Gnocchi met zongedroogde tomaat

by on

De beste wensen nog! Ik hoop dat je hebt genoten van de feestdagen, maar wat is het fijn om nu weer normaal en gezond te kunnen eten he? We trappen 2019 af met een heel makkelijk vegan & glutenvrij eenpansgerecht: gnocchi met zongedroogde tomaat. Dit gerechtje staat in slechts 15 minuten op tafel! Perfect als je weinig tijd hebt om te koken s’avonds.

Ik ben benieuwd, wat zijn jouw doelen voor 2019? Ik wil dit jaar 4x per week blijven sporten en minimaal 2x per dag groene groenten binnen krijgen! Dinsdag 8 januari start ik ook voor het eerst met mijn online acné programma waarmee ik meiden & vrouwen met acné ga helpen. Zelf ben ik na jaren eindelijk van mijn acné af dankzij de juiste (hormoonproof & darmvriendelijke) voeding! Daarom ga ik nu anderen helpen door ze in 8 weken alles te leren over de oorzaken van acné en hoe je die van binnenuit kunt aanpakken met de juiste voeding en levensstijl. Hierbij komen verschillende onderwerpen aan bod zoals voeding en het IGF-1 hormoon, darmgezondheid, hormonen, de bloedsuikerspiegel, lever en chronische stress. Daarnaast leer ik ze welke huidverzorging en make-up je het best kunt gebruiken bij acné. Ze krijgen 6 maanden lang toegang tot de besloten Facebook Community waarin ze vragen kunnen stellen aan mij en om advies kunnen vragen. Wil jij ook je huid weer onder controle krijgen en je acné bij de bron aanpakken? Stuur dan een mailtje naar selinakorthof@knapgezond.nl!

Ingrediënten

Aantal personen: 2

  • 2 rode uien
  • 200 g kastanje champignons
  • 8 zongedroogde tomaten
  • olijfoliespray
  • 400 g verse gnocchi
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • wat rucola, basilicum en pijnboompitjes voor de topping

Bereiding

Bereidingstijd: 15 min

  1. Snij de rode uien fijn. Snij de champignons en zongedroogde tomaten in stukken.
  2. Spray wat olijfolie in een koekenpan. Dit is meteen een goede tip om minder vetten binnen te krijgen! Als je een fles olijfolie gebruikt, gebruik je al snel veel te veel. Een spray zorgt ervoor dat de pan gelijkmatig wordt ingevet, maar er heel weinig olie voor gebruikt wordt.
  3. Fruit de rode ui 3 minuten in de koekenpan. Voeg daarna de champignons en zongedroogde tomaat toe en bak tot de champignons goudbruin zijn.
  4. Voeg dan de gnocchi en gezeefde tomaten toe en bak een paar minuten mee tot de gnocchi zacht is.
  5. Serveer de borden met rucola, leg de gnocchi er bovenop en maak het af met wat blaadjes basilicum en pijnboompitten. Eetsmakelijk!

Wil je extra eiwitten toevoegen aan dit gerecht? Voeg dan simpelweg wat linzen of andere bonen toe bij stap 3.

Voedingswaarde

Per portie

  • Energie: 851 kcal
  • Eiwitten: 23 g
  • Koolhydraten: 96 g
  • Vetten: 41 g

Heb je het recept gemaakt?

Laat me weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #knapgezond. Fijne zondag!

You may also like

2 Comments
  1. Sarah Claes 10 maanden ago

    Ik ga dit vast en zeker binnenkort uitproberen! Bedankt voor de tip 🙂

    Reply
    • Selina Korthof 10 maanden ago

      Superleuk Sarah! Ik ben erg benieuwd wat je van het gerecht vindt. Laat maar weten als je het gemaakt hebt!

      Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.