Quinoasalade met vegan mozzarella

by on

Goodmorning! Van de week maakte ik deze zomerse quinoasalade met vegan mozzarella. Dit vegan mozzarella recept is van gastblogger Kathinka van About Food. Hiermee heb ik een heerlijke salade gemaakt die perfect is voor het lekkere weer wat er aan zit te komen! Vandaag twee recepten in één dus!

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Ovenschaal (liefst rechthoekig)

Ingrediënten

Vegan mozzarella

Aantal porties: 2

  • 25 g cashewnoten
  • 180 g zijdentofu (o.a. te koop bij Ekoplaza)
  • 180 ml ongezoete amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • 1/2 tl agavesiroop
  • 1 el edelgist
  • 1 tl citroensap
  • 2 tl agar agar (poeder)

Quinoasalade

Aantal porties: 1

  • 100 g quinoa
  • 1/4 komkommer
  • 10 g rucola
  • 20 g walnoten (ongezouten)
  • 25 g cranberries
  • 70 g vegan mozzarella
  • 30 g olijfolie (voor de dressing)
  • 15 g agavesiroop (voor de dressing)
  • 20 g appelazijn (voor de dressing)

Bereiding

Vegan mozzarella

Bereidingstijd: 25 min

  1. Maal de cashewnoten fijn in een keukenmachine tot het meel is.
  2. Voeg de zijdentofu, amandelmelk, agavesiroop, edelgist en het citroensap toe en mix dit goed door elkaar.
  3. Voeg nu ook de agar agar toe en mix nog een keer. Laat het nu 5 minuten met rust.
  4. Na 5 minuten giet je het mengsel in een pannetje en breng je het al roerend aan de kook. Als het gaat bubbelen moet je het nog 3 tot 5 minuten langer koken zodat het nog heter kan worden. Dan werkt de agar agar namelijk beter!
  5. Zet het vuur uit en schenk het mengsel in een ovenschaal om het af te laten koelen. Als het helemaal afgekoeld is, kan je het in blokjes snijden en toevoegen aan je salade.

Quinoasalade

Bereidingstijd: 15 min

  1. Breng de quinoa aan de kook en kook volgens de voorschriften op de verpakking (ongeveer 10 minuten). Giet hierna de quinoa af en doe wat koud water in de pan zodat het kookproces stopt en de quinoa beter afkoelt.
  2. Snij de komkommer in kleine stukjes.
  3. Leg de rucola op een bord. Giet de quinoa opnieuw af en schep het op de rucola. Voeg de stukjes komkommer, walnoten, cranberries en vegan mozzarella toe.
  4. Nu kan je de dressing maken. Ik leg een bakje op een keukenweegschaal en voeg dan de olijfolie, agavesiroop en appelazijn toe. Zo kan ik precies zien hoeveel er van elk ingrediënt in gaat. Maar meestal doe ik het gewoon op gevoel. Mix dit door elkaar met een kleine garde of vork en giet dit over je salade heen.
  5. Geniet van je zomerse quinoasalade met vegan mozzarella!

De vegan mozzarella smaakt niet exact hetzelfde als normale mozzarella. Ik vind hem een beetje nootachtig smaken. Maar hij is wel heerlijk als afwisseling in je salade en zorgt voor wat extra eiwitten! Het originele recept van de vegan mozzarella vind je hier.

Voedingswaarde

Vegan mozzarella

Per portie

  • Energie: 202 kcal
  • Eiwit: 16 g
  • Koolhydraten: 9,5 g
  • Vet: 10 g

Quinoasalade + vegan mozzarella + dressing

Per portie

  • Energie: 771 kcal
  • Eiwit: 24 g
  • Koolhydraten: 50,5 g
  • Vet: 53 g

Heb je het recept gemaakt?

Laat me weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #knapgezond. Fijne zondag!

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.