Over mij

Welkom op Knap gezond! Ik ben Selina Korthof, 23 jaar, Designer, Blogger, Online Voedingscoach en Diëtist in opleiding. Als je al een kijkje hebt genomen op Knap gezond weet je dat ik een enorme passie heb voor voeding en gezondheid, maar dat is niet altijd zo geweest… Pas toen ik in 2014 zelf te maken kreeg met gezondheidsklachten ben ik me gaan verdiepen in gezonde voeding. Ik had last van acné, voedselovergevoeligheden en enorme buikpijn. Deze klachten heb ik daarvoor nooit gehad dus ik wist dat er iets flink mis was. Je huid weerspiegelt immers je gezondheid! Ik wilde mijn klachten aanpakken op een gezonde manier, dus zonder medicijnen. De meeste medicijnen pakken namelijk enkel de symptomen aan terwijl je het probleem natuurlijk bij de bron aan wilt pakken. Anders is het dweilen met de kraan open toch?

Selina Korthof, Owner of Knap gezond

Mijn eerste stap was het testen van mijn voedselovergevoeligheden door middel van een VEGA-test. Hieruit bleek toen dat ik 48 voedselovergevoeligheden had. Nadat ik deze voedingsmiddelen (waaronder melk en ei) een maand had laten staan, merkte ik dat mijn huid- en buikklachten enorm verminderden. Ik leerde mijn lichaam steeds beter kennen. Zo ontdekte ik ook dat ik erg gevoelig ben voor ontstekingen en mijn spijsvertering mijn zwakke punt is. Daarom ben ik begin 2017 plantaardig gaan eten om te kijken of dit mijn ontstekingen verder zou verminderen. Ik had al veel succesverhalen gehoord van mensen met ontstekingsziektes zoals reuma en acné die hun klachten enorm hebben verminderd door middel van een plantaardig voedingspatroon. Vanaf dat moment besloot ik dus volledig plantaardig (veganistisch) te gaan eten. Ik liet naast melk en ei dus ook vlees en vis staan. Dit was het beste wat ik ooit heb kunnen doen voor mijn lichaam. Mijn huid werd veel beter, mijn weerstand verbeterde, ik had geen pijn meer in mijn gewrichten en mijn buikklachten verminderden ook enorm. Daarnaast voelde ik me fysiek sterker en fitter dan ooit!

Toch bleken de buikklachten ondanks een plantaardig voedingspatroon nog niet volledig verholpen te zijn. Mijn acné kon af en toe ook nog terugkomen. Niet meer zo erg als in 2014, maar toch merkte ik dat ik nog wat over het hoofd zag. Ik ben in behandeling gegaan bij een orthomoleculair therapeut en leerde ontzettend veel over de darmen, hormonen, lever en hoe ik mijn klachten verder kon verminderen door middel van de juiste voeding. Wat bleek? Mijn darmen bleken nog niet hersteld te zijn van mijn oude voedingspatroon wat bestond uit veel suikers en bewerkte voeding. Vandaar dat ik nog steeds soms last had van voedselovergevoeligheden, buikklachten en acné. Daarnaast bleek mijn acné ook veroorzaakt te worden door mijn lever die niet goed zijn werk deed waardoor hormonen niet goed afgebroken konden worden. Daarom ben ik vanaf dat moment gaan werken aan mijn darmgezondheid en lever. Nu kan ik eindelijk zeggen dat ik mijn eigen huid weer volledig terug heb! Mijn acné is weg, ik voel me enorm fit en heb geen buikklachten of voedselovergevoeligheden meer. En dat allemaal dankzij de juiste voeding… Laat je niet wijsmaken dat er geen link is tussen voeding en je huid.

Door alles wat ik heb meegemaakt, is mijn passie voor voeding zo groot geworden dat ik mijn kennis wilde delen en anderen wilde helpen met hun klachten. Daarom richte ik in 2016 www.knapgezond.nl op met mijn kennis van coderen en ontwerpen als Designer. Ik studeerde destijds namelijk Communicatie & Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam. Nadat ik mijn Bachelor behaalde, heb ik mij meteen ingeschreven voor de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool! Ik wilde naast bloggen namelijk ook echt mensen helpen hun doelen te behalen op het gebied van voeding en gezondheid. Dat vind ik oprecht het mooiste wat er is!

Ik hoop dat ik jou kan inspireren en motiveren om ook te kiezen voor je gezondheid. Je hebt immers maar één lichaam waar je de rest van je leven mee zult moeten doen!

Liefs,

Selina