Pulve maaltijdshakes

25% van de dagelijks benodigde vitaminen en mineralen

Geplaatst op 5-11-2017

Normaal ben ik helemaal niet van de maaltijdshakes omdat ik er minder lang van vol zit, ze veel ongezonde toevoegingen bevatten en ze vaak muf van smaak zijn. De vegan shakes van Pulve daarentegen bevatten geen onnodige toevoegingen, hebben een heerlijke vanille smaak en zitten bomvol micronutriënten. Één shake bevat al 25% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen, 27 gram eiwitten en 14 gram vezels die je lang een vol gevoel geven. Ik heb de shakes op verschillende momenten getest en vertel je alle plus- en minpunten!

Ik ben geen type die slaap belangrijker vind dan ontbijten, maar ik ken genoeg mensen die daar heel anders over denken! In dat geval kan een maaltijdshake echt een uitkomst zijn om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen zodat je alsnog productief kan zijn! Een Pulve shake heb je binnen een handomdraai gemaakt: doe de poeder in een shakebeker en voeg hier 350 - 450 ml water of plantaardige melk aan toe. Ik vind de shake persoonlijk het lekkerst als ik 500 ml water toevoeg. Ik heb hem namelijk liever wat meer vloeibaar. Schud de beker tot het geheel gemixt is en drink het meteen op of neem het mee voor onderweg. Zo simpel en snel kan het zijn, als je goed bent in het schudden tenminste. Ik kreeg het persoonlijk niet voor elkaar om de shake klontvrij te schudden met behulp van de shakebeker. Daarom gebruik ik nu altijd mijn blender wat wel heel goed werkt, maar toch wat extra tijd kost.

Ingrediënten

Whole Grain Oat Flour, Pea Protein, Lupine Protein Concentrate, Sunfower Seeds, Brown Flaxseed, Inulin, Glucose Syrup, Vitamin and Mineral Blend (Sodium Selenite, Vitamin A Acetate, Manganese Sulphate Monohydrate, Vitamin B3 - Nicotnamide, Zinc Sulphate Monohydrate, Calcium Lactate Gluconate, D-Biotn, Vitamin D3, Vitamin B12, Copper Carbonate, Magnesium Oxide, Vitamin B6 - Pyridoxine Hydrochloride, Vitamin B1 - Thiamine Mononitrate, Vitamin B2 - Ribofavin HF, Vitamin E Acetate, Phytomenadione, Vitamin B5 - Calcium D Pantothenate, Vitamin B9 - Folic Acid, Vitamin C - Ascorbic Acid, Potassium Iodide, Ferric Pyrophosphate, Potassium Phosphate, Chromium Chloride, Potassium Chloride, Sodium Molybdate, Choline Bitartrate), Sodium Chloride, Aroma, Xanthan Gum, Sucralose, Silica, Rosemary Extract.

Pulve bevat geen:

 • Lactose of andere dierlijke ingrediënten
 • GMO's (genetisch gemodificeerde ingrediënten)
 • Soja
 • Aspartaam (kunstmatige zoetstof)
 • Aseculfaam-K (kunstmatige zoetstof)
 • Fluoride
 • Dextrose
 • Maltodextrine

De reden hiervoor is dat deze ingrediënten in de ogen van Pulve niet in lijn zijn met hun visie op gezondheid en duurzaamheid. Voor Pulve is het heel belangrijk dat hun product de levenskwaliteit van hun klanten verbetert, maar dat het niet ten koste gaat van hun gezondheid of het milieu. Daarom hebben ze de onnodige ingrediënten zoals kleurstoffen en vulstoffen uit de shakes gelaten. Dit maakt mij heel blij!

Hieronder vind je alle voedingswaarden van Pulve:

Untitled chart
Infogram

Smaak

Pulve heeft een heerlijke vanille smaak, mijn favoriete smaak! De shake is lekker romig en smaakt totaal niet chemisch. Wel maakt het voor mij veel verschil of ik een blender of shakebeker gebruik en wat ik toevoeg. Het beste resultaat krijg ik wanneer ik 500 ml water toevoeg en een blender gebruik.

