Vegan Oreo cheesecake

Zonder toegevoegde suikers

Geplaatst op 8-10-2016

YAAAS! Oreo's blijken dus veganistisch te zijn! Waarom wist ik dit nooit? Eindelijk koekjes die ik wel kan eten! Naast Oreo was ik ook altijd gek op cheesecake. Nog steeds eigenlijk, alleen kan ik het niet meer eten omdat ik allergisch ben voor ei en melk. Daarom dacht ik, waarom maak ik geen veganistische Oreo cheesecake? Best idea ever, al zeg ik het zelf

Ingrediënten bodem

  • 10 Oreos (die je zelf verkruimeld)
  • 2 Eetlepels gesmolten cacao boter

Ingrediënten vulling

  • 1,5 Kopje ongezouten cashewnoten (week deze een nachtje in water)
  • Sap van 1 hele citroen
  • 2 Theelepels echte vanille (uit vanillestokjes)
  • Snufje zout
  • 7 Eetlepels maple siroop
  • 7 Eetlepels gesmolten cacao boter
  • 4 Eetlepels gesmolten kokosolie
  • 12 Oreos (die je in stukjes snijdt)
  • 20 Druppels natural flavouring Vanille: dit is natuurlijke smaakstof die gezoet is met stevia en geen suikers en calorieën bevat. Natural Flavouring is verkrijgbaar bij Body & Fit. Wil je meer weten over dit product? Check dan even mijn vorige artikel.

Ingrediënten bovenlaag

  • 1 Rol oreos (zodat je zelf kan bepalen hoeveel oreos je op de cheesecake legt)

Bereiding

  1. Voor de bodem verkruimel je eerst de 10 oreos en smelt je 2 eetlepels cacao boter. Voeg dit samen in een kom en meng dit met elkaar. Als alles goed door elkaar gemengd is, doe je dit mengsel in een ronde springvorm (waar de taart in komt). Druk de bodem goed aan zodat het een compacte bodem wordt. Zet de springvorm met de bodem in de vriezer zodat deze vast hard kan worden terwijl je verder gaat met derest van de cheesecake.
  2. Om de vulling (de middelste laag) te maken heb je een blender of keukenmachine nodig. Stop de geweekte cashewnoten, citroensap, echte vanille, zout, Natural Flavouring Vanille, gesmolten kokosolie en -cacao boter in de blender en blend dit tot een glad mengsel. Dit kan even duren!
  3. Als het mengsel glad is, stop je het in een grote kom. Snijdt de 12 oreos voor de vulling in stukjes en voeg deze stukjes toe aan het gladde mengsel. Roer dit door elkaar in de grote kom.
  4. Nu haal je de springvorm met de bodem die je eerst gemaakt hebt uit de vriezer. Voeg de vulling (die je net gemaakt heb in de grote kom) toe en verspreidt deze over de bodem. Maak de cheesecake af door er een extra laag oreokoekjes overheen te leggen voor extra crunch, maar houdt de bodem, vulling en toplaag gescheiden van elkaar zodat je 3 lagen hebt.
  5. Zet de cheesecake 3 uur lang in de vriezer. Vlak voor het serveren zet je de cheesecake een half uurtje in de koelkast. Alles wat je overhoudt, kan je bewaren in de vriezer. Je kan de cheesecake een jaar lang bewaren! Niet dat je hem een jaar kan laten liggen, want dat lukt je niet. Hij is te lekker.

Dit is dan het overheerlijke eindresultaat:

Hoe lekker ziet deze taart eruit?! Ik kan hier oprecht zo blij van worden, omdat het niet altijd makkelijk is om wat lekkers te maken als je zoveel allergieën hebt. Maar er zijn zoveel alternatieven! Als je deze cheesecake ook hebt gemaakt, deel dan een foto van je creatie op Instagram en tag mij @selinakorthof zodat ik hem kan reposten! Vind ik leuk!

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

Vegan bananenbrood

Vegan protein pancakes

Natural Flavouring