20x Kokosolie als beautyproduct

by on

Kokosolie wordt tegenwoordig door veel mensen gebruikt om mee te bakken en als multi-functioneel beautyproduct. Kokosolie is 100% natuurlijk en daarom geschikt voor de meest gevoelige huidjes. Wat opvallend is, is dat kokosolie een antibacteriële werking heeft en tegelijkertijd ontzettend goed hydrateert. Kokosolie kan je op veel verschillende manieren gebruiken, maar welke manieren zijn dit nou allemaal?

1. Haarmasker

Omdat kokosolie zo goed hydrateert, is het perfect als haarmasker! Ik vind het persoonlijk fijner om het voor het wassen over de lengte van mijn haar te verdelen, het een half uur of een nacht te laten zitten en het daarna uit te wassen met shampoo. Dan heb je geen vet haar na afloop!

2. Conditioner

Je kunt het ook als conditioner gebruiken. Breng de kokosolie aan over de lengte van je haar zoals je met gewone conditioner ook doet. Laat het een paar minuutjes intrekken en spoel het daarna uit.

3. Haargroei stimuleren

Je kunt je haar sneller laten groeien door jezelf een hoofdhuidmassage te geven. Verdeel wat kokosolie over je vingertoppen en masseer dit 5 minuten in over je hoofdhuid. Je hydrateert hiermee de hoofdhuid en haarwortels zodat je haar sneller en sterker groeit. Door de massage stimuleer je ook de bloedcirculatie wat de haargroei bevordert. Of het bij mij heeft gewerkt? Zeker! Nadat ik 1 week elke dag 5 minuten lang mijn hoofd had gemasseerd merkte ik dat mijn haar al een centimeter langer was geworden! Als je tijdens de massage op je bed gaat liggen met je hoofd hangend naar beneden, stimuleer je de bloedcirculatie extra.

4. Leave-in conditioner

Kokosolie kan je ook gebruiken als leave-in conditioner! Verdeel wat kokosolie over je handen en breng dit aan in de lengte van je haar. Niet teveel! Je hebt maar een klein beetje nodig om je haar superzacht en glanzend te maken. Niemand wilt erbij lopen met vette lokken!

5. Make-up remover

Ik gebruik al jaren lang kokosolie als make-up remover. Waarom? Omdat het lekker vet is en het dus al je make-up supermakkelijk verwijdert. Er is geen enkele make-up remover die mijn make-up zo goed weg weet te halen! Zelfs waterproof make-up gaat er met gemak vanaf! Het is geschikt voor oogmake-up omdat kokosolie heel zacht is voor de ogen: het prikt niet, er zitten geen chemische stoffen in en het hydrateert de huid rondom de ogen wat rimpeltjes voorkomt. Ook gezichtsmake-up is prima te verwijderen met kokosolie! Om het te gebruiken smelt je gewoon wat kokosolie in je handen en masseer je dit in over je gezicht / ogen. Daarna haal ik de vettigheid weg met een tissue of washand en reinig ik mijn gezicht met een cleanser! Ik heb een vette huid die gevoelig is voor onzuiverheden dus ik vind het wel altijd fijn om een cleanser te gebruiken na afloop.

6. Wimperconditioner

Om zo lang mogelijk te genieten van je wimpers kan je elke avond wat kokosolie over je wimpers aanbrengen. Zo blijven ze gehydrateerd en vallen ze minder snel uit!

7. Gezichtsmasker

Heb je last van een hele droge huid? Geen paniek! Breng een laag kokosolie aan als masker, laat dit een kwartier tot een half uur zitten en was het er daarna af. Hallo glowy skin! Als je een vette huid hebt, zou ik een ander gezichtsmasker gebruiken, zoals een kleimasker.

8. Nachtcreme

Kokosolie is ontzettend hydraterend, antibacterieel en het verstopt je poriën niet. Daarom is het zeer geschikt als nachtcreme! Heb je nou een vettere huid of last van onzuiverheden net als ik? Dan zou ik eerder gaan voor een olievrije nachtcreme zoals deze van Shiseido. Dat is momenteel mijn favoriet!

9. Gezichtsscrub

Om het als een scrub te gebruiken meng je een beetje kokosolie met bakingsoda en gebruik je dit als gezichtsscrub!

10. Lipscrub

Meng kokosolie met suiker of honing en je hebt de perfecte, fijne en milde lipscrub.

11. Lippenbalsem

Elke avond breng ik wat pure kokosolie aan op mijn lippen. Het geeft je de meest zachte en gehydrateerde lippen ever!

12. Scheerolie

De kokosolie zorgt ervoor dat het scheermes over je huid glijdt. Ook hydrateert het je benen!

13. Bodylotion

Kokosolie is de perfecte bodylotion, zeker in de winter als onze huid extra droog is! Ook trekt kokosolie snel in. Zeg maar hallo tegen die zachte winterbenen! Just kidding. Niemand scheert zijn benen in de winter.

14. After sun

Door de hydratatie is kokosolie een goed product om te gebruiken als afer sun. De zon droogt je huid uit en kokosolie herstelt de vochtbalans van je huid weer. Ook werkt kokosolie kalmerend en herstellend voor je huid.

15. Brandwondenzalf

Wanneer je kokosolie op brandplekken gebruikt, vermindert dat de kans op een litteken en bevordert het de genezing.

16. Zalf voor korstjes, wondjes en droge plekken

Breng de olie aan op korstjes, wondjes en droge plekjes. Het zal de pijn verzachten en helpen de huid te herstellen.

17. Lichaamsscrub

Meng kokosolie met bruine suiker en gebruik dit als lichaamsscrub! Een kind kan de was doen.

18. Deodorant

Meng 1/3 kokosolie met 1/3 bakingsoda en 1/3 maizena. Meng dit tot een dikke creme. Dit is perfect te gebruiken als deodorant! Het houdt je de hele dag droog en fris.

19. Handcreme

Kokosolie is prima te gebruiken als handcreme of voetcreme!

20. Nagelriemolie

Breng een beetje olie aan op je nagelriemen, laat het even intrekken en voila! Zachte nagelriemen.

Dus inslaan die kokosolie! Je kunt het kopen in de supermarkt of online bestellen.

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.