Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion

by on

Winter is coming! Het is al flink afgekoeld en de verwarming kan weer aan. Deze invloeden hebben een uitdrogende werking op de huid, zelfs op mijn vette huid. In de winter gaat je huid meer talg produceren om uitdroging te voorkomen, maar soms word er teveel talg geproduceerd waardoor poriën verstopt raken en er puistjes ontstaan. Dit is een van de redenen waarom je in de winter vaak meer puistjes hebt dan in de zomer! Daarom is het belangrijk dat je je huid goed hydrateert zodat je talgklieren niet op hol slaan. Mijn go-to moisturizer voor koude periodes is de Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion.

Wat doet het product?

De Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion hydrateert en versterkt de vochtbarrière van de huid met 54%. Het is een luchtige gezichtsverzorging die snel door de huid wordt opgenomen en geen restjes achter laat. Hij houdt het vochtpeil van je huid in evenwicht en zorgt ervoor dat vocht beter wordt vastgehouden, de huid glad en zacht aanvoelt en je een gezonde glowy gloed behoud. De lotion is geschikt voor de gevoelige, (zeer) droge en gemengde huid. Niet mijn huidtype dus, maar ik zal je zo vertellen wat het met mijn vette huid doet.

Textuur, geur en verpakking

De textuur van de lotion zou ik omschrijven als rijk en stevig, maar niet te dik of vettig. Hij voelt heel voedend aan maar smeert tegelijkertijd ook makkelijk uit. Je huid voelt fluweelzacht nadat je de lotion hebt opgesmeerd. Hij trekt snel in, maar je huid blijft wel de hele dag gehydrateerd. De geur is neutraal wat ik ook had verwacht aangezien het product parfumvrij is. Verder zit de lotion in een handige pompflacon die niet alleen heel hygiënisch is, maar er ook voor zorgt dat de inhoud langer goed blijft. Ook is het handig om het product te doseren! 1 tot 2 Pompjes lotion is al genoeg voor je hele gezicht. Hierdoor doe je heel lang met het product.

Clinique lotion

Hier heb ik de lotion over mijn handrug gesmeerd. Zoals je ziet is de lotion geheel ingetrokken en blijven er geen restjes of vettigheden achter op mijn huid. Mijn huid ziet er op de laatste foto een stuk gehydrateerder uit dan op de foto’s er boven.

Ingrediënten

Water, Mineral Oil, Glycerin, Petrolatum, Steric Acid, Glyceryl Sterate, Sesamum Indicum (Sesame) Oil, Urea, Lanolin Alchohol, Triethanolamne, Hordeum Vulgare (Barley) Extract/Extriat D’Orage, Cucumis Savitus (Cucumber) Fruit Extract, Helanthus Annuus (Sunflower) Seedcake, Propylene Glycol, Dicaprate, Sodium Hyaluronate, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Yellow 6 (CI 15985), Yellow 5 (C1 19140), Red 33 (C1 17200).

Dit is eigenlijk de vernieuwde versie van de vorige Clinique Dramatically Different Moisturizer Lotion. Je kunt de vernieuwde lotion herkennen aan het plusje achter de naam op de verpakking. Aan deze lotion zijn 3 ingrediënten toegevoegd die de huid beter hydrateren: hyaluronzuur, glycerine en ureum. Ook wordt deze lotion sneller opgenomen in de huid dan de vorige versie. Verder bevat de lotion geen parabenen of parfum.

Conclusie

Voor mijn vette huid die zeer gevoelig is voor invloeden van buitenaf is deze lotion heel geschikt als gezichtsverzorging. Mijn huid is vet, maar wel erg vochtarm waardoor mijn talgklieren vaak overuren draaien. Daardoor heb ik in de winter al helemaal snel last van puistjes. Maar wanneer ik deze lotion gebruik en daarnaast dagelijks exfolieer, blijft mijn huid heel rustig en gehydrateerd in plaats van vet. Ik snap niet waarom mijn huid deze lotion wel kan verdragen en andere cremes met olie niet. Misschien zit het hem in de soort olie, maar ik ben heel blij dat ik dit product kan gebruiken. Ik heb zelfs het idee dat het mijn huid minder vet maakt, omdat mijn talgklieren niet zo hard meer hoeven te werken. Ik hoef de lotion gedurende de dag ook niet nog een keer aan te brengen want hij biedt genoeg hydratatie voor een hele dag! Verder kost hij wel wat, maar hij gaat ook heel lang mee omdat je er zo weinig van nodig hebt! Dan valt de prijs dus reuze mee. Als je ook een ander huidtype hebt dan een gevoelige, droge of gemengde huid, raad ik je aan om eerst een tester aan te vragen bij Douglas of Ici Paris voordat je de full-size aanschaft! Elke huid is immers anders en kan dus anders reageren op een product.

De Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion gebruik ik elke nacht als nachtverzorging en soms als dagverzorging wanneer mijn huid droog aanvoelt na bijvoorbeeld een douche of kleimasker. Meestal gebruik ik de Cetaphil Hydraterende Gezichtsverzorging SPF 30 als dagverzorging, omdat deze een hoge factor heeft en goed werkt voor mijn acné-gevoelige huid.

De Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion is in 50 ml en 125 ml verkrijgbaar bij o.a. DouglasIci Paris en Bol.com.

Nu ga ik mijn vriend helpen met verhuizen! Geniet van jullie zondag!

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.