Prism water

Blue Green Algae Water

Geplaatst op 16-8-2016

Prism water is een gezond blauw drankje die verandert van kleur, afhankelijk van de lichtinval. Nou ben ik niet snel geïnteresseerd in blauwe drankjes, omdat deze vaak harstikke ongezond voor je zijn door de toegevoegde kleur- en smaakstoffen, maar Prism water is dus hele andere koek! Veel mensen zijn er al helemaal weg van. Dit watertje heeft zijn blauwgroene kleur te danken aan een van mijn favoriete superfoods: spirulina! Aangezien ik altijd experimenteer met spirulina, kon ik het natuurlijk niet laten om dit recept uit te proberen.

Over spirulina

Prism water wordt dus gemaakt met water en spirulina. Dit is een blauwgroene algensoort die veel eiwitten bevat (60 tot 70%). Ook is spirulina een sterke anti-oxidant. Spirulina werkt ontgiftigend, boost het immuunsysteem en helpt bij het afvallen.

Hoe maak je het?

Om dit watertje te maken, moet je 1 eetlepel spirulinapoeder mengen met 1,5 tot 2 liter water. Roer dit goed door met een (houten) lepel en zet het daarna 2 dagen in de koelkast. Belangrijk is wel dat er zuurstof kan komen bij het water. Zet de dop dus losjes op het flesje.

Na 2 dagen is het water verkleurd van groen naar blauw! Afhankelijk van het licht veranderd deze blauwe kleur soms in paars. Je hebt nu een geconcentreerd goedje gemaakt, maar dit is veel te sterk om te drinken. Schenk dus ongeveer een kwart van je concentraat in een ander flesje en vul derest aan met water. Nu is je Prism water klaar!

Eindresultaat

Dit is dus hoe het watertje er nu uit ziet. Zoals je kunt zien heeft het water een groene kleur wanneer ik het flesje binnen zet. Buiten heeft het water een donkerpaarse kleur.

Dan rest ons nu de vraag: hoe smaakt het? Sorry, maar ik vind het gewoon niet te zuipen! Ik ben wel het een en ander gewend qua smaken, maar dit smaakt gewoon naar slootwater. Ik heb 1 glas gedronken, maar hoe meer slokken ik nam, hoe viezer het werd! Mijn hond keek me zelfs aan van: Wat doe je? Stop it! Ik denk dat ik het maar hou bij mijn spirulina pannenkoeken en -smoothies. Heb jij het al geproefd? Ik denk niet dat veel mensen het nog durven na deze post haha!

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

Vegan protein pancakes

Manieren om te detoxen

Oilpulling