Biologisch restaurant Gys Utrecht

by on

Laatst ging ik met een vriendinnetje eten bij Gys in Utrecht (Voorstraat). Deze hotspot stond al een tijdje op mijn lijstje vanwege alle goede verhalen! Ze maken biologisch eten wat bereikbaar is voor iedereen, dus ook voor veganisten, vegetariërs en mensen die glutenvrij eten. Bovendien is al het eten en zelfs het meubilair duurzaam! Benieuwd wat we van het eten en de sfeer vonden? Lees dan snel verder!

Pulled pork van paddenstoelen met bbq saus

Als hoofdgerecht koos ik voor de pulled “pork” van paddenstoelen met bbq saus, brood, komkommer en coleslaw. Dit gerecht is vegan en glutenvrij. Men, dit was lekker!! De paddenstoelen smaakten gewoon echt naar vlees, maar eigenlijk was het nog lekkerder dan vlees. Ook was de portiegrootte precies goed! Ik zou dit gerecht zeker opnieuw bestellen. Hoofdgerechten kosten maar €13,50 bij Gys.

Gys pulled pork

Saltimbocca

Mijn vriendinnetje koos voor de Saltimbocca als hoofdgerecht met aubergine, tomaat, ricotta, salie, portobello en aardappel. Dit gerecht is glutenvrij, vegetarisch en ook veganistisch te bestellen (zonder de ricotta). Ook dit was wederom erg lekker! Het deed mij een beetje denken aan een vakantie in Italië. De portobello vond ik nog het allerlekkerst.

Gys Saltimbocca

Verder hebben we nog een portie huisgemaakte friet gedeeld met vegan mayo voor €4,50.

Lemon cheesecake

Dan het nagerecht! We konden kiezen uit:

  • Gys snicker met vanille-ijs, karamelsaus, chocolade en pinda
  • Hangop op basis van soya met walnoot, rood fruit, munt en frambozenijs
  • Lemon cheesecake met een coulis van zomerfruit en bloedsinaasappelijs
  • Grand dessert (samenstelling van alle desserts)

Gys lemon cheesecake

Maar er kan niets op tegen cheesecake toch? Vrijwel meteen toen we de menukaart opensloegen, wisten we eigenlijk al dat we de lemon cheesecake wilden. Het was een prachtig taartje die wat minder naar citroen smaakte, maar wel naar kokos waar ik ook erg gek op ben. De cheesecake ging echt perfect samen met het sausje van zomerfruit en het bloedsinaasappelijs. Dit dessert moet je een keer proberen! Alle nagerechten behalve het Grand dessert zijn €7. Het Grand dessert is €12,50.

Hier kan je de volledige menukaarten bekijken van de twee locaties van Gys:

Voorstraat

Amsterdamsestraatweg

Sfeer en locatie

De locatie op de Voorstraat is prima te bereiken met OV. Wij zijn met de trein naar Utrecht gegaan en hebben toen een kwartiertje gelopen naar het restaurant. Gys is echt zo’n typisch hipster tentje met houten meubels, veel planten en een leuke sfeer. Wij zaten buiten aan een tafeltje langs het wandelpad wat ook erg gezellig was! Naarmate het later werd, werd het wel erg druk in het restaurant, maar dat maakte de sfeer eigenlijk alleen nog maar beter. Je ziet er veel studenten en groepen terug. Als je houd van dineren in het donker en meer bent van de chique restaurants is Gys wellicht minder geschikt, maar ga er dan zeker een keer ontbijten of lunchen! Ook kan je er gezellig borrelen met borrelhapjes zoals nacho’s met guacamole, een glutenvrij broodplankje met dips, bitterballen met mosterd of een borrelplank met verschillende vega / vegan hapjes.

Gys Utrecht

Kortom, voor ieder wat wils bij Gys! Erg lekker eten voor weinig geld. Je kan er trouwens ook afhalen. Kan je die heerlijke cheesecake gewoon thuis op de bank eten! Op zoek naar een nieuwe vegan hotspot? How about the Vegan Junk Food Bar?

Voorstraat 77 & Amsterdamsestraatweg 113, Utrecht | www.gysutrecht.nl

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.