Vegan bananenbrood

Zonder dierlijke producten en toegevoegde suikers!

Geplaatst op 2-6-2016

Daar ben ik weer! Dit keer met een heerlijke veganistische versie van het welbekende bananenbrood! Eindelijk heb ik na lang experimenteren het perfecte recept samengesteld voor een lekker, gezond en veganistisch tussendoortje. Bananenbrood kan je bovendien ook prima als ontbijt nemen, omdat het boordevol vezels, vitaminen en eiwitten zit.

Ingrediënten

  • 60 ml amandelmelk
  • 50 gram rozijnen
  • 2 bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • snufje zout
  • handje walnoten
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 60 gram geraspte kokos

Benodigdheden

  • Met bakpapier beklede bakvorm
  • Oven
  • Vijzel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de bananen met een vork.
  3. Maak de walnoten fijn met een vijzel.
  4. Meng de stukjes walnoot en derest van de ingrediënten met de bananen.
  5. Giet het beslag in de bakvorm en bak in ongeveer 40 a 50 minuten gaar. Check met een satéprikker of het brood gaar is. Ziet het brood er mooi goudbruin en luchtig uit? Dan is hij klaar!
  6. Geniet van een warm stuk bananenbrood!


Heb jij al eens bananenbrood gemaakt? Zo ja, welke ingrediënten heb jij gebruikt? Laat het me weten in de comments!

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

Vegan Oreo cheesecake

Vegan protein pancakes

Healthy bonbons