Buddha bowl met mango

by on

Mijn lunch vandaag is deze zomerse buddha bowl met mango! Buddha bowls zijn ideaal als je veel verschillende voedingsstoffen binnen wilt krijgen, omdat je eigenlijk van allerlei groente- en fruitsoorten wat neemt. Door fruit toe te voegen aan groenten en rijst maak je het geheel wat frisser en zoeter. Onderin de buddha bowl ligt zilvervliesrijst wat ook prima te vervangen is door quinoa of andere rijstsoorten. Top het af met wat sriracha of hummus en je hebt een heerlijke en snelle maaltijd!

Ingrediënten

Aantal porties: 1

  • 150 g gekookte zilvervliesrijst
  • 15 g geraspte wortel
  • 65 g edamame boontjes
  • 1/2 avocado
  • 70 g mango (ik gebruik blokjes diepvriesmango die ik van tevoren heb laten ontdooien)
  • 60 g geroosterde kikkererwten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 30 g granaatappelpitjes
  • 1 el hummus

Bereiding

Bereidingstijd: 25 min

  1. Rooster de kikkererwten in een pan (ik doe dat zonder olie) en voeg de paprikapoeder toe. Schep dit een paar keer om met een spatel tot de kikkererwten er goudbruin uit zien. Zet daarna het vuur uit.
  2. Snij de avocado in de lengte in plakjes.
  3. Giet de rijst af en schep wat rijst in een kommetje. Bedek dit met de geraspte wortel, edamame boontjes, plakjes avocado, mango, geroosterde kikkererwten en granaatappelpitjes. Top af met wat hummus of sriracha en geniet van je buddha bowl!

Voedingswaarde

Per portie

  • Energie: 656 kcal
  • Eiwit: 20 g
  • Koolhydraten: 94 g
  • Vet: 20 g

Heb je het recept gemaakt?

Laat me weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #knapgezond. Fijne zondag!

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Hey, wat leuk dat je er bent!

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste posts en de lekkerste vegan recepten? Meld je dan aan zodat je nooit meer iets mist!