Hartige vegan muffins

by on

Even geen zin in zoet? Of ben je sowieso geen zoetekauw? Dan zijn deze hartige muffins echt wat voor jou! Al helemaal als je gek bent op pesto! Deze vegan & glutenvrije muffins met o.a. spinazie, zwarte olijven, vegan kaas en -pesto zijn ideaal voor een borrel of als tussendoortje!

Benodigdheden

Ingrediënten

Voor 12 muffins

  • 4 el gebroken lijnzaad
  • 12 el warm (of lauw) water
  • 350 g glutenvrij meel (ik gebruikte 200 g amandelmeel en 150 g boekweitmeel)
  • 4 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml ongezoete amandelmelk
  • 4 el vegan pesto
  • 100 g zwarte olijven
  • 200 g vegan geraspte kaas
  • 3 handjes verse spinazie
  • 2 handjes pijnboompitten
  • olijfoliespray

Bereiding

Bereidingstijd: 15 min + 45 min in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak vervolgens de flax egg (vervanger voor ei) door de gebroken lijnzaad in een kommetje te mengen met het water. Zet daarna even weg.
  2. Doe het meel, de bakpoeder en het zout in de keukenmachine. Pers de teentjes knoflook uit, voeg toe aan de keukenmachine en blend ongeveer 1 minuut.
  3. Voeg dan de amandelmelk, pesto, zwarte olijven en geraspte kaas toe en blend opnieuw tot er een deeg ontstaat.
  4. Haal het mengsel daarna uit de keukenmachine en doe het in een grote kom. Snij de spinazie fijn en roer het handmatig door het deeg. Roer vervolgens ook de pijnboompitten door het deeg.
  5. Doe de muffinvormpjes in de muffin bakvorm. Spray alle muffinvormpjes in met olijfoliespray (zodat de muffins er niet aan blijven plakken) en verdeel het deeg vervolgens over de muffinvormpjes.
  6. Zet de muffin bakvorm 45 minuten in de oven. Check tussendoor of ze niet aanbranden. In de laatste 5 a 10 minuten kan je checken of de muffins gaar zijn door er een satéprikker in te prikken. Als de satéprikker er schoon uit komt, zijn ze gaar. Als er nog wat deeg aan blijft hangen, moeten ze nog wat langer in de oven blijven.

Voedingswaarde

Per muffin

  • Energie: 260 kcal
  • Eiwitten: 6,5 g
  • Koolhydraten: 14,4 g (waarvan natuurlijke suikers: 1,2 g)
  • Vetten: 19,2 g (waarvan verzadigd: 4,7 g)
  • Vezels: 3,2 g

Heb je het recept gemaakt?

Laat me weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #knapgezond.

Volg me op Instagram voor meer vegan food inspiratie en tips rondom voeding, acné, hormonen en darmgezondheid. Fijne zondag!

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.