Carrotcake

Raw, vegan en glutenvrij

Geplaatst op 8-4-2018

Deze raw, vegan, glutenvrije carrotcake had ik op tweede paasdag gemaakt en was zo ontzettend lekker dat ik hem nog even moest delen! Hij is smeuïger dan de meeste carrotcakes en heeft wat weg van een raw cheesecake. De taart heeft een heerlijke wortel-kaneel bodem en een vulling die naar marsepein smaakt!

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Bakpapier
  • Springvorm
  • Vriezer

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 2 winterpenen
  • 100 g glutenvrije havermout
  • 6 pitloze dadels
  • 1 el kokosolie
  • 2 tl kaneel

Voor de vulling:

  • 500 g geweekte cashewnoten (1 nacht in water laten weken)
  • sap van 1 citroen
  • 70 ml ahornsiroop
  • 2 el kokosolie (gesmolten)
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • wat pecannoten (ter garnering)

Ik heb zelf wat minder gebruikt van de ingrediënten voor de vulling, maar vond achteraf dat de vulling wel wat dikker had gemogen. Dus ik heb de hoeveelheden hierboven al aangepast zodat je een dikkere vulling krijgt!

Bereiding

Bereidingstijd: 45 min + 1 uur in de vriezer

Bodem

  • Maal de havermout fijn met behulp van de keukenmachine.
  • Snij de winterpenen in kleine stukjes en voeg deze toe aan het havermeel in de keukenmachine. Mix door elkaar.
  • Voeg de dadels en kokosolie toe en mix opnieuw door elkaar.
  • Leg wat bakpapier op de bodem van de springvorm en klem dit vast door de springvorm hierop vast te klikken. Schep het mengsel wat je net hebt gemaakt in de springvorm en druk dit goed aan met je handen.
  • Zet de springvorm in de vriezer en ga verder met de vulling!

Vulling

  • Maak je keukenmachine schoon. Doe de cashewnoten en het citroensap in de keukenmachine en mix dit tot een romige crème.
  • Voeg de ahornsiroop, kokosolie en het vanillepoeder toe en mix enkele minuten. Je kan een beetje water toevoegen als je merkt dat het mixen moeilijk gaat.
  • Haal de springvorm uit de vriezer en giet de crèmevulling over de bodem. Verdeel dit goed en leg er wat pecannoten op als garnering. Zet de springvorm nu minimaal 1 uur in de vriezer zodat de taart harder en compacter kan worden.

Voedingswaarde

Per taartpunt (1/10 van de taart)

  • Energie: 435,7 kcal
  • Eiwit: 12,4 g
  • Koolhydraten: 26,3 g
  • Vet: 30,7 g

Best veel calorieën, but who cares! Je kan de carrotcake ongeveer een week bewaren in de vriezer en 3 dagen in de koelkast. Geniet van je zondag!

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

Vegan eiersalade

Chewy almond brownies

Vegan Oreo Cheesecake