Chocolate Christmas cake

by on

Het is weer bijna kerst en dat betekent tijd voor goddelijke kerstdesserts! En hoe heerlijk ziet deze chocoladecake eruit?! Je hebt hem binnen no-time gemaakt en hij zal ongetwijfeld bij iedereen in de smaak vallen. Dit dessert is veganistisch, maar niet supergezond, want er zit wel wat suiker in vanwege de chocolade. Maar zolang je het bij pure chocolade houdt, valt dat allemaal nog wel mee. Het is tot slot kerst, dus je mag wel wat ongezonder eten dan normaal toch!

Ingrediënten

  • 200 g amandelmeel
  • 75 g kokosolie
  • 2 geprakte rijpe bananen
  • 450 g pompoenpuree (ik leg straks uit hoe je dit zelf kunt maken met 1 flespompoen, maar je kunt ook kant-en-klare pompoenpuree kopen in de supermarkt)
  • 50 g biologische cacaopoeder
  • 5 el maple syrup
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 100 g pure chocolade (voor de topping)
  • handje gojibessen (voor de topping)

Bereiding

Pompoenpuree

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden en halveer de pompoen.
  2. Leg de pompoen met het vruchtvlees naar boven op een bakplaat en zet dit voor drie kwartier tot een uur in de oven. Om te checken of de pompoen zacht is prik je er in met een vork.
  3. Laat de pompoen even afkoelen en verwijder de zaadjes en draadjes. De zaadjes kun je schoon spoelen en roosteren in een koekenpan zodat ze lekker knapperig worden. Deze kan je vervolgens op het eind over de topping heen gooien.
  4. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Doe alles in een kom en mix het met een (staaf)mixer tot het een glad geheel wordt.

Cake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Mix alle ingrediënten voor de cake door elkaar. Proef het beslag en voeg naar smaak nog wat maple siroop of kaneel toe.
  3. Schenk het beslag in de bakvorm en zet deze 45 minuten in het midden van de oven.
  4. Laat de cake hierna afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade voor de topping en haal de cake uit de vorm. Smeer de gesmolten chocolade over de cake en strooi hier een handje goji bessen overheen. Als laatste stap kan je de pompoenzaadjes die je geroosterd hebt over de cake heen gooien.

Choco Christmas cake

En dit is dan het heerlijke eindresultaat! Dit is zonder twijfel mijn lekkerste vegan cake van het jaar!

Heb je het recept gemaakt?

Laat me weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #knapgezond. Fijne zondag!

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.