Pulve vegan maaltijdshakes

by on

Voorheen dronk ik nooit maaltijdshakes omdat ik geen enkele kon vinden die vegan was, een lekkere smaak had én geen toevoegingen bevatte. Maaltijdshakes zitten namelijk vaak vol troep wat je helemaal niet binnen wilt krijgen. Ik ontdekte de vegan shakes van Pulve die er bekend om staan niet alleen vrij te zijn van onnodige toevoegingen, maar ook bomvol micronutriënten zitten. Één shake bevat al 25% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen, 27g eiwitten en 14g vezels die je lang een vol gevoel geven. Nu heb ik altijd Pulve in huis voor het geval ik weinig tijd of zin heb om te koken. Als je ziek bent of een kater hebt, is het ook erg fijn als je altijd wat in huis hebt om snel te kunnen eten zonder voedingsstoffen tekort te komen. Ik vertel je alles over de ingrediënten, voedingswaarde en plus- en minpunten!

Ik zal nooit mijn ontbijt overslaan omdat ik langer wil slapen, maar ik ken genoeg mensen die daar heel anders over denken! In dat geval kan een maaltijdshake echt een uitkomst zijn om binnen een korte tijd alsnog de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Tegelijkertijd krijg je ook meteen genoeg vocht binnen dus hoef je er niets bij te drinken. Een Pulve shake heb je binnen 20 seconden gemaakt. Doe een klein beetje water in de shakebeker, voeg de poeder toe en voeg nog ongeveer 400 ml water of plantaardige melk toe. Ik vind de shake persoonlijk het lekkerst als ik 500 ml water toevoeg. Dan is hij namelijk wat vloeibaarder. Schud de beker goed en drink het meteen op of neem het mee voor onderweg. Zo simpel en snel kan het zijn, als je goed bent in het schudden tenminste. Ik kreeg het persoonlijk niet voor elkaar om de shake klontvrij te schudden met behulp van de Pulve shakebeker. Daarom gebruik ik nu altijd mijn blender wat wel heel goed werkt, maar toch wat extra tijd kost. Misschien dat een andere shakebeker die je al in huis hebt beter werkt, dat heb ik nog niet getest!

Ingrediënten

Whole Grain Oat Flour, Pea Protein, Lupine Protein Concentrate, Sunfower Seeds, Brown Flaxseed, Inulin, Glucose Syrup, Vitamin and Mineral Blend (Sodium Selenite, Vitamin A Acetate, Manganese Sulphate Monohydrate, Vitamin B3 – Nicotnamide, Zinc Sulphate Monohydrate, Calcium Lactate Gluconate, D-Biotn, Vitamin D3, Vitamin B12, Copper Carbonate, Magnesium Oxide, Vitamin B6 – Pyridoxine Hydrochloride, Vitamin B1 – Thiamine Mononitrate, Vitamin B2 – Ribofavin HF, Vitamin E Acetate, Phytomenadione, Vitamin B5 – Calcium D Pantothenate, Vitamin B9 – Folic Acid, Vitamin C – Ascorbic Acid, Potassium Iodide, Ferric Pyrophosphate, Potassium Phosphate, Chromium Chloride, Potassium Chloride, Sodium Molybdate, Choline Bitartrate), Sodium Chloride, Aroma, Xanthan Gum, Sucralose, Silica, Rosemary Extract.

Pulve bevat geen:

 • Lactose of andere dierlijke ingrediënten
 • GMO’s (genetisch gemodificeerde ingrediënten)
 • Soja
 • Aspartaam (kunstmatige zoetstof)
 • Aseculfaam-K (kunstmatige zoetstof)
 • Fluoride
 • Dextrose
 • Maltodextrine

De reden hiervoor is dat het bovenstaande rijtje ingrediënten in de ogen van Pulve niet in lijn zijn met hun visie op gezondheid en duurzaamheid. Voor Pulve is het heel belangrijk dat hun product de levenskwaliteit van hun klanten verbetert, maar dat het niet ten koste gaat van hun gezondheid of het milieu. Daarom hebben ze de onnodige ingrediënten zoals kleurstoffen en vulstoffen uit de shakes gelaten. Kijk, daar worden we blij van!

