Sinaasappel-vanille bananenbrood

by on

Volgende week is het weer Pasen! Als ik aan Pasen denk, denk ik aan verse baksels uit de oven. Bananenbrood kennen we allemaal, maar dit keer had ik zin om er een frisse lente twist aan te geven. Daarom maakte ik dit heerlijke sinaasappel-vanille bananenbrood! Vegan, glutenvrij, vrij van toegevoegde suikers, vetarm en eiwitrijk. De sinaasappel geeft het bananenbrood echt een geweldige smaak!

Benodigdheden

  • Oven
  • Keukenmachine
  • Rasp
  • Cakeblik
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 5 el water
  • 100 g boekweitmeel
  • 100 g havermout
  • 50 g Erwten Proteïne
  • flinke snuf kaneel
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 perssinaasappel
  • 4 kleine rijpe bananen
  • 1 el appelazijn
  • 1 handje rozijnen (ongeveer 40 g)

Bereiding

Bereidingstijd: 15 min + 50 min oventijd

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak ondertussen de flax egg (vegan alternatief voor ei) door de lijnzaad te mengen met het water in een klein kommetje.
  2. Doe vervolgens het boekweitmeel, de havermout, eiwitpoeder, kaneel, vanille, bakpoeder en het zout in de keukenmachine en blend fijn.
  3. Was de sinaasappel en rasp de schil in een bakje. Bewaar dit voor later.
  4. Pers daarna het sap van de sinaasappel en voeg dit toe aan het droge mengsel in de keukenmachine.
  5. Voeg de bananen, flax eggs en de appelazijn nu ook toe en blend tot een glad mengsel.
  6. Roer handmatig de geraspte sinaasappelschil en rozijnen door het mengsel.
  7. Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het mengsel erin. Top eventueel af met wat gehakte noten en zet daarna 50 min in de oven.
  8. Haal het bananenbrood uit de oven, laat even afkoelen en snij daarna in 10 plakken. Enjoy!
Sinaasappel-vanille bananenbrood

Blije hormonen & darmen

Benieuwd waarom bijna al mijn recepten vegan, glutenvrij en vrij van toegevoegde suikers zijn? Dat komt doordat ik zeer acné gevoelig ben. Ik heb enorme last gehad van acné een paar jaren terug. Nu heb ik mijn huid weer volledig onder controle door de juiste voedselkeuzes te maken. Op deze manier hou ik mijn bloedsuikerspiegel stabiel, hormonen in balans en darmen in optimale gezondheid! Wil je meer weten over hoe je acné bij de bron kunt aanpakken door middel van voeding en leefstijl? Meld je dan aan voor mijn (gratis) acné tips!

Voedingswaarde

Per portie (1/10 van het bananenbrood)

  • Energie: 149 kcal
  • Eiwitten: 8,1 g
  • Koolhydraten: 25,7 g (waarvan natuurlijke suikers: 7,8 g)
  • Vetten: 2,1 g (waarvan verzadigd: 0,3 g)
  • Vezels: 3,3 g

Heb je het recept gemaakt?

Laat me weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #knapgezond.

Volg me op Instagram voor meer vegan food inspiratie en tips rondom voeding, acné, hormonen en darmgezondheid. Fijne zondag!

You may also like

3 Comments
  1. Marijke 8 maanden ago

    Ik heb die verrukkelijke sinaasappel cake-brood- gemaakt….geweldige ingredienten…en geurde door sinaasappel heerlijk…die erwten eiwit had ik niet…dus weg gelaten…..voor Pasen met een likje zelfgemaakte spijs zonder suiker… Hartelijk dank voor dit mooie recept…..ik ga nu die Brownies maken….hartelijke groet Marijke.

    Reply
    • Selina Korthof 8 maanden ago

      Hi Marijke,

      Wat leuk om te horen! Hij is lekker he! Ik ben heel benieuwd wat je van de brownies vind. Laat het me weten!

      Groetjes,
      Selina

      Reply
  2. Gerda zwerver 8 maanden ago

    Stuur me leuke makkelijke koolhuyraatarme recepten
    Word er blij van

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.