Creamy orange soup

by on

Vandaag lunchte ik met deze heerlijke Creamy Orange soup! Deze soep maak ik vaak wanneer ik niet zo lekker ben, omdat hij vol vitamientjes zit en ik me altijd meteen beter voel na een vers soepje met veel groenten. Ik ben op het moment niet ziek, maar ik denk dat er nog genoeg mensen zijn die dit soepje goed kunnen gebruiken tijdens deze neverending griepepidemie! Deze vegan soep bevat onder andere pompoen, wortel, sinaasappel en kokosmelk!

Ingrediënten

Aantal porties: 5

  • scheutje olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 versnipperde sjalotjes
  • 1 flespompoen
  • 1 zoete aardappel
  • 3 winterpenen
  • 20 g gember
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 3 perssinaasappels
  • 100 ml kokosmelk
  • basilicum als garnering

Bereiding

Bereidingstijd: 45 min

  1. Was de pompoen, winterpenen en zoete aardappel. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en snij de pompoen in stukken. Ook de winterpenen en zoete aardappel snij je in stukken. De stukken hoeven niet heel klein, want je pureert de soep na het koken nog met een staafmixer. Schil de gember en snij deze in een paar stukjes.
  2. Verhit wat olijfolie in de soeppan, pers hier de knoflook in uit en voeg de versnipperde sjalotjes toe. Fruit de knoflook en sjalotjes 3 minuten lang.
  3. Breng 1,5 liter water aan de kook. Ik doe dit altijd met een waterkoker.
  4. Voeg de pompoen, winterpenen, zoete aardappel en gember toe aan de gefruite knoflook en ui. Giet het kokende water hier overheen en voeg de bouillon toe. Roer dit goed door elkaar en leg de deksel op de pan. Laat dit 20 minuten koken en roer af en toe even door.
  5. Pers in de tussentijd de sinaasappels vast uit in een kommetje en voeg hier 100 ml kokosmelk aan toe.
  6. Na 20 minuten zijn alle groenten goed zacht gekookt en kan je het mengsel van sinaasappelsap en kokosmelk aan de soep toevoegen. Pureer de soep met een staafmixer.
  7. Tijd om te serveren! Leg een blaadje basilicum op de soep, pak wat brood erbij en geniet van je heerlijke soepje!

Voedingswaarde

Per portie

  • Energie: 261 kcal
  • Eiwit: 6,6 g
  • Koolhydraten: 50,6 g
  • Vet: 4,6 g

Heb je het recept gemaakt?

Laat me weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #knapgezond. Fijne zondag!

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Hey, wat leuk dat je er bent!

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste posts en de lekkerste vegan recepten? Meld je dan aan zodat je nooit meer iets mist!