Golden recovery latte

by on

Deze Golden Recovery Latte drink ik bijna elke avond als vervanging voor koffie. Dit cafeïnevrije drankje bevat alleen maar ingrediënten waar mijn lichaam blij van wordt, zoals kaneel, kurkuma en gember. Hierdoor heeft het drankje ontstekingsremmende, weerstandsverhogende en schimmel- en bacteriedodende eigenschappen. Daarnaast is ie ook nog eens ontzettend lekker! Wat wil een mens nog meer?

Ingrediënten

 • 300 ml sojamelk (of andere plantaardige melk)
 • 1 g kurkuma poeder
 • 1 g kaneel
 • snufje zwarte peper (helpt bij de opname van kurkuma in het bloed)
 • 1 schijfje gember (halve cm dik)

Bereiding

Bereidingstijd: 5 min

 1. Warm de sojamelk op in een pannetje.
 2. Voeg de kurkuma, kaneel en het schijfje gember toe.
 3. Klop dit ongeveer 5 minuten op in het pannetje.
 4. Haal de gember eruit en schenk het mengsel in een glas of mok.
 5. Geniet!

Gezondheidsvoordelen

Kurkuma

Kurkuma werkt goed tegen spijsverteringsproblemen en ontstekingsziektes (zoals reuma en acné), omdat het de aanmaak van gal stimuleert en het ontstekingsremmend werkt. In kurkuma zit het stofje curcumine wat zich bindt aan giftige zware metalen zoals lood, cadmium en cyanide. Hierdoor kunnen deze metalen de hersenen niet aantasten. Daarnaast is kurkuma goed voor je lever, helpt het bij de ontgiftiging en beschermt het je bloedvaten.

Kaneel

Kaneel bevat o.a. vitamine A, C, B2 en B6 en de mineralen calcium, kalium, magnesium, zink en ijzer. Daarnaast zit kaneel vol antioxidanten die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Hierdoor wordt veroudering tegengegaan en worden beschadigde cellen hersteld. Bovendien werkt kaneel ontstekingsremmend en helpt het hart- en vaatziekten te voorkomen. Ook doodt kaneel schimmels en bacteriën dus werkt het goed als je last hebt van Candida of E.coli. Als knaller op de vuurpeil helpt kaneel ook je bloedsuikerspiegel in balans te houden en insulineresistentie tegen te gaan.

Gember

Gember bevat maar liefst 115 bioactieve stoffen die gunstig zijn voor allerlei lichaamsprocessen. Het voorkomt een opgeblazen gevoel, maagzuur en misselijkheid. Daarnaast helpt gember bij het verteren van voedsel waardoor je voedingsstoffen beter opneemt. Ook reinigt het je lichaam, stimuleert het je doorbloeding en versterkt het je immuunsysteem doordat het bacteriën doodt. Ook gember houdt je bloedsuikerspiegel in balans.

Ondanks de kurkuma, kaneel en gember heeft deze latte toch een lekkere zachte smaak. Probeer het eens vanavond! Ik weet zeker dat je lekker zult slapen 🙂

Voedingswaarde

Per portie

 • Energie: 125 kcal
 • Eiwit: 9 g
 • Koolhydraten: 9 g
 • Vet: 5 g

Heb je het recept gemaakt?

Laat me weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #knapgezond. Fijne zondag!

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.