Cetaphil hydraterende dagcrème SPF 30

by on

De zon is weer helemaal terug! Echt heerlijk, maar het is wel heel belangrijk dat je je huid goed beschermt tegen de schadelijke invloeden van de zon. UV-stralen hebben een uitdrogende werking en veroorzaken rimpels en pigmentvlekjes. Daarnaast kan de zon ook zeer gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Voor mijn lichaam gebruik ik graag wat dikkere voedende zonproducten die een glowy effect geven, maar mijn gezicht heeft speciale verzorging nodig. Ik krijg namelijk snel puistjes van vettige producten. Zonproducten bevatten vaak olie, dus ik was op zoek naar een olievrij product met een hoge SPF. Ik kwam terecht bij de Cetaphil Hydraterende Gezichtsverzorging met SPF 30 die olie- én parfumvrij is wat hem perfect maakt voor de gevoelige, vette en / of onzuivere huid. Dit product is al 2 jaar mijn favoriete dagverzorging en zonproduct!

Ik ben iemand die vrijwel nooit verbrand dankzij mijn spaanse roots, maar toch vind ik het belangrijk om mijn huid te beschermen als ik ga zonnen. De zon wordt met de jaren sterker en schadelijker voor onze gezondheid dus ik wil geen risico’s nemen. Ook is het bij een acnégevoelige huid sowieso van belang dat je elke dag SPF aanbrengt op je gezicht, omdat wondjes en vlekjes die nog niet hersteld zijn, snel kunnen veranderen in donkere pigmentvlekjes door de UV-stralen. Daarom breng ik de Cetaphil Hydraterende Gezichtsverzorging met SPF 30 het hele jaar door aan als dagcrème. Zelfs in de winter!

Ingrediënten

Aqua, Octocrylene, Isopropyl, Lauroyl Sarcosinate, Glycerin, Ethylhexyl Salicylate, Butyl, Methoxydibenzoylmethane, Dimethicone, Diisopropyl, Sebacate, Silica, Polymethyl, Methacrylate Aluminum Starch, Octenylsuccinate, Sucrose, Tristearate, Dimethiconol, Pentylene Glycol, Allantoin, Caprylyl Glycol, Carbomer, Disodium Edta, Glycyrrhetinic, Acid, Hydroxypalmitoyl Sphinganine, Panthenol, Phenoxyethanol, Polysorbate 61, Potassium, Sorbate, Sodium Stearoyl, Glutamate, Tocopheryl Acetate, Triethanolamine, Xanthan Gum, Zinc, Gluconate.

Ten eerste zit er glycerine in dit product. Glycerine wordt vaak in primers gebruikt omdat make-up zich goed kan hechten aan deze stof. Je make-up blijft dus langer zitten wanneer je glycerine als basis aan hebt gebracht op je gezicht. Sowieso is deze crème heel goed te combineren met make-up. Hij laat geen korreltjes of andere restjes achter op je huid, omdat hij snel intrekt. Hierdoor kan je na 10 minuten prima make-up aanbrengen! Sommige producten met SPF gaan helemaal niet goed samen met make-up, omdat ze een soort extra laag op je huid leggen die kan gaan “rullen” wanneer je hier make-up over aanbrengt.

Daarnaast bevat deze crème zink wat de wondgenezing stimuleert. Dit is dus heel fijn wanneer je snel last hebt van wondjes of puistjes. Zink werkt heel goed voor mijn huid. Naast het aanbrengen van deze crème, slik ik ook zinktabletjes om ontstekingen van binnenuit te voorkomen, te remmen en te herstellen. Ik neem altijd de zinksupplementen Zink for Acné die 50 mg zink per dagdosering bevatten. Deze hoge dosering is nodig om effectief puistjes te kunnen bestrijden. Zinksupplementen die minder dan 50 mg zink bevatten, hebben geen zichtbaar verschil gemaakt in mijn huid. De zinksupplementen en crème zijn voor mij echt een gouden combinatie. Mijn huid blijft hierdoor veel zuiverder, gladder en egaler.

Textuur, geur en verpakking

De textuur van dit product is romig, goed smeerbaar en niet vet. Verder heeft het geen geur, omdat het product geen parfum bevat. Dat vind ik erg fijn, omdat parfum alleen maar je huid irriteert. Omdat ik een gevoelige huid heb, wil ik zo min mogelijk irriterende stoffen op mijn gezicht smeren. Irritatie betekent namelijk vaak puistjes, droge plekjes en andere vervelende onzuiverheden.

Cetaphil

Het product heeft een handig pompje die je open en dicht kan draaien. Dit pompje geeft de perfecte dosering en houdt de crème luchtdicht en bacterievrij. Het product blijft hierdoor veel langer goed. Dit is voor mij heel belangrijk, want ik smeer liever niet steeds allemaal bacteriën over mijn huid die weer puistjes kunnen veroorzaken. Als je potjes crème gebruikt, ontkom je hier niet aan. Elke keer als je met je vingers in het potje gaat, breng je de bacteriën van je handen over op de crème. Zelf vind ik dat helemaal niet chill als ik net mijn gezicht heb gewassen. Ik gebruik overigens ook geen handdoek om mijn gezicht af te drogen. Ik laat het gewoon opdrogen om zo min mogelijk bacteriën op mijn gezicht te krijgen. In handdoeken blijven vaak bacteriën zitten. Maargoed, ik heb stiekem ook een beetje smetvrees als het om mijn gezicht gaat haha.

Mijn mening

Wat ik heel fijn vind aan dit product is dat het een dagverzorging en zonproduct in één is en ik dus niet meerdere producten nodig heb. Dit product heeft daarnaast alles wat ik zoek in een zonproduct:

  • Goede hydratatie: deze crème hydrateert 24 uur lang
  • Olievrij: dus veroorzaakt geen puistjes
  • Parfumvrij: dus veroorzaakt geen irritatie
  • Hygiënische verpakking: door het pompje
  • Hoge factor: bevat factor 30

Daarnaast merk ik dat het mijn huid snel kalmeert. Een half uur nadat ik het heb aangebracht, zie ik dat mijn huid een stuk rustiger en egaler is. Vlekjes, wondjes en onzuiverheden worden veel minder rood wat erg fijn is. Ook is de crème redelijk budget-proof, hij is namelijk maar €15,94!

Als je snel last hebt van puistjes, maar je wel je huid goed wilt beschermen tegen rimpels, uitdroging en pigmentvlekjes, is de Cetaphil Hydraterende Gezichtsverzorging met SPF 30 echt heel fijn! Ik gebruik niet voor niets al jaren enkel dit product als dagverzorging en zonproduct.

PS: als je erg last hebt van acné ga je het niet redden met alleen huidverzorging! Wil je weten hoe je de oorzaak van acné kunt aanpakken door middel van voeding en leefstijl? Meld je aan voor mijn (gratis) acné tips!

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.