten testen met de Asyra Pro, de vernieuwde versie van de VEGA-test. Het is een bio-energetische test die de energetische staat van je organen en de gevoeligheid voor voeding aangeeft. Hierbij moet je twee elektrodes in je hand nemen die gekoppeld zijn aan het Asyra apparaat. Hieronder zie je hoe dat in zijn werk gaat. Ik ben dit overduidelijk niet op de foto, maar zo kan ik jullie beter laten zien hoe de test met de Asyra gaat!

De resultaten verschijnen vervolgens op het scherm. In tegenstelling tot de VEGA-test is er bij het testen met de Asyra geen tussenkomst van een therapeut nodig. Bij de VEGA-test hield de terapeut namelijk een pen in je hand gedrukt, terwijl jij de elektrodes vasthoud. Bij de Asyra is dat niet meer nodig en hou jij enkel de elektrodes vast. Hierdoor zijn de resultaten van de test dus ook nauwkeuriger. Niemand raakt jou aan en dus zijn de resultaten puur gebaseerd op jouw lichaam.

Wat kwam er nu uit de test?

Uit deze test bleek dat ik nu nog maar 31 voedselallergieën heb! Het zijn er dus een stuk minder, maar wat mij opviel is dat het nu allemaal totaal andere voedselallergieën zijn. Ei is de enige stof die zowel op deze lijst als op mijn vorige lijst staat. De stoffen die nu op mijn lijst staan, zijn juist de dingen die ik de afgelopen tijd regelmatig heb gegeten. Dit bewijst dus dat het echt belangrijk is om gevarieerd te eten. Ik ben iemand die het niet erg vind om vaak hetzelfde te eten, maar na deze test ben ik echt wakker geworden wat de gevolgen zijn voor je lichaam als je niet gevarieerd eet. Je loopt bepaalde voedingsstoffen mis door vaak hetzelfde te eten en dat vind je lichaam niet leuk. Daardoor creëert je lichaam een soort afkeer tegen die stoffen. Waar ik heel blij mee ben, is dat er nu geen enkel orgaan meer overbelast is. De overbelasting van mijn dunne darm en lever is dus compleet verdwenen. Dit kan te maken hebben met dat ik gezonder ben gaan eten, ik veel minder stress heb en ik bewuster met voeding om ga.

De huidscan

Wanneer je de voedselallergietest doet, wordt er ook een huidscan gemaakt aan de binnenkant van je bovenarm. Aan deze scan kunnen ze zien hoe je huid er van binnen uit ziet. Dit is hoe mijn huid eruit ziet op de scan.

Mijn huid blijkt best dun en open te zijn, wat betekent dat mijn huid vatbaarder is voor infecties en andere invloeden van buitenaf. Met behulp van supplementen kan je je huid van binnen helen. Welke supplementen dat zijn, verschilt per persoon. Daarom testen ze bij Lavendi ook op welke supplementen je goed reageert. Vaak zijn het visoliesupplementen die je huid van binnenuit dikker en sterker kunnen maken. Mijn bindweefsel is volgens de scan daarentegen wel heel goed. Als je veel sport, kan je dat goed terug zien in je bindweefsel.

Conclusie

Deze test heeft me weer wat nieuws geleerd, namelijk dat gevarieerd eten ontzettend belangrijk is. Ik zal voorlopig plant-based blijven eten, omdat ik merk dat mijn lichaam daar goed op reageert, maar ik ga veel meer letten op variatie. Wellicht zullen er in de toekomst dan nog meer voedselallergieën afvallen!

Heb jij vaak last van vermoeidheid, buikpijn of huidproblemen? Laat je dan een keer testen op voedselallergieën. Vaak zijn het dingen die je dagelijks eet waar je continu op reageert. Ik ken zelfs iemand die allergisch bleek te zijn voor sla!

Laat me weten als je de test hebt gedaan! Ik ben benieuwd wat er uit is gekomen!

Enjoy your day!

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

Beste supplementen tegen acné

Huidproblemen door voedselallergieën

Mijn tips tegen acné