Speculaas Pecan Bites

Vegan, glutenvrij en vrij van toegevoegde suikers

Geplaatst op 22-10-2017

Goodmorning! Het is weer een heerlijke zondag om te bakken! Soms ontstaan de lekkerste dingen wanneer je gewoon wat ingrediënten die je toevallig nog in huis hebt met elkaar combineert. Zo heb ik vandaag deze heerlijke Speculaas Pecan Bites gemaakt met slechts drie hoofdingrediënten. Dit gezonde tussendoortje is vegan, glutenvrij, vrij van toegevoegde suikers en past helemaal bij dit seizoen!

Benodigdheden

 • Keukenmachine (ik gebruik deze)
 • Bakpapier
 • Spatel
 • Ovenschaal, bordje of cakeblik (iets waar je het in kan doen als het de vriezer in gaat)

Ingrediënten (voor 9 stukjes)

 • 250 gram ontpitte dadels
 • 150 gram pecannoten
 • 2 eetlepels speculaaskruiden
 • snufje zout

Bereiding

 1. Week de dadels 10 minuten in gekookt water. Gooi het water waar je de dadels in weekt niet weg, want je hebt het straks nog nodig.
 2. Blend de pecannoten fijn in de keukenmachine.
 3. Voeg de geweekte dadels, speculaaskruiden en het zout toe aan de geblende pecannoten. Blend alles tot deeg. Als het te droog is om te blenden, kan je 3 eetlepels van het water toevoegen waar je de dadels in hebt geweekt.
 4. Pak een ovenschaal (of bord / cakeblik) en leg hier een stuk bakpapier in. Schep met een spatel het deeg uit de keukenmachine op het bakpapier en maak hier met je handen een rechthoekig blok van. Ik doe dit vaak met mijn handen omdat het deeg minder plakt aan mijn handen dan aan bestek of spatels.
 5. Als de vorm goed is, druk je een aantal pecannoten in het deeg. Ik wil op elk stukje één pecannoot hebben dus ik beeld vast in hoe ik de stukjes straks ga snijden.

 6. Dit is hoe het er ongeveer uit hoort te zien voor je het in de vriezer zet.

 7. Dek de ovenschaal af en zet dit een uurtje in de vriezer zodat het geheel compact en minder plakkerig wordt.
 8. Haal het uit de vriezer en snij één centimeter van de randen af zodat de randen perfect recht zijn. Snij nu het blok in 9 stukken (of meerdere kleine stukken).
 9. Geniet!

Je kunt deze Speculaas Pecan Bites het best in de vriezer bewaren, maar als je mensen op bezoek krijgt kan je ze beter een uur van tevoren naar de koelkast verplaatsen zodat ze niet te hard of te koud zijn.

Als je deze Speculaas Pecan Bites ook hebt gemaakt, tag mij (@selinakorthof) dan even in je foto op Insta of gebruik de hashtag #knapgezond!

Enjoy your Sunday!

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

Matcha Vanilla Latte

Beste supplementen tegen acné

Vegan truffels