Vegan Tzatziki

Met komkommer, citroen en knoflook

Geplaatst op 6-5-2018

Jongens wat een weer! Ik denk niet dat ik de enige ben die vandaag de hele dag doorbrengt in bikini. Bij mooi weer hoort natuurlijk lekker eten en vandaag had ik zin in stokbrood met tzatziki dus heb ik deze vegan variant in elkaar geflanst. Het is een heerlijke frisse dip geworden, perfect voor bijvoorbeeld een BBQ! De komende dagen kunnen we nog genieten van dit fantastische weer, dus nog genoeg momenten om deze vegan tzatziki te maken!

Benodigdheden

  • Kommetje
  • Kleine garde

Ingrediënten

Voor 1 grote bak

  • 1 geschilde komkommer
  • 180 g ongezoete sojayoghurt (ik gebruik Alpro naturel)
  • 2 el vegan mayo (ik gebruik Remia Mayolijn)
  • sap van een halve citroen
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding

Bereidingstijd: 15 min

  • Snij de komkommer in hele kleine stukjes. De stukjes moeten klein genoeg zijn want je gaat verder geen blender meer gebruiken.
  • Doe de kleine stukjes komkommer in het kommetje, voeg de sojayoghurt, vegan mayo en het citroensap toe.
  • Pers ook de knoflook uit in het kommetje en roer dit goed door elkaar met een kleine garde.

And you're done! Super simpel en snel gemaakt, dus perfect als je onverwachts een borrel of BBQ hebt! Nog geen idee wat je wilt eten vanavond? Probeer deze zomerse Quinoasalade met vegan mozzarella dan eens! Lekker licht dus perfect voor nu! Je kan de vegan mozzarella ook gewoon uit dit recept laten als je geen tijd meer hebt om deze te maken.

Geniet van jullie zondagavond!

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

Chiapudding met mango

Vegan eiersalade

Pasta met broccoli en peultjes