About


Hi! Ik ben Selina, een Multimedia Designer, Voeding & Diëtetiek student en de oprichter / eigenaar van Knap gezond! Nadat ik mijn vorige HBO Communicatie en Multimedia Design afgerond heb, ben ik begonnen aan de HBO Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool omdat ik graag mijn passie voor voeding en gezondheid wil volgen. Deze passie is ontstaan toen ik in 2014 last kreeg van maar liefst 48 voedselovergevoeligheden. Deze had ik te danken aan een combinatie van stress en ongezonde voeding. Als ik iets verkeerds eet, krijg ik enkele uren later ernstige buikpijn en acné. Ik heb daarvoor nooit last gehad van huidproblemen of heftige buikpijn dus ik wist dat er iets flink mis was. Je huid weerspiegelt immers je gezondheid. Ik ben me gaan verdiepen in de effecten van voeding op je lichaam en ik kwam erachter dat huidproblemen vaak worden veroorzaakt door voedselovergevoeligheden. Daarom heb ik me toen laten testen en bleek dat bij mij inderdaad ook het geval te zijn.

Door mijn voedselovergevoeligheden ben ik me gaan verdiepen in verschillende voedingspatronen. Wat voor mij heel goed werkt, is een plant-based voedingspatroon met zoveel mogelijk onbewerkte voeding. Mijn huid is hierdoor enorm opgeknapt, ik voel me fitter en mijn lichaam is in zijn beste shape ooit. Ook zijn mijn klachten wat betreft de voedselovergevoeligheden verminderd. Mijn darmen zijn een stuk minder gevoelig geworden en veel voedselovergevoeligheden zijn zelfs verdwenen.

Omdat ik plant-based eet, maar wel van heerlijke desserts zoals cheesecake hou, ben ik vegan desserts en snacks gaan maken. Zo heb ik onder andere Oreo cheesecake, truffels en blueberry cheesecake cupcakes gemaakt. Deze zijn allemaal vegan en naar mijn mening nog lekkerder ook! Daarnaast geniet ik er meer van, omdat ik weet dat ze me lichaam goed doen. Vaak zijn mijn recepten ook gluten- en suikervrij, afgezien van de natuurlijke suikers.

Naast recepten vind je hier ook artikelen over gezondheid, fitness en beauty. Je goed voelen van binnen en buiten, daar draait het om!

Liefs, Selina