Over mij

Welkom op Knap gezond! Ik ben Selina Korthof, 23 jaar, Designer, Blogger, Online Voedingscoach en Diëtist in opleiding. Als je al een kijkje hebt genomen op Knap gezond weet je dat ik best een grote passie heb voor voeding en gezondheid! Maar dat is niet altijd zo geweest. Pas toen ik in 2014 zelf te maken kreeg met gezondheidsklachten ben ik me gaan verdiepen in gezonde voeding. Ik had last van acné, voedselovergevoeligheden en enorme buikpijn. Deze klachten had ik nooit eerder gehad dus ik wist dat er iets flink mis was. Je huid weerspiegelt immers je gezondheid! Ik wilde mijn klachten verminderen op een gezonde manier, dus het liefst zonder medicijnen. Medicijnen pakken namelijk vaak enkel de symptomen aan terwijl ik het probleem juist bij de bron wilde aanpakken.

Selina Korthof, Owner of Knap gezond

Mijn eerste stap was het testen van mijn overgevoeligheden door middel van een VEGA-test. Hieruit bleek toen dat ik 48 voedselovergevoeligheden had. Nadat ik deze voedingsmiddelen (waaronder melk en ei) een maand had laten staan, merkte ik dat mijn huid- en buikklachten enorm verminderden. Ik leerde mijn lichaam steeds beter kennen. Zo ontdekte ik ook dat ik erg gevoelig ben voor ontstekingen en mijn spijsvertering mijn zwakke punt is. Daarom ben ik begin 2017 plantaardig gaan eten om te kijken of dit mijn ontstekingen verder zou verminderen. Ik had al veel succesverhalen gehoord van mensen met ontstekingsziektes zoals reuma en acné die hun klachten enorm hebben verminderd door middel van een plantaardig voedingspatroon. Vanaf dat moment liet ik dus naast melk en ei ook alle andere dierlijke producten zoals vlees en vis staan. Dit was het beste wat ik ooit heb kunnen doen voor mijn lichaam. Mijn huid is veel beter, ik ben minder vaak ziek, ik herstel sneller van ontstekingen als ik ze heb, ik heb geen pijn meer in mijn gewrichten en ik heb minder last van voedselovergevoeligheden. Ook is mijn lichaam in de beste shape ooit. Ik ben 7 kilo afgevallen, heb veel meer spiermassa en voel me super fit!

Toch bleken de buikklachten ondanks een plantaardig voedingspatroon nog niet geheel verholpen te zijn. Daarom heb ik mij toen laten testen op darmziektes en bleek ik Prikkelbare Darm Syndroom te hebben. Dit kan je o.a. oplopen door stress en / of ongezonde voeding, wat heel logisch klinkt, want 2014 was een stressvol jaar voor mij en ik heb voorheen altijd redelijk ongezond gegeten. Toch blijft PDS een verzamelnaam van verschillende buikklachten. Het is dus alsnog een raadsel wat er precies met je buik aan de hand is wanneer je PDS hebt. Hier moet nog meer onderzoek naar gedaan worden.

Door alles wat ik heb meegemaakt is mijn passie voor voeding en gezondheid zo groot geworden dat ik er meer mee wilde doen en mijn kennis wilde delen met anderen. Daarom richte ik in 2016 www.knapgezond.nl op met mijn kennis van coderen en ontwerpen als Designer. Ik studeerde destijds namelijk Communicatie & Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam. Nadat ik mijn Bachelor behaalde, heb ik mij meteen ingeschreven voor de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool! Ik wilde namelijk niet alleen een Blogger zijn, maar ook echt mensen helpen hun doelen te behalen op het gebied van voeding en gezondheid. Dat vind ik het mooiste wat er is!

Ik hoop dat ik jou kan inspireren en motiveren om ook te kiezen voor je gezondheid. Je hebt immers maar één lichaam waar je de rest van je leven mee zult moeten doen!

Liefs,

Selina