Glutenvrije vanille granola

by on

Goedemorgen! Sinds ik begeleid word door een orthomoleculair therapeut om mijn huid verder te verbeteren, eet ik voornamelijk glutenvrij. Ik moet de komende tijd extra lief zijn voor mijn darmen en gluten zijn best pittig voor ze dus ik wil mijn lichaam de tijd geven om zichzelf te kunnen herstellen. De meeste soorten granola in de supermarkt zijn niet glutenvrij, bevatten veel suiker en zijn bovendien erg duur. Daarom maak ik mijn eigen glutenvrije vanille granola die ook nog eens veel lekkerder is! Deze variant is ook vegan, omdat ik geen honing heb gebruikt. Oh en je krijgt er een gratis huisparfum bij want je huis gaat heerlijk ruiken als het in de oven staat!

Benodigheden

  • Grote kom
  • Ovenschaal (of bakplaat met bakpapier)
  • Afsluitbare pot om het in te bewaren (ik gebruikte deze weckpot)

Ingrediënten

Voor een volle pot (ongeveer 400 gram)

  • 150 g glutenvrije havervlokken
  • 40 g amandelschaafsel
  • 20 g kokosschaafsel
  • 40 g ongezouten pecannoten
  • 40 g ongezouten amandelen
  • 3 el lijnzaad
  • 1 el kaneel
  • 1 tl vanille
  • 4 el agavesiroop (of maple syrup)
  • 3 el gesmolten kokosolie

Bereiding

Bereidingstijd: 10 min + 30 min oventijd

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom (met een lepel of spatel). Voeg daarna alle natte ingrediënten toe en meng dit opnieuw.
  3. Verdeel de granola over de ovenschaal en zet hem dan een half uurtje in de oven. Schep de granola om de 10 minuten even om en zet het dan weer terug in de oven.
  4. Laat de granola goed afkoelen.

Glutenvrije granola met vanille

Als het afgekoeld is, kan je het bewaren in een afsluitbare pot zoals een weckpot!

Voedingswaarde

Per portie (30 gram)

  • Energie: 168 kcal
  • Eiwitten: 4 g
  • Koolhydraten: 14 g
  • Vetten: 11 g

Dus ben je gek op granola, maar wil je niet zoveel suiker binnen krijgen en wil je wat liever zijn voor je darmen? Probeer dan deze eens! Ik kan je garanderen dat homemade veel lekkerder is dan die uit de supermarkt! Vooral de kaneel en vanille geven de granola een heerlijke winterse smaak. Voeg het toe aan wat yoghurt of kwark en je hebt een perfect gezond ontbijtje. Move aside croissants, granola is the new sunday treat! Zin om nog een receptje te maken? Maak dan deze glutenvrije / vegan Twix eens. Deze zijn ook vrij van toegevoegde suikers en zó lekker!

Heb je het recept gemaakt?

Laat me weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #knapgezond. Fijne zondag!

You may also like

2 Comments
  1. Kelly 5 dagen ago

    Dit is zoooo lekker

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.