Vegan truffels

Guilt-free chocolade- en kokostruffels

Geplaatst op 14-2-2017

Ik vind valentijnsdag altijd een beetje onzin, maar het is wel de perfecte dag om jezelf te verwennen of je vriend / vriendin te verrassen met een heerlijke snack! Iets bakken of maken voor iemand is toch veel leuker dan een kant en klaar kado? Daarom heb ik deze guilt-free vegan truffels gemaakt in twee varianten: chocola en kokos! Je hebt maar drie ingrediënten nodig, dus geen smoesjes. Iedereen kan dit maken!

Benodigdheden voor 15 truffels

  • 300 gram dadels
  • 300 gram geraspte kokos
  • 100 gram cacaopoeder

That's it!

Bereiding

  1. Gooi alle dadels in een bak en giet hier kokend water overheen. Laat de dadels 15 minuten weken om ze zacht te maken. Dit maakt het blenden straks gemakkelijker. Als de dadels nog pitten bevatten, haal je deze er eerst natuurlijk uit.
  2. Blend de geweekte dadels in een blender of keukenmachine tot er een pasta ontstaat die dik genoeg is om er balletjes van te maken met je handen. Is de pasta te waterig? Voeg dan wat kokosrasp toe tot de pasta wat dikker is. Het mengen van de kokosrasp met de pasta kan ook gewoon met een vork of lepel. Dit hoeft niet perse met een blender of keukenmachine.
  3. Als de substantie dik genoeg is, kan je de balletjes gaan draaien met je handen. Je kunt ongeveer 15 balletjes maken als je dezelfde hoeveelheden als ik gebruikt.
  4. Nu kan je ervoor kiezen om alleen chocoladetruffels of kokostruffels te maken of dat je ze beide maakt. Als je alleen chocoladetruffels wilt maken, vul dan een bordje met cacaopoeder en rol hier de balletjes doorheen. Wil je kokostruffels maken? Vul dan een bordje met geraspte kokos en rol de balletjes hier doorheen.
  5. Als alle balletjes bedekt zijn, zet je ze 1 a 2 uur in de vriezer. Ik raad je aan om ze niet boven op elkaar te leggen, want door de zachtheid kunnen ze dan plat worden en in deze vorm bevriezen. Ik leg ze allemaal op een bord of in een bakje, zolang het maar één laag is en ze niet op elkaar liggen.
  6. Na 1 a 2 uur haal je ze uit de vriezer en kan je genieten van je heerlijke snack!

Enjoy!

Laat even weten hoe je ze vond als je ze ook gemaakt hebt! Of deel een foto van je creatie op Instagram en tag mij @selinakorthof zodat ik hem kan reposten!

Deel dit artikel


Deze artikelen zijn wellicht ook wat voor jou!

Vegan Oreo cheesecake

Chocolate Christmascake

Healthy bonbons