About


Hi! Ik ben Selina, een Visual & UX Designer met een grote passie voor gezondheid. Deze passie is in 2014 ontstaan toen ik ernstige klachten kreeg die veroorzaakt werden door 48 voedselovergevoeligheden. Door een combinatie van stress en ongezonde voeding heb ik deze voedselovergevoeligheden opgelopen. Wanneer ik iets verkeerds eet krijg ik enkele uren later ernstige buikpijn en acné. Ik heb daarvoor nooit last gehad van acné of heftige buikpijn dus ik wist dat er iets flink mis was. Je huid weerspiegelt immers je gezondheid. Ik ben me gaan verdiepen in de effecten van voeding op je lichaam en ik kwam erachter dat huidproblemen vaak worden veroorzaakt door voedselovergevoeligheden. Daarom heb ik me toen laten testen en bleek ik inderdaad een hele lijst voedselovergevoeligheden te hebben.

Door mijn voedselovergevoeligheden ben ik me gaan verdiepen in gezonde onbewerkte voeding en een plant-based voedingspatroon. Ik hield me strict aan mijn lijst en ben gestopt met het consumeren van ei en zuivel, omdat mijn lichaam hier slecht op reageerde. Hierdoor knapte mijn huid enorm op, kreeg ik meer energie en ben ik ongeveer 6 kilo afgevallen. Ik voel me veel fitter. Echter is de puzzel nog niet compleet. Ik heb me namelijk opnieuw laten testen en ik blijk nu 31 totaal andere voedselovergevoeligheden te hebben, wat ik al vermoedde aangezien ik nu reageerde op andere voeding. Na wat onderzoek ontdekte ik dat ik altijd nieuwe voedselovergevoeligheden zal blijven ontwikkelen als ik niet het onderliggende probleem aanpak, namelijk de darmen. Mijn darmen zijn waarschijnlijk nog niet helemaal genezen en dus zal ik die eerst moeten herstellen om definitief af te rekenen met voedselovergevoeligheden. Ik neem jullie mee in deze zoektocht!

Ook plaats ik regelmatig vegan recepten op Knap gezond. Ik ben altijd gek geweest op zoete desserts zoals cheesecake, truffels, cake en wafels, maar sinds ik geen ei en zuivel meer consumeer, heb ik afscheid moeten nemen van deze heerlijkheden (waar ik achteraf heel blij om ben). Daarom ben ik begonnen met het maken van plantaardige varianten op deze heerlijke desserts! Zo heb ik onder andere een Oreo cheesecake, truffels en blueberry cheesecake cupcakes gemaakt. Deze zijn allemaal vegan en naar mijn mening nog lekkerder ook! Daarnaast geniet ik er meer van, omdat ik weet dat ze gezonder zijn dan de originele varianten. Vaak zijn mijn recepten ook gluten- en suikervrij, afgezien van de natuurlijke suikers.

Naast recepten vind je hier ook artikelen over gezondheid, fitness en beauty. Je goed voelen van binnen en buiten, daar draait het om!

Liefs, Selina