Pasta met broccoli, peultjes en een romige basilicumsaus

by on

Dit vegan pastagerecht maak ik minstens 1x per week, zo lekker is ie! Ook kost het je maar een half uurtje om het te maken. Een portie bevat 757 kcal, 375 gram groenten en 23 gram eiwitten (gehele voedingswaarde staat onder het recept). Verder heb ik volkoren pasta gebruikt voor een langer verzadigd gevoel en extra vezels. Dit gerecht is trouwens ook perfect voor kinderen die geen groenten lusten. De saus maakt elke groente lekker!

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 150 g volkoren pasta (gebruik glutenvrije pasta om dit recept glutenvrij te maken)
  • snufje himalayazout
  • 500 g broccoli
  • 250 g peultjes
  • 5 el vegan mayo (remia mayolijn)
  • 2 el olijfolie
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 5 el water

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min

  1. Breng water aan de kook in een grote pan. Was ondertussen de broccoli en snij deze in kleine roosjes. Snij de toppen van de peultjes eraf, verwijder de draden en snij ze doormidden.
  2. Als het water kookt, kan je de pasta in de pan doen. Laat de pasta ongeveer 10 minuten koken (afhankelijk van de soort pasta die je hebt).
  3. Halverwege de kooktijd van de pasta, voeg je de broccoliroosjes en peultjes toe zodat deze nog 5 minuten mee kunnen koken.
  4. Giet de pan af en laat de deksel erop liggen zodat het warm blijft.
  5. Pak een kommetje en vul deze met vegan mayo, olijfolie, verse basilicum, knoflook en water. Mix dit fijn met een staafmixer en je heerlijke verse saus is gemaakt!
  6. Serveer de pasta en verdeel de saus over de 2 porties. Eetsmakelijk!

Pasta met broccoli, peultjes en romige basilicumsaus

Voedingswaarde

Per portie

  • Energie: 757 kcal
  • Eiwit: 23 g
  • Koolhydraten: 80 g
  • Vet: 36 g

Heb je het recept gemaakt?

Laat me weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #knapgezond. Fijne zondag!

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Hey, wat leuk dat je er bent!

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste posts en de lekkerste vegan recepten? Meld je dan aan zodat je nooit meer iets mist!