Vegan bananenbrood

Zonder dierlijke producten en toegevoegde suikers!

Geplaatst op 2-6-2016

Daar ben ik weer! Dit keer met een heerlijke vegan versie van het welbekende bananenbrood! Dit bananenbrood is gezond, bevat geen toegevoegde suikers en is daarnaast ook ontzettend vullend. Een perfect tussendoortje dus! Bananenbrood kan je daarnaast ook prima als ontbijt nemen, omdat het boordevol vezels, vitaminen en eiwitten zit. Doe er bijvoorbeeld wat pindakaas of andere notenboter op en je hebt een heerlijk ontbijtje!

Ingrediënten

  • 60 ml amandelmelk
  • 50 gram rozijnen
  • 2 bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • snufje zout
  • handje walnoten
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 60 gram geraspte kokos

Benodigdheden

  • Met bakpapier beklede bakvorm
  • Oven
  • Vijzel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de bananen met een vork.
  3. Maak de walnoten fijn met een vijzel.
  4. Meng de stukjes walnoot en derest van de ingrediënten met de bananen.
  5. Giet het beslag in de bakvorm en bak in ongeveer 40 a 50 minuten gaar. Check met een satéprikker of het brood gaar is. Ziet het brood er mooi goudbruin en luchtig uit? Dan is hij klaar!
  6. Geniet van een warm stuk bananenbrood!


Heb jij al eens bananenbrood gemaakt? Zo ja, welke ingrediënten heb jij gebruikt? Laat het me weten in de comments!

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

Vegan Oreo cheesecake

Vegan Tiramisu

Healthy bonbons