Je hormonen in balans met Maca

by on

De superfood Maca wordt al duizenden jaren gebruikt om de hormonen in balans te brengen. Daarom is het effectief voor mensen in de overgang, menstruatiepijn, het verhogen van je libido en acné. Deze dingen hebben immers vaak te maken met een disbalans in de hormonen. Daarnaast heeft Maca een ontgiftende werking en biedt het je een geweldige dosis aan energie. Maar wat is Maca nou precies en waarom is het zo effectief? Mijn moeder en ik hebben het een paar maanden uitgeprobeerd!

Wat is Maca?

Maca is een wortel die verbouwd wordt in het Andesgebergte in Peru. Maca wordt daar al heel lang gebruikt als krachtbron en medicijn door de plaatselijke bevolking. De Maca wortel is super voedzaam en bevat grote hoeveelheden aan mineralen, vitaminen, enzymen en alle essentiële aminozuren. Maca is in Nederland te koop in de vorm van capsules en poeder.

Waarom is het effectief?

De Maca wortel helpt de balans van onze hormonen te herstellen. Het stimuleert en voedt belangrijke klieren zoals de hypothalamus en de hypofyse. Zij reguleren de overige klieren in ons lichaam. Wanneer je de hypothalamus en de hypofyse in balans brengt, brengen zij onder andere de bijnier, schildklier, alvleesklier, eierstok en testiculaire klieren in balans.

Maca is zelf geen hormoon. Je stopt dus geen hormonen in je lichaam wanneer je Maca inneemt. Maca werkt als een adaptogeen. Dit betekend dat Maca de hormoonproductie verlaagt wanneer er teveel hormoon aangemaakt word door je lichaam. Wanneer er een gebrek is aan een bepaald hormoon zal Maca juist de productie ervan stimuleren.

Maca bevat veel vitamines en mineralen:

  • Vitamine B1: zet koolhydraten om in lichaamsenergie. Ook is vitamine B1 essentieel voor een goede werking van vitale organen zoals het hart en je spieren.
  • Vitamine B2: essentieel voor de productie van rode bloedcellen ervoor dat je lichaam energie uit koolhydraten kan halen.
  • Vitamine C: goed voor het immuunsysteem.
  • Ijzer: bevordert groei.
  • Magnesium: belangrijk voor de eiwitsynthese en je spieren.
  • Calcium: Maca bevat meer calcium dan melk! Calcium is onder andere belangrijk voor je botten en hart.
  • Fosfor: slaat de energie van je lichaam op.

Waarbij helpt Maca?

Je hormonen reguleren onder andere stemmingswisselingen, groei, seksuele ontwikkeling en weefsel functies. Daarnaast spelen hormonen een rol bij ziektes zoals kanker en depressies. Er is aangetoond dat Maca nuttig is bij allerlei hormonale problemen zoals PMS, de menopauze en opvliegers. Maca bevordert daarnaast de vruchtbaarheid en staat bekend als een natuurlijke vorm van viagra vanwege de verhoging van het libido.

Ben jij een van de velen die s’ochtends altijd afhankelijk is van een kop koffie om wakker te worden? Dan kan Maca je ook daarbij enorm helpen. De Maca wortel biedt je energie die zonder cafeïne het lichaam ondersteunt. Zo heb je weer genoeg energie voor een drukke werkdag!

Resultaten

Mijn moeder en ik hebben een paar maanden Maca uitgeprobeerd omdat we er zoveel goede verhalen over hadden gehoord. Mijn moeder had altijd veel menstruatiepijn waar ze graag vanaf wilde. Ik heb hier niet veel last van maar ik deed het vooral om mijn hormonen in balans te brengen voor mijn acnégevoelige huid. Het resultaat? Na slechts één maand voelde mijn moeder al een verschil! Ze heeft veel minder pijn tijdens haar menstruatie. Ze geloofde eerst niet dat het zou helpen, maar ze was aangenaam verrast. Zo zie je maar weer dat je ook op een natuurlijke manier van veel kwaaltjes af kunt komen. Ik merk vooral veel verschil in mijn energie. Ik heb veel meer energie dan voorheen. Mijn huid is ook rustiger tijdens mijn menstruatie. Daarnaast heb ik nu echt letterlijk nooit meer pijn tijdens mijn menstruatie!

Wij gebruiken het Maca supplement van Swanson. Hier zit alleen pure Macapoeder in, zonder andere stoffen. Mijn moeder en ik nemen beide twee capsules per dag met een glas water. Edit: tegenwoordig gebruik ik dit Maca supplement omdat die van Swanson niet meer verkrijgbaar was. Ik heb geen verschil gemerkt tussen deze twee merken.

Heb je zelf het idee dat je acné veroorzaakt wordt door je hormonen? Of heb je vaak last van je menstruatie? Probeer Maca dan eens! Je zult echt versteld staan! Het werkt ook zeer goed bij overgangsklachten.

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.