Macadamia choco bites

by on

Een paar jaar geleden begon ik met het ontwikkelen van gezonde vegan recepten vanwege mijn acné. Ik ging op zoek naar manieren om te genieten van eten zonder last te krijgen van ontstekingen. Inmiddels weet ik precies hoe ik zelf heerlijke snacks kan maken die gezond en acneproof zijn! Dit recept is een van mijn favorieten: vegan & glutenvrije macadamia choco bites zonder toegevoegde suikers. Zo lekker op warme zomerdagen!

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Ovenschaal
  • Bakpapier
  • Vriezer

Ingrediënten

Aantal porties: 12

  • 250 g ongezouten ongebrande cashewnoten
  • 20 ontpitte dadels (ongeveer 200 g)
  • 150 g geraspte kokos
  • 5 el cacaopoeder
  • scheutje agavesiroop (ongeveer 1 tl)
  • 4 pipetjes Greensweet Stevia Vanille
  • 180 ml water
  • 75 g macadamia’s
  • 200 g Lindt 85% cacao chocolade
  • 150 g kokosolie

Bereiding

Bereidingstijd: 45 min + 60 min in de vriezer

  • Doe de cashewnoten, dadels, kokos, cacaopoeder, agavesiroop en stevia in de keukenmachine. Blend tot er geen grote stukken meer in zitten. Voeg dan het water in delen toe en blend tot een stevig deeg.
  • Doe het deeg vervolgens in een grote kom. Halveer alle macadamia’s en roer deze handmatig door het deeg.
  • Leg een vel bakpapier in de ovenschaal. Doe het deeg in de ovenschaal en verdeel het gelijkmatig met de achterkant van een lepel. Zet de ovenschaal vervolgens in de vriezer.
  • Dan is het nu tijd voor de topping! Zet een pannetje op laag vuur en voeg de chocolade en kokosolie toe. Blijf roeren totdat alles volledig gesmolten is.
  • Haal de ovenschaal uit de vriezer en giet de topping over de vulling. Zet de ovenschaal dan voorzichtig (let op dat de vloeibare chocola niet over de rand gaat) terug in de vriezer voor minimaal 60 minuten.
  • Als de topping volledig gestold is, zijn ze klaar en kan je ze in 12 stukjes snijden. Enjoy!

Hierna kan je ze in de vriezer bewaren. Laat ze even ontdooien op kamertemperatuur voordat je ze wilt eten!

Voedingswaarde

Per portie

  • Energie: 558 kcal
  • Eiwitten: 8,9 g
  • Koolhydraten: 28,7 g (waarvan natuurlijke suikers: 5,6 g)
  • Vetten: 43,9 g (waarvan verzadigd: 25,9 g)
  • Vezels: 8 g

Heb je het recept gemaakt?

Laat me weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #knapgezond.

Meer weten over acné, hormonen en darmgezondheid?

Volg me op Instagram en word lid van mijn Acné Facebook Community! Hier deel ik wekelijks tips om je acné van binnenuit aan te pakken.

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.