Vegan ontbijtwafels

Heerlijk voor in de wintermaanden

Geplaatst op 5-11-2016

Het wordt weer kouder en dat betekent: tijd voor warme ontbijtjes! In de wintermaanden kan je wel wat comfortfood gebruiken en daarom heb ik dit weekend heerlijke vegan ontbijtwafels gemaakt. Je kunt dit recept prima aanpassen naar eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld wat cacao, kaneel, fruit of rozijnen toe aan het beslag en je kunt weer een geheel andere smaak creëren!

Ik heb twee soorten wafels gemaakt, een lichtere variant en een donkere. Het verschil zit hem vooral in het soort meel wat ik gebruikt heb. Voor de lichte heb ik namelijk amandelmeel gebruikt en voor de donkere speltmeel. Zelf vind ik de lichte wafels lekkerder, omdat amandelmeel wat zachter en neutraler van smaak is dan speltmeel, maar je kunt beide recepten proberen!

Ingrediënten lichte wafels (8 stuks)

  • 150 g amandelmeel
  • 3 bananen
  • 300 ml ongezoete amandelmelk (of andere melk)
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 10 druppels Natural Flavouring Vanille

Ingrediënten donkere wafels (8 stuks)

  • 150 g speltmeel
  • 3 bananen
  • 300 ml ongezoete amandelmelk (of andere melk)
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 10 druppels Natural Flavouring Vanille
  • 1 tl kaneel (of meer als je erg van kaneel houdt, maar teveel kaneel kan zorgen voor een wat drogere smaak)

Bereiding

  1. Verwarm je wafelijzer. Ik heb dit mintgroene wafelijzer waar 2 grote wafels per keer in passen. Met dit ijzer zijn je wafels binnen 5 min klaar!
  2. Vet het ijzer in met wat kokosolie. Ik smelt kokosolie in een pannetje en smeer dit dan uit over het ijzer met een kwast, maar ik weet dat Body & Fit ook kokosolie kooksprays heeft. Daarmee kan je de olie gewoon over je wafelijzer heen sprayen en kost het je dus veel minder tijd.
  3. Mix de ingrediënten tot een dik beslag.
  4. Schenk het beslag in je wafelijzer en wacht zeker 5 minuten. Kijk dan even of ze al gaar zijn, maar vaak moeten ze dan nog even. Het verschilt per wafelijzer hoelang je de wafels moet laten zitten.
  5. Top de wafels af met je favoriete beleg! Bijvoorbeeld met vers fruit, honing, stukjes chocola, kaneel of cacao. Ik vind het lekker om er vegan chocopasta overheen te doen of amandelpasta. Mijn favoriete vegan chocopasta en amandelboter zijn beiden van Body & Fit.


Wat zijn jouw favoriete ontbijtjes in de wintermaanden?

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

Vegan Oreo cheesecake

Vegan bananenbrood

Healthy bonbons