Vegan Choco Avocado Pie

A.k.a. the birthday cake

Geplaatst op 29-4-2018

Voor mijn verjaardag maakte ik deze heerlijke Vegan Choco Avocado taart. Ik had jullie beloofd om het recept nog te delen dus hier is hij dan! Deze taart is by far mijn favoriet tot nu toe! Hou je van creamy, chocola en een stevige bodem? Dan moet je deze echt een keer proberen! Het is niet de meest gezonde taart, maar ook niet heel ongezond! Ik heb geen suiker toegevoegd en ik ga altijd voor de meest gezonde variant wat betreft de ingrediënten. Maarrr aan de andere kant ben je maar 1x per jaar jarig dus je mag best een keer snoepen!

Benodigdheden

  • Keukenmachine (optioneel, maar wel het makkelijkst. Als je geen keukenmachine hebt, heb je een grote kom en deegroller nodig)
  • Springvorm
  • Oven
  • Steelpannetje (om de chocolade en kokosolie in te smelten)
  • Blender (alleen nodig als je geen keukenmachine hebt)
  • Spatel of eetlepel

Ingrediënten

Voor de bodem:

Voor de vulling:

  • 2 el kokosolie
  • 250 g pure chocolade (zonder melk)
  • 2 grote avocado's
  • 85 ml maple syrup
  • 1 tl vanillepoeder

Voor de topping:

  • geraspte kokos
  • frambozen

Bereiding

Bereidingstijd: 40 min + 3 uur in de koelkast

Bodem

  • Doe de margarine, het zout, het havermeel, de cacaopoeder, de vanillepoeder en de sojamelk in de keukenmachine en mix dit tot deeg. Als je geen keukenmachine hebt kan je dit ook met je handen doen door de margarine eerst in kleine stukjes te snijden en dan alle ingrediënten voor de bodem in een grote kom te kneden met je handen. Daarna kan je het deeg uit de kom halen en uitrollen over een schone tafel. Rol het deeg plat met een deegroller.
  • Smeer de springvorm in met wat olie en druk het deeg in de springvorm. Zorg ervoor dat de bodem niet alleen de onderkant bedekt, maar ook de zijkanten van de springvorm. Het moet als het ware een kuipje worden waar de vulling straks in gaat. Prik wat gaatjes in het deeg zodat de bodem niet omhoog gaat bubbelen in de oven.
  • Zet de springvorm 10 tot 12 minuten in de oven totdat de bodem er lichtgebakken uit ziet. Haal daarna de springvorm er weer uit en laat het afkoelen.

Vulling

  • Smelt de chocolade en kokosolie in een pannetje. Als het gesmolten is, haal je de pan van het vuur.
  • Doe het mengsel van gesmolten chocolade en kokosolie in een keukenmachine (of blender) samen met de avocado's, maple syrup en het vanillepoeder. Blend dit goed door elkaar. Als je een blender gebruikt moet je het mengsel af en toe tussendoor doorroeren met een lepel om te zorgen dat alles goed wordt gemengd.
  • Vul de afgekoelde bodem met het mengsel en strijk de bovenkant glad met een spatel of eetlepel. Zet de springvorm nu minimaal 3 uur in de koelkast zodat het geheel compact kan worden.

Na 3 uur kan je de taart aftoppen met wat geraspte kokos en frambozen. Snij een puntje af en geniet! Je kan de taart een week lang bewaren in de koelkast!

Voedingswaarde

Per taartpunt (1/10 van de taart)

  • Energie: 519 kcal
  • Eiwit: 6,8 g
  • Koolhydraten: 40,7 g
  • Vet: 34,6 g

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

Raw Vegan Carrotcake

Vegan Tiramisu

Vegan Oreo Cheesecake