Vegan Tiramisu

Mijn lievelingsdessert!

Geplaatst op 17-12-2017

Vroeger heb ik altijd tiramisu gemaakt met mijn moeder, maar sinds ik vegan ben geworden heb ik dit heerlijke dessert eigenlijk helemaal niet meer gegeten. Daar moet verandering in komen! Ik kan me geen beter moment bedenken om tiramisu te maken dan vlak voor de feestdagen. Tiramisu is namelijk een perfect dessert voor een kerstdiner met familie of vrienden! Deze tiramisu bevat geen ei, melk of andere dierlijke producten.

Benodigdheden

  • Handmixer
  • Keukenmachine (ik gebruik deze)
  • 2 Grote kommen (om in te mixen en het kikkererwtenvocht in op te vangen)
  • 6 Lage glaasjes (whiskyglazen zijn hier perfect voor)
  • Vergiet
  • Theezeefje

Ingrediënten (voor 6 glaasjes)

Afhankelijk van de grootte van je glaasjes, heb je meer of minder nodig van de ingrediënten. Dit is wat ik gebruikt heb voor mijn glaasjes.

  • 700 g biologische kikkererwten (2 potjes van 350 g dus)
  • 450 g volkoren biscuits
  • 350 g Alpro naturel sojayoghurt
  • 150 ml afgekoelde koffie
  • 70 g kokosbloesemsuiker
  • 5 el amaretto
  • 1/2 el cacaopoeder
  • 1 tl vanillepoeder (ik gebruik 100% pure vanillepoeder van Jacob Hooy)
  • 12 mokka boontjes (voor de topping)

Bereiding

  • Creamy vulling: om het vocht van de kikkererwten op te vangen, laat je ze uitlekken in een vergiet met een kom eronder. Je gebruikt de kikkererwten zelf niet. Het kikkererwtenvocht klop je stijf met een keukenmachine of mixer. Als het stijf is voeg je de kokosbloesemsuiker en vanillepoeder toe en mix je nog 1 minuut door. Zet de mixer uit en spatel de sojayoghurt er doorheen.
  • Koekjeslaag: verkruimel 400 g van de koekjes in de keukenmachine. Giet de kruimels in een grote kom en schenk hier de koffie en amaretto overheen. Roer dit geheel. Rol nu 12 balletjes van dit koekjesmengsel en leg deze op een schaal. Vorm elk balletje tot een plat koekje van 1 cm dik. Dit zorgt ervoor dat je straks voor elk glaasje een gelijke hoeveelheid koekjesmengsel hebt.
  • Nu kunnen we beginnen aan de opmaak!

  • Laag 1 (bodem): leg een koekje in elk glaasje.
  • Laag 2: vervolg met creamy vulling tot ongeveer de helft van het glaasje.
  • Laag 3: leg nog een keer een koekje in elk glaasje.
  • Laag 4: vul derest van het glaasje met creamy vulling en zorg dat je ongeveer 1 cm van de bovenkant leeg houd zodat er ruimte is voor de topping.
  • Laag 5 (topping): strooi een laagje cacaopoeder over elk glaasje met behulp van het theezeefje. Verkruimel 2 biscuits met je handen en strooi wat van deze koekkruimels over de glaasjes. Leg hier 2 mokkaboontjes op.
  • Zet minstens 1 uur in de koelkast zodat ze lekker koud en compact worden.

That's it! Je bent hier ongeveer 45 min mee bezig. Je kan deze tiramisu een dag van tevoren maken en het afgedekt bewaren in de koelkast. Scheelt ook weer wat stress op de kerstdagen zelf! Heb je deze Vegan Tiramisu ook gemaakt? Tag mij (@selinakorthof) in je foto of gebruik hashtag #knapgezond. Ik vind het leuk om jullie creaties te zien!

Geniet van je weekend! Wie heeft er ook zo'n zin in kerst?

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

Matcha Vanilla Latte

Vegan Oreo Cheesecake

Vegan Truffels