Verzadigingsgevoel

Natuurlijk moest ik ook even testen of ik genoeg zou hebben aan een Pulve shake als vervanging van een maaltijd! Daarom heb ik de shakes op verschillende momenten uitgeprobeerd:

Voor een werk- of schooldag

Als ik om 7 uur s'ochtends ontbijt met Pulve, heb ik rond 11 uur ongeveer weer honger. Wanneer ik een vaste maaltijd neem als ontbijt heb ik ook rond deze tijd honger, dus daar merk ik geen verschil! Verder geeft Pulve me alle energie die ik nodig heb om te focussen op werk of school. Wel heb ik een kantoorbaan dus loop ik niet erg veel, maar ik fiets wel een kwartier heen en terug. Ik kan me voorstellen dat je misschien niet genoeg hebt aan een ontbijt van 500 calorieën als je de hele dag loopt op werk, maar dat ligt ook aan je metabolisme.

Voor het sporten

Als ik een Pulve shake neem voor het sporten, merk ik dat ik genoeg energie heb om een uurtje kracht en cardio te doen, maar ik merk wel dat ik eerder honger krijg dan wanneer ik een vaste maaltijd neem. Maar dat is logisch aangezien je lichaam er langer over doet om een vaste maaltijd te verteren dan een vloeibare maaltijd! Ik heb wel het gevoel dat de shake me alle benodigde voedingsstoffen geeft voor een goede workout.

Na het sporten

Een Pulve shake na het sporten vind ik fijnst! Ik zorg er altijd voor dat ik na het sporten genoeg eiwitten binnen krijg zodat mijn spieren zich optimaal kunnen herstellen. Daarom is Pulve perfect aangezien er in 1 shake al 27g eiwitten zitten. Daarnaast zit ik de hele middag vol als ik een shake neem na het sporten. Als ik om 12 uur ga sporten en om 1 uur een shake neem, neem ik soms alleen nog wat fruit rond 3 uur en red ik het makkelijk tot het avondeten. Als ik Pulve zou aanschaffen, zou het voornamelijk voor na het sporten zijn.

Conclusie

Ik vind het een heerlijke shake die ik vooral graag neem na het sporten in plaats van een normale eiwitshake. Alhoewel ik de smaak lekker vind, gaat mijn voorkeur toch uit naar vast voedsel wat ik vers bereid. Maar als je een keer echt geen zin of tijd hebt om een maaltijd te bereiden is het wel echt een uitkomst! Omdat Pulve daarnaast veel verschillende micronutriënten bevat, kom je makkelijker aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen. Zo zit er ook vitamine B12 in wat niet in plantaardige voedingsmiddelen voorkomt. Veganisten kunnen op deze manier dus ook makkelijker aan hun B12 komen. Hieronder nog even alle plus- en minpunten op een rij!

Pluspunten

 1. Heerlijke vanille smaak
 2. 100% Vegan
 3. Bevat veel vitaminen, mineralen, eiwitten en vezels
 4. Vrij van onnodige toevoegingen
 5. De productie van Pulve gaat niet ten koste van het milieu
 6. Bevat 27g eiwitten en is dus geschikt als eiwitshake na het sporten
 7. Snelle en voedzame maaltijd als je niet veel tijd hebt

Minpunten

 1. Shakebeker krijgt de shake niet goed geblend waardoor ik een blender moet gebruiken (kost meer tijd)
 2. Vers eten blijft alsnog lekkerder!

Je kunt hier 6 Pulve maaltijden bestellen. Is het je eerste bestelling? Dan krijg je er een gratis shakebeker bij.

Geniet van je dag!

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

De effecten van een plantbased lifestyle op mijn lichaam

Plantaardige producten die elke veganist in huis moet hebben

Matcha Vanilla Latte