Koude komkommer-broccoli soep

by on

Laatst kwam ik het koude komkommersoep receptje tegen van Salt and Orange. Dat recept is niet veganistisch, maar ik had zo’n zin in een koud soepje dat ik er een eigen vegan versie van gemaakt heb. Uiteindelijk is het deze koude komkomkommer-broccoli soep geworden. Heel simpel om te maken, maar toch voedzaam! Serveer met wat brood en je hebt een heerlijke lunch!

Ingrediënten

Aantal porties: 4

  • 500 ml groentebouillon (1 bouillonblokje + 500 ml water)
  • 1 kleine broccoli
  • 1 komkommer
  • 230 ml ongezoete soja yoghurt
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

Bereidingstijd: 15 min

  • Kook 500 ml water in een pan, voeg het bouillonblokje toe en roer tot het blokje goed is opgelost.
  • Snij de broccoli in stukken en voeg dit toe aan de bouillon. Kook dit ongeveer 7 minuten.
  • Snij in de tussentijd de komkommer in stukjes.
  • Als de broccoli gekookt is, haal je de pan van het vuur zodat de bouillon en broccoli af kan koelen.
  • Als het goed afgekoeld is kan je de stukjes komkommer en de soja yoghurt toevoegen. Pers een teentje knoflook uit in de pan en pureer de soep met een staafmixer.
  • Serveer met een broodje en geniet van je soepje!

Omdat de soep al koud is kan je het meteen in bakjes doen en in de koelkast zetten zodat je er nog een aantal keren van kunt eten! Ik vind deze soep ook heerlijk als tussendoortje. Bijkomend voordeel: hij bevat erg weinig calorieën en in verhouding nog redelijk veel eiwitten.

Voedingswaarde

Per portie

  • Energie: 73 kcal
  • Eiwit: 7 g
  • Koolhydraten: 6 g
  • Vet: 2,5 g

Heb je het recept gemaakt?

Laat me weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #knapgezond. Fijne zondag!

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.