Over mij

Welkom op Knap gezond! Ik ben Selina, 24 jaar en Founder van Knap gezond. Naast bloggen over voeding en gezondheid, help ik vrouwen met acné door de oorzaken aan te pakken met behulp van voeding en leefstijl. Mijn missie is om zoveel mogelijk vrouwen in Nederland te helpen acné voor eens en voor altijd de baas te worden! En dat heeft een reden…

Selina Korthof, Founder Knap gezond, bedenker Acné ProgrammaIk heb Knap gezond opgericht nadat ik in 2014 zelf te maken kreeg met gezondheidsklachten. Ik had ernstige acné, veel voedselovergevoeligheden en andere darmklachten. Klachten die ik nooit eerder heb gehad. Daarom wist ik dat er iets goed mis was. Je huid weerspiegelt immers je gezondheid! Ik wilde mijn klachten aanpakken op een gezonde én duurzame manier, dus zonder medicijnen. Medicijnen pakken namelijk enkel de symptomen aan terwijl je het probleem natuurlijk bij de bron aan wilt pakken. Dweilen met de kraan open heeft immers geen zin! Daarom heb ik zelf de touwtjes in handen genomen en ben ik Voeding & Diëtetiek gaan studeren aan de Haagse Hogeschool. Daarnaast ben ik webinars gaan volgen en boeken gaan lezen over de huid, het lichaam, voeding en leefstijl. Ik wilde ALLES weten over hoe acné ontstaat en hoe je je lichaam kunt helpen die problemen op te lossen op een gezonde manier.

Al snel ontdekte ik de link tussen voeding en acné. Omdat ik vaak buikpijn, een opgeblazen gevoel en ontstekingen kreeg na het eten van bepaalde voedingsmiddelen besloot ik een voedselovergevoeligheidstest te doen. Ik bleek maar liefst 48 voedselovergevoeligheden te hebben! Nadat ik deze voedingsmiddelen een maand had laten staan, merkte ik dat mijn acné en darmklachten enorm verminderden. Langzamerhand leerde ik mijn lichaam steeds beter kennen. Zo ontdekte ik ook dat ik erg ontstekingsgevoelig ben en mijn darmen mijn zwakke plek zijn. Daarom besloot ik in 2017 volledig veganistisch te eten om te testen wat dit zou doen met mijn ontstekingen en darmgezondheid. Uit mijn onderzoek kwam namelijk regelmatig naar voren dat ontstekingen konden worden geremd door middel van onbewerkt plantaardig eten. Ook had ik veel succesverhalen gehoord van mensen met ontstekingsziektes zoals reuma en acné die hun klachten enorm hadden verminderd door middel van een onbewerkt vegan voedingspatroon. Het bleek het beste te zijn wat ik ooit heb kunnen doen voor mijn lichaam! Mijn acné verminderde, mijn weerstand kreeg een boost, de pijn in mijn gewrichten verdween en ik had niet langer last van darmklachten (ondanks mijn Prikkelbare Darm Syndroom). Daarnaast voelde ik me fysiek sterker en fitter dan ooit!

Toch bleken mijn acné en darmklachten ondanks een vegan voedingspatroon nog niet volledig verholpen te zijn. Het was niet meer zo erg als in 2014, maar toch zag ik nog iets over het hoofd. Wat bleek? Mijn darmen bleken nog niet hersteld te zijn van onder andere mijn oude ongezonde voedingspatroon en een voedselvergiftiging die ik had opgelopen in het buitenland. Uit een tweede voedselovergevoeligheidstest bleek namelijk dat ik opeens allemaal andere voedselovergevoeligheden had. De overgevoeligheden die uit de eerste test kwamen, waren nu dus vervangen door nieuwe! Ik bleef continu reageren op nieuwe voedingsmiddelen. Om die vicieuze cirkel te doorbreken, moest ik dus eerst mijn darmen herstellen. Daarnaast bleek mijn acné ook veroorzaakt te worden door mijn lever die niet optimaal werkte waardoor hormonen niet goed afgebroken konden worden. Vanaf dat moment lag mijn focus dus op het herstellen van mijn darmen en het verbeteren van mijn lever (door middel van voeding en leefstijl).

En nu? Nu ben ik eindelijk van mijn acné probleem af! Ik heb mijn huid volledig onder controle, heb geen darmklachten meer en heb niet langer last van voedselovergevoeligheden. En dat allemaal dankzij de juiste voeding… Laat je niet wijsmaken dat er geen link is tussen voeding en je huid! Het bovenstaande is overigens niet het enige wat ik heb gedaan om mijn acné definitief aan te pakken. Dit zijn slechts een paar van de oorzaken. Er zijn meerdere organen (en verschillende problemen in de organen) betrokken bij het veroorzaken van acné.

Omdat ik weet hoe groot de impact van acné en darmklachten op je leven is, is het mijn levensmissie geworden om andere vrouwen die hiermee te maken hebben te helpen! In al die jaren heb ik zoveel kennis verzameld over acné en zoveel professionals gesproken uit verschillende vakgebieden. Daarom besloot ik een programma te ontwikkelen om vrouwen met acné te helpen. Hierbij geef ik ze 1-op-1 begeleiding zodat ik zeker weet dat ze op het goede spoor zitten en de beste huid van hun leven krijgen!

Met mijn verhaal en blog wil ik jou inspireren en motiveren om te kiezen voor je gezondheid. Je hebt immers maar één lichaam waar je de rest van je leven mee zult moeten doen! De keuzes die jij maakt op het gebied van voeding en leefstijl bepalen wat er gebeurt met jouw lichaam. Maak de juiste keuze!

Liefs,

Selina