Gnocchi met zongedroogde tomaat

by on

De beste wensen nog! Ik hoop dat je hebt genoten van de feestdagen, maar wat is het fijn om nu weer normaal en gezond te kunnen eten he? We trappen 2019 af met een heel makkelijk vegan & glutenvrij eenpansgerecht: gnocchi met zongedroogde tomaat. Dit gerechtje staat in slechts 15 minuten op tafel! Perfect als je weinig tijd hebt om te koken s’avonds.

Ingrediënten

Aantal personen: 2

  • 2 rode uien
  • 200 g kastanje champignons
  • 8 zongedroogde tomaten
  • olijfoliespray
  • 400 g verse gnocchi
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • wat rucola, basilicum en pijnboompitjes voor de topping

Bereiding

Bereidingstijd: 15 min

  1. Snij de rode uien fijn. Snij de champignons en zongedroogde tomaten in stukken.
  2. Spray wat olijfolie in een koekenpan. Dit is meteen een goede tip om minder vetten binnen te krijgen! Als je een fles olijfolie gebruikt, gebruik je al snel veel te veel. Een spray zorgt ervoor dat de pan gelijkmatig wordt ingevet, maar er heel weinig olie voor gebruikt wordt.
  3. Fruit de rode ui 3 minuten in de koekenpan. Voeg daarna de champignons en zongedroogde tomaat toe en bak tot de champignons goudbruin zijn.
  4. Voeg dan de gnocchi en gezeefde tomaten toe en bak een paar minuten mee tot de gnocchi zacht is.
  5. Serveer de borden met rucola, leg de gnocchi er bovenop en maak het af met wat blaadjes basilicum en pijnboompitten. Eetsmakelijk!

Wil je extra eiwitten toevoegen aan dit gerecht? Voeg dan simpelweg wat linzen of andere bonen toe bij stap 3.

Voedingswaarde

Per portie

  • Energie: 851 kcal
  • Eiwitten: 23 g
  • Koolhydraten: 96 g
  • Vetten: 41 g

Heb je het recept gemaakt?

Laat me weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #knapgezond. Fijne zondag!

You may also like

2 Comments
  1. Sarah Claes 2 jaar ago

    Ik ga dit vast en zeker binnenkort uitproberen! Bedankt voor de tip 🙂

    Reply
    • Selina Korthof 2 jaar ago

      Superleuk Sarah! Ik ben erg benieuwd wat je van het gerecht vindt. Laat maar weten als je het gemaakt hebt!

      Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Hey, wat leuk dat je er bent!

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste posts en de lekkerste vegan recepten? Meld je dan aan zodat je nooit meer iets mist!