Over mij

Hey! Ik ben Selina, 25 jaar en een vegan foodie uit Woerden. Naast mijn studie voeding & diëtetiek help ik als online coach vrouwen die klachten hebben op het gebied van hormoonbalans, darmgezondheid en huidgezondheid. Waarom? Because I’ve been there!

Ik heb Knap gezond opgericht nadat ik in 2014 zelf te maken kreeg met allerlei klachten zoals acné, intoleranties en andere buik- en hormoonklachten. Klachten die ik nooit eerder heb gehad en “uit het niets” op kwamen zetten. Daarom wist ik dat er iets goed mis was. Je huid weerspiegelt immers je gezondheid. Ik wilde mijn klachten aanpakken op een gezonde én duurzame manier door het bij de bron aan te pakken. Daarom ben ik mijn kennis gaan verbreden op het gebied van voeding, hormonen, darmgezondheid en de huid.

Al snel ontdekte ik de link tussen voeding en de klachten die ik ervaarde. Omdat ik vaak buikpijn, een opgeblazen gevoel en ontstekingen kreeg na het eten van bepaalde voedingsmiddelen besloot ik destijds een voedselovergevoeligheidstest te doen. Ik bleek toen maar liefst 48 voedselovergevoeligheden te hebben! Nadat ik deze voedingsmiddelen een maand had laten staan, merkte ik dat mijn acné en darmklachten enorm verminderden. Door te werken aan darmherstel kon ik vervolgens deze voedingsmiddelen weer langzaam herintroduceren in mijn voedingspatroon.

Langzamerhand leerde ik mijn lichaam steeds beter kennen. Zo ontdekte ik ook dat ik erg ontstekingsgevoelig ben en mijn buik mijn zwakke plek is. Daarom besloot ik in 2017 volledig veganistisch te eten om te testen wat dit zou doen met mijn ontstekingen en darmgezondheid. Uit mijn onderzoek kwam namelijk regelmatig naar voren dat ontstekingen zouden kunnen worden geremd door middel van onbewerkte plantaardige voeding. Ook had ik veel succesverhalen gehoord van mensen met ontstekingsziektes zoals reuma en acné die hun klachten enorm hadden verminderd door middel van een onbewerkt vegan voedingspatroon. Uiteindelijk bleek dat ook voor mij het beste te zijn wat ik ooit heb kunnen doen voor mijn lichaam. Mijn huid werd rustiger, mijn weerstand kreeg een boost, de pijn in mijn gewrichten verdween en ik had niet langer last van darmklachten (ondanks mijn Prikkelbare Darm Syndroom). Daarnaast voelde ik mij fysiek sterker en fitter dan ooit.

Toch bleken mijn acné en darmklachten ondanks een vegan voedingspatroon nog niet volledig verholpen te zijn. Het was niet meer zo erg als in 2014, maar toch zag ik nog iets over het hoofd. Wat bleek? Mijn darmen bleken nog niet hersteld te zijn van onder andere mijn oude ongezonde voedingspatroon en een voedselvergiftiging die ik had opgelopen in het buitenland. Uit een tweede voedselovergevoeligheidstest bleek namelijk dat ik opeens allemaal andere voedselovergevoeligheden had. De overgevoeligheden die uit de eerste test kwamen, waren nu dus vervangen door nieuwe! Ik bleef continu reageren op nieuwe voedingsmiddelen. Om die vicieuze cirkel te doorbreken, moest ik dus eerst mijn darmen herstellen. Daarnaast bleek mijn acné ook veroorzaakt te worden door mijn lever die niet optimaal werkte waardoor hormonen niet goed afgebroken konden worden. Vanaf dat moment lag mijn focus dus op het herstellen van mijn darmen en het verbeteren van mijn lever (door middel van voeding en leefstijl).

En nu? Nu heb ik mijn huid onder controle, heb ik geen darmklachten meer en heb ik niet langer last van voedselovergevoeligheden!

Omdat ik weet hoe groot de impact van huidproblemen, darm- en hormoonklachten op je leven is, is het mijn missie geworden om andere vrouwen die hiermee te maken hebben te helpen! In al die jaren heb ik zoveel kennis verzameld over acné en zoveel professionals gesproken uit verschillende vakgebieden. Daarom besloot ik een programma te ontwikkelen om vrouwen met acné te helpen. Hierbij geef ik ze 1-op-1 begeleiding zodat ik zeker weet dat ze op het goede spoor zitten en de beste huid van hun leven krijgen!

Met mijn verhaal en blog wil ik jou inspireren en motiveren om te kiezen voor je gezondheid. Je hebt immers maar één lichaam waar je de rest van je leven mee zult moeten doen! De keuzes die jij maakt op het gebied van voeding en leefstijl bepalen wat er gebeurt met jouw lichaam. Maak de juiste keuze!

Liefs,

Selina