3 Hippe vegan restaurantjes in Antwerpen

by on

Deze week ben ik in Antwerpen geweest voor een schoolproject met andere internationale Voeding & Diëtetiek studenten. Natuurlijk heb ik ook even de tijd genomen om te winkelen, de stad te verkennen en de lekkerste vegan restaurantjes te bezoeken. Als je van vegan smoothiebowls, avocadotoast, taartjes, burgers en goedgevulde salades houdt (want niemand wilt een salade met alleen sla en tomaat), zijn dit dé vegan hotspots die je moet bezoeken als je in Antwerpen bent!

Greenway Antwerpen

Greenway

Greenway was het eerste tentje waar we zijn wezen eten. Hier kan je wat eten in het restaurant of iets bestellen voor onderweg. Ze hebben hier salades, wraps, burgers, desserts, groenten om erbij te bestellen en lekkere drankjes zoals kombucha. Ik heb hier de BBQ black bean burger besteld die bestaat uit een rode bieten burger, tomaten salsa, gefrituurde ui, koolsla, gember limoen aioli, kiemgroenten, verse munt en gemengde sla. Deze werd voor me klaargemaakt vanuit de open keuken naast de tafels, dus je kon zo meekijken! De prijs van deze burger was €9,80, wat ik het zeker waard vond! Hij was ontzettend lekker dus ik zou hem zo opnieuw bestellen. Ook heb ik de Meatlovers Favorite Deluxe burger gegeten die gemaakt is van rode paprika, rode ui, gegrilde groenten, home-made tartar saus, aragula en gemengde sla. Deze was ook €9,80 en naar mijn mening nog lekkerder dan de black bean burger! Deze burger was iets zachter en leek hierdoor meer op echt vlees. Wat je ook echt geprobeerd moet hebben bij Greenway, zijn de cheesecake en carrotcake! Dit waren echt de lekkerste taartjes die ik ooit heb gegeten! Greenway zit op het plein “De Groenplaats” in Antwerpen.

Groenplaats 6, 2000 Antwerpen | www.greenway.be

Munch Antwerpen

Munch

Tijdens deze trip ben ik helaas ziek geworden, dus ik had wel behoefte aan wat vitamientjes. Daarom ben ik toen naar Munch gegaan wat slechts op 400 meter van ons appartement lag. Munch staat bekend om de superfood & guilt-free meals. Je kan er koffie, verse smoothies en sappen, yoghurt bowls, power bowls, smoothie bowls, egg bowls, toasts, soepjes, taartjes en guilt-free munchies bestellen. Ik heb hier de Acaï bowl besteld met granola, kokos, chiazaad en amandelsnippers. Voor deze flinke kom heb ik €9,00 betaald. Echt heel lekker! Persoonlijk vond ik deze nog lekkerder dan de Bali Breeze, maar dat is een kwestie van smaak. Ik heb ook de avocado toast met hennepzaad en chili geprobeerd en deze was ook echt top! Perfect voor de mensen die wat meer van hartig houden en je zit er lang vol door al die avocado! De avocado toast was €7,00.

Oudaan 15-31, 2000 Antwerpen | www.munchsuperfood.com

Divers Antwerpen

Divers

Divers lijkt een beetje op Munch en heeft ook smoothiebowls, superfood smoothies en toasts op het menu staan. Wel hebben ze hier meer verschillende smoothiebowls, namelijk 9! Bij Munch maar 4, dus als je veel keuze wilt in smoothiebowls zou ik Divers bezoeken! De prijzen van de smoothiebowls liggen hier tussen de €8,00 en €9,50 dus ongeveer hetzelfde als bij Munch. Ik heb hier de Bali Breeze smoothiebowl besteld met mango, banaan, amandelmelk, maca, granola, chiazaad en kokos. Deze was €8,00 en heel lekker! Wel was deze smoothiebowl iets kleiner dan de Acaï bowl bij Munch.

Volkstraat 9, 2000 Antwerpen | www.diversantwerpen.be

Ben jij wel eens in Antwerpen geweest? Wat was jouw favoriete restaurant?

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.