Hieronder de voedingswaarde van Pulve:

Smaak

Pulve heeft een heerlijke vanille smaak, wat mijn favoriete smaak is. Ik koop ook altijd eiwitshakes met vanille smaak. De shake is lekker romig en smaakt totaal niet chemisch. De shake is wel aan de zoete kant, maar niet té zoet naar mijn mening.

Verzadigingsgevoel

Natuurlijk moest ik ook even testen hoelang ik zou kunnen teren op een Pulve shake. Meestal heb ik namelijk veel sneller honger na een vloeibare maaltijd. Daarom heb ik de shakes op verschillende momenten uitgeprobeerd:

Voor werk / school

Als ik om 7 uur s’ochtends ontbijt met Pulve, heb ik rond 11 uur ongeveer weer honger. Wanneer ik een vaste maaltijd neem als ontbijt heb ik ook rond deze tijd of een half uurtje later honger, dus daar merk ik geen groot verschil in. Verder geeft Pulve mij alle energie die ik nodig heb om te focussen op mijn werk. Wel heb ik een kantoorbaan dus loop ik niet erg veel, maar om op werk te komen moet ik wel 20 minuten fietsen en 10 minuten lopen. Ik kan me voorstellen dat je niet genoeg hebt aan een ontbijt van 500 calorieën als je de hele dag loopt op werk, maar dat ligt ook aan je metabolisme.

Voor het sporten

Als ik een Pulve shake neem voor het sporten, merk ik dat ik genoeg energie heb om een uurtje kracht en cardio te doen, maar ik merk wel dat ik eerder honger krijg dan wanneer ik een vaste maaltijd neem. Ik heb wel het gevoel dat de shake mij alle benodigde voedingsstoffen geeft voor een goede workout aangezien mijn prestaties er niet onder lijden.

Na het sporten

Een Pulve shake na het sporten vind ik fijnst! Ik zorg er altijd voor dat ik na het sporten genoeg eiwitten binnen krijg zodat mijn spieren zich optimaal kunnen herstellen. Daarom is Pulve perfect aangezien er in één shake al 27g eiwitten zit. Daarnaast zit ik de hele middag vol als ik een shake neem na het sporten. Als ik om 12 uur ga sporten en om 1 uur een shake neem, neem ik soms alleen nog wat fruit rond 3 uur en red ik het makkelijk tot half 6.

Conclusie

Ik vind het een heerlijke shake die ik vooral graag neem na het sporten en wanneer ik weinig tijd of zin heb om eten klaar te maken. Het is een handig product om altijd in huis te hebben voor bepaalde situaties. Mijn voorkeur zal altijd uit gaan naar vast voedsel wat ik vers kan bereiden, maar ik vind Pulve een fijne afwisseling zo nu en dan! Omdat Pulve daarnaast veel verschillende micronutriënten bevat, kom je makkelijker aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen. Zo zit er ook vitamine B12 in wat niet in plantaardige voedingsmiddelen voorkomt. Veganisten kunnen op deze manier dus ook makkelijker aan hun B12 komen. Hieronder nog even alle plus- en minpunten op een rij!

Pluspunten

 • Heerlijke vanille smaak
 • 100% Vegan
 • Bevat veel vitaminen, mineralen, eiwitten en vezels
 • Vrij van onnodige toevoegingen
 • Bied variatie in voedingsstoffen (omdat je vaak elke dag hetzelfde eet en je dus niet altijd alle verschillende voedingsstoffen binnen krijgt)
 • De productie van Pulve gaat niet ten koste van het milieu
 • Bevat 27g eiwitten en is dus geschikt als eiwitshake na het sporten
 • Snelle en voedzame maaltijd als je niet veel tijd hebt

Minpunten

 • Shakebeker blend niet goed waardoor ik een blender of andere shakebeker moet gebruiken
 • Vers eten blijft natuurlijk altijd lekkerder

Als je Pulve wilt uitproberen, kan je hier 6 maaltijdshakes bestellen. Bij je eerste bestelling krijg je een gratis shakebeker.

Fijne zondag nog lieverds!

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Hey, wat leuk dat je er bent!

Wil je op de hoogte blijven van mijn laatste posts en de lekkerste vegan recepten? Meld je dan aan zodat je nooit meer iets mist!