Bionase lichttherapie tegen hooikoorts

by on

De Bionase is een anti-allergie apparaat wat gebruik maakt van lichttherapie. Met de Bionase kan je jezelf behandelen tegen allergieën zoals hooikoorts, huisstof- en dierenharenallergie. Een behandeling is heel eenvoudig en kan praktisch overal worden uitgevoerd. Aangezien ik al jaren last heb van hooikoorts besloot ik dit apparaat eens uit te testen!

Wat zijn allergieën en waarom komen ze steeds vaker voor?

Een allergie is een reactie van het lichaam op een bepaalde stof. Allergieën zoals hooikoorts, allergie voor huisstof en dierenharen hebben zich in de laatste jaren bijna verdubbeld. Waarom steeds meer mensen aan allergische symptomen lijden, is medisch nog niet duidelijk. Overdreven hygiëne op jeugdige leeftijd zou de ontwikkeling van het immuunsysteem kunnen belemmeren, waardoor allergieën zich sneller kunnen ontwikkelen. Het is zeker dat naast erfelijkheid, de toegenomen milieuvervuiling een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van allergieën.

Hooikoorts

Hooikoorts wordt veroorzaakt door pollen. Deze allergie lijkt onschuldig, maar kan zich uitbreiden tot de onderste luchtwegen en tot chronische klachten en kan uiteindelijk tot astma leiden.

Hoe ontstaat hooikoorts?

Ons immuunsysteem heeft als taak vreemde stoffen die ons lichaam binnen dringen, af te weren en onschadelijk te maken. Bij een allergie gaat het om een overreactie van het immuunsysteem op vreemde deeltjes. De symptomen van hooikoorts zijn:

  • zeer onaangename niesprikkel, gepaard met hevige niesbuien;
  • opgezwollen, jeukende neusslijmvliezen;
  • jeukende, tranende en / of gezwollen ogen.

De oorzaak van deze symptomen is ons afweermechanisme, dat een overreactie vertoont. Zodra de bloesempollen met de neus- en oogslijmvliezen in contact komen, komt je afweersysteem in actie. Er worden te veel antilichamen gevormd. Ze zetten zich op de zogeheten mastocyten. De mastocyten laten weefselstoffen vrijkomen (histamine), die leiden tot hooikoortsklachten.

Wat helpt tegen deze allergische reactie?

Het vermijden van de stoffen waar je allergisch voor bent, is natuurlijk de simpelste methode om een allergie te voorkomen. Dit is alleen bijna onmogelijk, omdat deze stoffen kunnen zitten in de open lucht, in uw woning of in levensmiddelen (voeding, producten, etc.). Naast de behandeling met medicijnen (antihistaminen en cortison), inentingen en acupunctuur wordt in de specialistische centra de kostbare fototherapie toegepast.

Hoe werkt lichttherapie?

Lichttherapie, ook wel fototherapie genoemd, is een nieuw soort allergiebehandeling zonder medicijnen. Bij deze therapie worden infraroodstralen van speciale lichtemissiedioden van één golflengte (ca. 660 nm) opgewekt, om de allergische symptomen en de overgevoeligheid te verhelpen. Dit was tot voor kort alleen in de speciale centra als zeer kostbare therapie mogelijk, maar nu kunt u dit makkelijk zelf doen met de Bionase. Voor de Bionase zijn dioden (dit zijn de lampjes) ontwikkeld, die in staat zijn om infrarood licht van exact de juiste golflengte uit te zenden. Bij deze golflengte treedt verlichting van de allergische symptomen en vermindering van de overgevoeligheid van de neusslijmvliezen op.

Behandeling met de Bionase

Dit is hoe je een behandeling met de Bionase moet uitvoeren:

  • Breng de lichtgevende dioden (lampjes) zo diep mogelijk in de neusgaten. En nee, dit is geen prettig gevoel, maar je went eraan!
  • Druk op de ON-knop, om de behandeling te starten en met de fototherapie te beginnen. Nu geven de dioden rood licht af en is je neus helemaal rood doorlicht. Knap is anders.
  • Na 4,5 minuten wordt de fototherapie automatisch beëindigd. Het licht van de dioden wordt gedoofd. Doordat de fototherapie automatisch wordt beëindigd, wordt overbelasting van het neusslijmvlies vermeden.
  • Haal de dioden uit de neusgaten en reinig deze met een alcoholdoekje.

Om het gewenste behandelingsresultaat te behalen, dien je de behandeling minstens een, maar bij voorkeur twee weken voort te zetten. Je doet gedurende deze periode drie keer per dag een behandeling van elk 4,5 minuten lang. Dus s’ochtends, s’middags en s’avonds, zodat er wel genoeg tijd zit tussen de behandelingen.

Voordelen van Bionase lichttherapie

  • Lichttherapie is een therapie zonder medicijnen.
  • Het neemt weinig tijd in beslag (3x per dag een behandeling van elk 4,5 minuten).
  • Door de lokale toepassing heeft de therapie geen invloed op de andere organen of lichaamsdelen.

In een klinische test met Bionase werden de typerende hooikoortssymptomen duidelijk verminderd. Enkele symptomen worden na enkele uren verlicht of zelfs geheel verholpen. Bij het grootste deel van de patiënten kon uiterlijk na twee weken een duidelijke verbetering van het welbevinden geconstateerd worden.

Preventieve behandeling

Je kan je Bionase-apparaat niet alleen in de acute fase van de aandoening gebruiken, maar ook voor preventie. Check even voor wat voor pollen jij allergisch bent en wanneer de periode is dat die pollen het meest actief zijn in de lucht. Je kunt dan bijvoorbeeld een kuurtje van twee weken doen voordat deze periode aanbreekt.

Is lichttherapie gevaarlijk?

Het infrarode licht dat voor fototherapie met de Bionase wordt gebruikt heeft geen enkele negatieve uitwerking op het neusslijmvlies. Ook bij een therapie gedurende een langere periode kan je neusslijmvlies niet worden aangetast.

Werkt het?

Ik heb gedurende twee weken driemaal daags een behandeling gedaan met de Bionase. De eerste paar dagen merkte ik al meteen verschil. Sommige dagen hoefde ik niet eens hooikoortsmedicijnen te nemen omdat het gewoon niet nodig was. Soms nieste ik een paar keer per dag, maar niets ernstigs. Normaal gesproken begin ik elke ochtend hevig te niezen en moet ik meteen mijn bed uitkomen om mijn medicijnen te nemen, maar dat was niet meer nodig. Nu ik het apparaat twee weken lang consequent gebruikt heb, merk ik dat mijn hooikoortssymptomen enorm zijn verminderd. Ik neem vrijwel nooit meer hooikoortsmedicijnen in terwijl ik vaak in parken en gebieden met veel gras loop. Ik ben dus heel blij met de Bionase en ik zal volgend jaar weer een kuur doen tijdens het hooikoortsseizoen!

De Bionase kost maar €29,95, wat een heel fijn prijsje is als je het vergelijkt met dure behandelingen in speciale klinieken en sommige hooikoortsmedicijnen. De Bionase hoef je natuurlijk maar één keer aan te schaffen en dan kan je er jaren mee doen! Je kunt de Bionase hier bestellen.

Wat gebruiken jullie tegen hooikoorts? Heb je de Bionase al eens getest?

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Hey, wat leuk dat je er bent!

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste posts en de lekkerste vegan recepten? Meld je dan aan zodat je nooit meer iets mist!