Vegan pasta pesto met "kip"

Met een frisse pesto van o.a. munt, citroen en basilicum

Geplaatst op 14-5-2018

Hoe was jullie moederdag gisteren? Ik heb gezellig bij mijn ouders gegeten waar ik dit keer degene was die mocht koken! Ik heb dit vegan pastagerecht gemaakt met vers gemaakte pesto en plantaardige kipstukjes. Blijft een lekkere combi, kip met pesto! Deze pesto gaf ik een twist door wat frisse ingrediënten toe te voegen, namelijk munt en citroen. Daarnaast voegde ik edelgist toe om de pesto een lekkere kaassmaak te geven. Het gerecht viel erg in de smaak dus hierbij het recept!

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Staafmixer
  • Grote kom
  • Koekenpan

Ingrediënten

Aantal porties: 5

Vegan pesto

  • 3 volle handen verse basilicum
  • 15 blaadjes verse munt
  • 75 g pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • 8 el edelgist
  • snuf himalayazout (of zeezout)

Pasta met vegan kipstukjes

  • 600 g volkoren pasta
  • scheut olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 g mild gekruide kipreepjes (ik gebruik die van Veggie Chef)
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 courgette
  • 130 g edamame boontjes
  • 240 g kikkererwten

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min

  • Zet een grote pan water aan de kook en kook de pasta volgens de voorschriften op de verpakking.
  • Begin in de tussentijd aan de pesto. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een grote kom en maal dit fijn met een staafmixer. Stop wanneer de pesto goed gemixd is en de pijnboompitjes in kleine stukjes zijn gehakt. Deze geven de pesto zijn structuur.
  • Giet de pasta (als hij klaar is) af.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en voeg de kipstukjes en geperste knoflook toe. Bak dit even 5 minuten door en gooi daarna de stukjes paprika en courgette bij. Bak dit nog een paar minuten mee. Als laatste voeg je de edamame boontjes en kikkererwten toe. Bak nog enkele minuten en zet het vuur uit als de kipstukjes er goudbruin uit zien.

Serveer de pasta en voeg hier een paar eetlepels vegan pesto aan toe. Eetsmakelijk!

Voedingswaarde (per portie)

  • Energie: 958 kcal
  • Eiwit: 57 g
  • Koolhydraten: 100 g
  • Vet: 33 g

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

Chiapudding met mango

Vegan eiersalade

Pasta met broccoli en peultjes