Mijn favoriete vegan eiwitproducten

by on

De laatste maanden ben ik weer helemaal back on track met krachttraining. Ik train 3x per week waarbij ik voornamelijk focus op benen en rug. Om genoeg eiwitten binnen te krijgen als veganist, eet ik veel tempeh, bonen, pasta, havermout en sojamelk. Om dit aan te vullen, gebruik ik veganistische eiwitproducten. Sinds ik deze gebruik, merk ik dat mijn spieren nog veel sneller herstellen en ik dus vaker kan trainen. Met deze producten kan ik alle kanten op: het ene product voeg ik toe aan maaltijden, shakes en smoothies en het andere gebruik ik als tussendoortje.

Pulsin Soya Protein Powder

Dit natuurlijke eiwitpoeder van Pulsin op basis van soya eiwit bevat geen toegevoegingen zoals smaakstoffen, suikers en andere zoetstoffen. Hierdoor is het geschikt voor allerlei doeleinden. Zo kan je het toevoegen aan havermout om meteen de dag te beginnen met extra eiwitten. Maar je kan er ook gewoon een eiwitshake mee maken of het toevoegen aan smoothies. En wat dacht je van pannenkoeken? Mix het door je beslag heen en maak er heerlijke eiwitpannenkoekjes van! De meeste eiwitpoeders vind ik erg chemisch smaken, daarom ben ik zo blij met de neutrale smaak van dit eiwitpoeder. Als ik een smaakje wil, kan ik bijvoorbeeld fruit, cacaopoeder of kaneel toevoegen. Zo is de smaak elke keer anders en krijg ik geen overbodige troep binnen. In de winter voeg ik dit eiwitpoeder vrijwel elke ochtend toe aan mijn havermout, maar in de zomer maak ik er vaak eiwitshakes, smoothies en vegan ijs mee!

Voedingswaarde

Een portie van 10 g (1 niet afgestreken dessertlepel) bevat:

 • Energie: 39 kcal
 • Eiwit: 9 g
 • Vet: 0,3 g
 • Koolhydraten: 0,1 g (waarvan 0 g suiker)
 • Vezels: 0,1 g
 • Zout: 0,31 g

Aminozurenprofiel

100 g eiwitpoeder bevat de volgende aminozuren:

 • Alanine: 3,5 g
 • Arganine: 7 g
 • Aspartic acid: 10,4 g
 • Cysteine: 0,9 g
 • Glutamic acid: 17,5 g
 • Glycine: 3,5 g
 • Histidine: 2,2 g
 • Isoleucine: 3,9 g
 • Leucine: 6,8 g
 • Lysine: 5,4 g
 • Methionine: 1 g
 • Phenylalanine: 4,5 g
 • Proline: 4,3 g
 • Serine: 4,7 g
 • Threonine: 3 g
 • Tryptophan: 1,1 g
 • Tyrosine: 3,3 g
 • Valine: 4 g

Prijs en winkel

Nog een pluspunt: de prijs! Pulsin Soya Protein (250 g) kost maar €6,99 en is verkrijgbaar bij Holland & Barrett.

Body & Fit vegan protein bar

Deze eiwitrepen met cookie dough smaak zijn zowat niet meer weg te denken uit mijn leven haha. Ik neem er elke dag een mee als snack voor onderweg of op werk. Ze vullen namelijk enorm en bevatten veel eiwitten die ik in de vorm van een reep makkelijk binnen kan krijgen. Ook hebben ze een heerlijke chocolade-achtige koekjes smaak en zijn ze niet te zoet. Een reep bevat maar liefst 19,8 g eiwitten en maar 4,9 g koolhydraten! Zo bereik je gewenste dagelijkse eiwitinname als je veel sport, zonder je koolhydraatinname te verhogen. Vergeleken met andere plantaardige eiwitrepen bevatten deze gemiddeld 66% minder koolhydraten. Het enige nadeel is dat ze een beetje hard zijn, maar mij stoort dat niet heel erg. Als je ze toch te hard vind, kan je ze 20 seconden in de magnetron doen waardoor ze wat zachter worden. Op de onderstaande foto zie je hoe de reep er van binnen uit ziet. Deze is niet in de magnetron geweest.

Voedingswaarde

Een reep van 60 g bevat:

 • Energie: 186 kcal
 • Eiwit: 19,8 g
 • Vet: 5,4 g
 • Koolhydraten: 4,9 g (waarvan 1,6 g suiker)
 • Vezels: 20,8 g
 • Zout: 0,58 g

Ingrediënten

Isomalto-oligosacharide, soja-eiwit, gehydroliseerde tarwegluten, vulstof (polydextrose), cacaomassa (9,9%), oligofructose, rijsteiwit, bevochtigingsmiddel (glycerol), zonnebloemolie, natuurlijke aroma’s, zout, zoetstoffen (steviolglycosiden, sucralose).

Prijs & winkel

1 doos van 12 repen kost €14,99. Verkrijgbaar bij Body & Fit.

Soja eiwit isolaat vanille

Als ik behoefte heb aan een eiwitshake met een smaakje zonder dat ik extra’s toe moet voegen, gebruik ik Soja Eiwit Isolaat, een eiwitpoeder met een heerlijk vanillesmaakje. Smaakt net als een vanille milkshake! Ik gebruik dit eiwitpoeder ook vaak in mijn havermout s’ochtends. Hij is alleen wel vrij zoet dus ik gebruik hem alleen met ongezoete plantaardige melk. Anders wordt hij iets te zoet naar mijn mening. Er zit een maatschep bij waar 30 g eiwitpoeder in kan. Een maatschep bevat maar liefst 25,7 g eiwitten en maar 1,8 g koolhydraten (waarvan 1 g suiker).

Voedingswaarde

Een portie van 30 g (1 maatschep) bevat:

 • Energie: 120 kcal
 • Eiwit: 25,7 g
 • Vet: 1,2 g
 • Koolhydraten: 1,8 g (waarvan 1 g suiker)
 • Vezels: 0,1 g
 • Zout: 0,63 g

Aminozurenprofiel

100 g eiwitpoeder bevat de volgende aminozuren:

 • Alanine: 3,5 g
 • Arganine: 6,2 g
 • Aspartic acid: 9,5 g
 • Cysteine: 1 g
 • Glutamic acid: 15,7 g
 • Glycine: 3,5 g
 • Histidine: 0,2 g
 • Isoleucine: 0,4 g
 • Leucine: 0,7 g
 • Lysine: 0,5 g
 • Methionine: 0,1 g
 • Phenylalanine: 0,4 g
 • Threonine: 0,3 g
 • Tryptophan: 0,1 g
 • Valine: 0,4 g

Prijs en winkel

Soja Eiwit Isolaat (2000 g) kost €24,90 en is verkrijgbaar bij Body & Fit. Smaken: vanille, chocola, banaan en aardbei.

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Hey, wat leuk dat je er bent!

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste posts en de lekkerste vegan recepten? Meld je dan aan zodat je nooit meer iets mist!