Gezonde speltkruidnoten

by on

Kruidnoten, ik zou ze aan de lopende band kunnen eten! Maar van die flinke portie suiker en tarwe wordt mijn buik niet zo heel blij. Daarom maakte ik afgelopen zondag zelf kruidnoten die een stuk gezonder zijn. Deze bevatten spelt in plaats van tarwe en zijn vrij van geraffineerde suikers. Veel beter voor je bloedsuikerspiegel en daarmee dus ook beter voor je hormoonhuishouding en huid!

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Bakpapier
  • Oven

Ingrediënten

Aantal kruidnoten: 60

  • 25 g blanke amandelen
  • 125 g speltmeel
  • 60 g kokosbloesemsuiker
  • 1 el speculaaskruiden
  • halve theelepel bakpoeder
  • snuf himalaya- of zeezout
  • 50 g kokosolie
  • 25 ml ongezoete amandelmelk

Bereiding

Bereidingstijd: 15 min + 25 min oventijd

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Blend de amandelen fijn in de keukenmachine.
  2. Voeg de overige droge ingrediënten toe aan de amandelen en blend door elkaar.
  3. Smelt de kokosolie in een pannetje. Voeg de gesmolten kokosolie en plantaardige melk toe aan het mengsel en blend tot er een deegbal ontstaat.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier, draai balletjes ter grootte van een knikker en leg ze een voor een op de bakplaat. Met deze hoeveelheid deeg kan je ongeveer 2 bakplaten vullen.
  5. Zet de bakplaat (of bakplaten als je ze tegelijkertijd in de oven kwijt kan) 25 minuten in de oven.
  6. Even laten afkoelen zodat ze goed hard worden en smullen maar!

Gezonde speltkruidnoten zonder geraffineerde suikers

Voedingswaarde

Per kruidnoot (voor de echte controlfreaks onder ons)

  • Energie: 22 kcal
  • Eiwitten: 0,4 g
  • Koolhydraten: 2,6 g
  • Vetten: 1,2 g

Heb je het recept gemaakt?

Laat me weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #knapgezond. Fijne zondag!

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.