Fitbit Versa review

by on

De afgelopen tijd heb ik de Fitbit Versa getest. Ik wilde namelijk een beter beeld krijgen van o.a. de intensiteit van mijn trainingen. Op Instagram kreeg ik veel vragen of ik een review wilde schrijven, so here I am! In deze review vertel ik welke functies de Fitbit Versa heeft en wat de plus- en minpunten zijn.

Functies

Naast het aangeven van de tijd en datum kan de Fitbit Versa natuurlijk nog veel meer! Al deze functies helpen je een goed beeld te krijgen van je gezondheid. In de bijbehorende Fitbit App kan je alle gegevens bekijken en kan je zien of je je dagelijkse (of wekelijkse doelen) hebt behaald. De Fitbit Versa heeft o.a. de volgende functies:

1. Stappenteller

Het standaard ingestelde doel op de Fitbit is 10.000 stappen per dag. Je krijgt elk uur een reminder hoeveel stappen je nog moet zetten om het doel van 250 stappen per uur te behalen. Daardoor is het makkelijker om aan 10.000 stappen per dag te komen. Je kan zelf instellen welke uren je een reminder wilt of kan de reminders uitschakelen.

2. Hartslagmeter

Doordat je hartslag continu wordt gemeten, kan je zien wat je hartslag in rust is en hoe hoog je hartslag is tijdens het sporten. Doordat de Fitbit je hartslag meet, kan hij ook een exacter beeld geven van het aantal verbrande calorieën.

3. Calorieteller

De Fitbit houdt het aantal verbrande calorieën bij waardoor je goed inzicht krijgt in het aantal calorieën wat je dagelijks verbrand. Je hebt hem continu om dus ook tijdens het schoonmaken en tuinieren worden de calorieën geteld. Hier kan je vervolgens je voeding op aanpassen om bijvoorbeeld af te vallen of aan te komen.

4. Slaaptracker

Door de Fitbit om te houden tijdens het slapen, kan je tracken hoe je slaapt. Zo meet hij niet alleen hoeveel uren je slaapt, maar ook de verschillende slaapfasen (aantal uren wakker, Rem-, lichte- en diepe slaap). Hierdoor kan je zien of je vaak wakker wordt en op welke tijdstippen en kan je ontdekken of je een lichte- of diepe slaper bent.

5. Aantal actieve minuten

Actieve minuten zijn perioden van gemiddelde inspanning. Het standaard doel is 30 actieve minuten per dag. Met de Fitbit kan je dus goed bijhouden of je die dag al genoeg hebt bewogen om aan de minimale norm te voldoen.

6. Registreren van trainingen

Met de Fitbit kan je verschillende soorten trainingen registreren:

 • Hardlopen
 • Fietsen
 • Zwemmen
 • Loopband
 • Gewichten
 • Intervaltimer
 • Work-out

Wanneer je een training start op de Fitbit houdt hij bij hoeveel calorieën je verbrand en wat je hartslag is gedurende de training. Je hartslag is een goede indicator van de intensiteit van je training. Hoe hoger je hartslag, hoe meer calorieën je verbrand. Elke 100 calorieën die je verbrand hebt, krijg je een notificatie.

Tijdens training

Als je klaar bent, stop je de training op je Fitbit en zie je hoelang je gesport hebt, wat je gemiddelde hartslag was, wat je hoogste hartslag was en hoeveel calorieën je verbrand hebt. Je training wordt vervolgens ook opgeslagen in je Fitbit App zodat je kunt zien hoeveel trainingen je die week hebt gedaan.

Einde training

Pluspunten

 • Inzicht in dagelijkse calorieverbranding: ik weet nu precies hoeveel calorieën ik op een dag verbrand, omdat ik mijn Fitbit continu om heb. Deze meet niet alleen mijn activiteit, maar ook mijn hartslag tijdens die activiteit waardoor het aantal verbrande calorieën veel nauwkeuriger berekend kan worden.
 • Registreren van trainingen: voorheen moest ik in het systeem van de sportschool handmatig invoeren welke oefeningen ik had gedaan, hoeveel herhalingen, hoe zwaar en hoeveel minuten om te weten hoeveel calorieën ik had verbrand. Nu kan ik elke training registreren met mijn Fitbit waardoor ik niets meer in hoef te voeren en de berekeningen ook exacter zijn. Maakt het leven weer wat makkelijker!
 • Motivatie om meer te bewegen: de Fitbit App motiveert mij om meer te bewegen, omdat je kunt zien of je je dagelijkse of wekelijkse doelen al hebt behaald. Zo zie je direct hoeveel calorieën je bijvoorbeeld nog moet verbranden, hoeveel stappen je nog moet zetten of hoeveel workouts je nog moet doen om je doel te behalen.
 • Inzicht in slaapkwaliteit: dankzij mijn Fitbit ben ik erachter gekomen dat ik het grootste deel van de nacht heel licht slaap. Daardoor weet ik dat ik eigenlijk langer dan 8 uur moet slapen om volledig uitgerust wakker te worden.
 • Waterdicht: de Fitbit Versa is waterdicht. Je kunt er dus mee zwemmen (tot 50 meter diep) of in de regen lopen. Ook tijdens het zwemmen kan je dus bijhouden hoeveel calorieën je verbrand!
 • Comfort: hij zit lekker om de pols, is niet te groot en verschuift niet door de rubberen bandjes. Comfort is wel zo fijn als je hem de hele dag om hebt!

Minpunten

Het enige minpunt in mijn ogen is dat de Fitbit Versa geen Spotify App heeft. Wel heeft hij de Deezer App. Als je een draadloze koptelefoon hebt en je Deezer gebruikt, kan je je muziek direct van je Fitbit streamen naar je koptelefoon (met bluetooth). Ideaal als je bijvoorbeeld wilt hardlopen en je je telefoon niet mee wilt nemen! Ik gebruik Spotify dus ik kan mijn muziek niet direct streamen van mijn Fitbit naar mijn koptelefoon. Daarom moet ik mijn telefoon dus wel meenemen. Wel kan je muziek op je Fitbit zetten!

Conclusie

Kortom, een hele fijne smartwatch om meer inzicht te krijgen in je gezondheid en meer motivatie te krijgen om te bewegen! Ik ben er ontzettend blij mee en zou niet meer zonder kunnen. Dankzij de Fitbit ben ik nu veel bewuster bezig met bewegen en train ik ook harder om het maximale uit mijn workouts te halen! Ik raad hem aan iedereen aan die het belangrijk vind om genoeg te bewegen. Als je af wilt vallen of aan wilt komen in spiermassa is de Fitbit ook een echte uitkomst! Met de Fitbit weet je namelijk precies hoeveel calorieën je verbrand en kan je je voedingspatroon hierop aanpassen afhankelijk van je doel. Als je wilt afvallen zou je dan minder calorieën binnen moeten krijgen dan dat je verbrand en als je aan wilt komen in spiermassa zou je meer calorieën binnen moeten krijgen dan dat je verbrand. De Fitbit Versa is o.a. te koop bij Bol.com.

Volg me op Instagram voor vegan food inspiratie, fitness en meer! Fijne zondag!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Hey, wat leuk dat je er bent!

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste posts en de lekkerste vegan recepten? Meld je dan aan zodat je nooit meer iets mist!